Politie dient stroomstoot toe aan 87-jarige vrouw die met keukenmes paardenbloemen aan het knippen was.
Connect with us

Nieuws

Politie dient stroomstoot toe aan 87-jarige vrouw die met keukenmes paardenbloemen aan het knippen was.

Een 87-jarige vrouw die geen Engels spreekt, werd door de politie getaserd nadat ze het keukenmes waarmee ze paardenbloemen aan het snijden was niet wilde laten vallen. De vrouw wandelt wel vaker door de wijk om bloemen te knippen die ze gebruikt in salades, vertelde een familielid aan Inside Edition.

Martha Al-Bishara spreekt Arabisch en is een Amerikaanse burger die tientallen jaren geleden immigreerde vanuit Syrië. “Ze is een goede christen”, die gekleed gaat in traditionele kledij uit het Midden-Oosten en een hoofddoek draagt.

“Ze is gewoon een typische, lieve oma”, vertelde Soloman Douhne, een familielid.

Het was een buurtbewoner die de politie belde met de melding dat er een bejaarde vrouw met een mes op hun eigendom liep en bloemen aan het knippen was.

Politieagent Josh Etheridge en twee andere politieagenten gingen meteen ter plaatse en richtten hun wapens op de vrouw. De bejaarde dame gaf geen gevolg aan de kreten van de politie om het mes te laten vallen en bleef naar de agenten wandelen.

Etheridge zei dat hij de vrouw ook probeerde te gebaren om het mes neer te leggen toen hij besefte dat ze hem niet verstond. Toen ze daar geen gevolg aan gaf, vuurde een andere agent zijn stroomstootwapen af en raakte haar in de borststreek en de buik.

“Ze viel en begon te schreeuwen”, vertelde Douhne die de bodycambeelden mocht bekijken. “Ze dacht dat ze neergeschoten was, ze had nog nooit een stroomstootwapen gezien. Ze dacht dat ze ging sterven.”

Ze werd overgebracht naar de gevangenis en aangeklaagd wegens inbraak en weerspannigheid. Ze werd twee uur opgesloten alvorens ze terug naar haar familie mocht. De vrouw werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis en even later ontslagen.

Etheridge verdedigde zijn daden en die van de agenten.

“Er was geen woede, geen enkele kwaadaardige bedoeling”, vertelde hij. “Volgens mij was dit de laagste vorm van geweld die we konden gebruiken. En ik weet dat iedereen nu wel zal zeggen: “Een 87-jarige vrouw? Wat voor ’n bedreiging kan ze geweest zijn?’ Ze had wel nog een mes … Een 87-jarige vrouw met een mes heeft nog altijd wel de mogelijkheid om een agent te verwonden.”

Haar familie vindt dit onzin.

“Ik kan er niet bij. Ik ben bij de politie geweest”, zei Douhne. “Die dame had geen enkele kwade bedoeling. Ze was helemaal niet agressief. Hadden ze een beetje meer geduld getoond, zou dit nooit gebeurd zijn.”
[fblike]

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending