Politie dient stroomstoot toe aan 87-jarige vrouw die met keukenmes paardenbloemen aan het knippen was.
Connect with us

Lifestyle

Politie dient stroomstoot toe aan 87-jarige vrouw die met keukenmes paardenbloemen aan het knippen was.

Een 87-jarige vrouw die geen Engels spreekt, werd door de politie getaserd nadat ze het keukenmes waarmee ze paardenbloemen aan het snijden was niet wilde laten vallen. De vrouw wandelt wel vaker door de wijk om bloemen te knippen die ze gebruikt in salades, vertelde een familielid aan Inside Edition.

Martha Al-Bishara spreekt Arabisch en is een Amerikaanse burger die tientallen jaren geleden immigreerde vanuit Syrië. “Ze is een goede christen”, die gekleed gaat in traditionele kledij uit het Midden-Oosten en een hoofddoek draagt.

“Ze is gewoon een typische, lieve oma”, vertelde Soloman Douhne, een familielid.

Het was een buurtbewoner die de politie belde met de melding dat er een bejaarde vrouw met een mes op hun eigendom liep en bloemen aan het knippen was.

Politieagent Josh Etheridge en twee andere politieagenten gingen meteen ter plaatse en richtten hun wapens op de vrouw. De bejaarde dame gaf geen gevolg aan de kreten van de politie om het mes te laten vallen en bleef naar de agenten wandelen.

Etheridge zei dat hij de vrouw ook probeerde te gebaren om het mes neer te leggen toen hij besefte dat ze hem niet verstond. Toen ze daar geen gevolg aan gaf, vuurde een andere agent zijn stroomstootwapen af en raakte haar in de borststreek en de buik.

“Ze viel en begon te schreeuwen”, vertelde Douhne die de bodycambeelden mocht bekijken. “Ze dacht dat ze neergeschoten was, ze had nog nooit een stroomstootwapen gezien. Ze dacht dat ze ging sterven.”

Ze werd overgebracht naar de gevangenis en aangeklaagd wegens inbraak en weerspannigheid. Ze werd twee uur opgesloten alvorens ze terug naar haar familie mocht. De vrouw werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis en even later ontslagen.

Etheridge verdedigde zijn daden en die van de agenten.

“Er was geen woede, geen enkele kwaadaardige bedoeling”, vertelde hij. “Volgens mij was dit de laagste vorm van geweld die we konden gebruiken. En ik weet dat iedereen nu wel zal zeggen: “Een 87-jarige vrouw? Wat voor ’n bedreiging kan ze geweest zijn?’ Ze had wel nog een mes … Een 87-jarige vrouw met een mes heeft nog altijd wel de mogelijkheid om een agent te verwonden.”

Haar familie vindt dit onzin.

“Ik kan er niet bij. Ik ben bij de politie geweest”, zei Douhne. “Die dame had geen enkele kwade bedoeling. Ze was helemaal niet agressief. Hadden ze een beetje meer geduld getoond, zou dit nooit gebeurd zijn.”
[fblike]

Celeberties

Zien: ‘Johnny de Mol neemt keihard wraak tegen Jeroen Rietbergen’

Gisteren gaf Johnny de Mol zijn ongezouten mening over zijn bonus oom Jeroen Rietbergen. Johnny starte zijn talkshow HLF8 met een statement over alle gebeurtenissen rondom The Voice of Holland en liet weten hoe erg hij het allemaal vindt.

Aan de tafel zat Catherine Keyl en die bracht met haar vragen Johnny de Mol behoorlijk van zijn stuk. Zo vroeg ze onder meer wat Johnny er nou echt van vond en ook wat hij van het gedrag van Jeroen Rietbergen vond.

Johnny zei dat hij Jeroen Rietbergen een enorme klootzak vond, maar ze wel van hem houden. Volgens Johnny wist ook niemand van de tijdelijke breuk tussen Linda de Mol en Jeroen Rietbergen een aantal jaar geleden.

Jeroen had toen namelijk zelf opgebiecht dat hij vreemd ging met deelneemsters van The Voice of Holland. Linda de Mol eiste dat Jeroen in therapie ging en zijn leven ging beteren. Hij ging in therapie, maar met zijn walgelijke gedrag en daden ging hij door.

Johnny was een beetje vaag of zijn vader nou afwist van de misstanden van Jeroen. Het gerucht gaat namelijk dat Jeroen tot de orde is geroepen en op zijn plek is gezet toen deze misstanden over hem jaren geleden boven water kwamen. RTL en de productie ontkennen hier iets mee te maken hebben, maar Johnny liet weten dat de leidinggevende en zijn vader er wel vanaf moeten hebben geweten.

Volgens Johnny moet zijn vader Jeroen toen al goed hebben aangepakt. Maar blijkbaar durfde John de Mol het toch niet aan om Jeroen te ontslaan omdat hij de vriend van Linda de Mol was.

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Net binnen: dit zijn de coronamaatregelen die vanaf 25 september zullen gelden

Het coronatoegangsbewijs wordt vanaf 25 september waarschijnlijk verplicht in de horeca en in de kunst- en cultuursector. Ook verdwijnt dan de anderhalvemeterregel, bevestigen ingewijden zondagavond na berichtgeving van RTL Nieuws.

Rutte feestdagen

Verder blijven mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, aldus ingewijden. Ook zal het thuiswerkadvies voorlopig niet veranderen en moet de nachthoreca tussen 0.00 en 6.00 uur dicht blijven.

Er moet nog besloten worden of de evenementensector meer ruimte krijgt. Aanstaande dinsdag geeft het demissionaire kabinet een persconferentie over de maatregelen.

Het kabinet liet vorige week al weten te overwegen het coronatoegangsbewijs te verplichten. De rek in de zorg is eruit en dat geldt ook voor de samenleving, zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) destijds. Door met toegangsbewijzen te werken, wil het kabinet voorkomen dat er nog lang moet worden vastgehouden aan “beperkende maatregelen voor iedereen”.

Het coronatoegangsbewijs is op dit moment al verplicht bij evenementen met een tijdelijk of kortdurend karakter, die maximaal twee derde van de capaciteit benutten en waar iedereen een vaste zitplaats heeft. Ook voor reizen binnen de Europese Unie is al een coronabewijs nodig.

Andere landen gingen Nederland voor. Onder meer in Frankrijk, Italië en Zwitserland werd het verplichte coronatoegangsbewijs al ingevoerd.

Het toegangsbewijs is geldig als iemand volledig is gevaccineerd, recent van COVID-19 is hersteld of negatief op het coronavirus is getest. De pas wordt verplicht voor iedereen boven de dertien jaar.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Onze Koning Willem-Alexander verspreide corona op Grieks eiland

Griekenland is woedend op koning Willem-Alexander. Volgens de Griekse media zouden Willem-Alexander en Máxima vorig jaar bij hun bezoek aan hun villa in Porto Heli het coronavirus hebben verspreid. De hele Griekse gemeente Ermionida zou in paniek zijn geweest.

Tot de koning en Maxima arriveerde inclusief 20 man personeel in hun villa in Porto Heli was er nog geen enkel corona geval in het dorp. Hierna ging het helemaal mis in het dorp.

Volgens de Griekse media kwam dit omdat het personeel en dan voornamelijk de lokale schoonmaaksters van de koning ook nog op andere plekken in het dorp werkten. Volgens één van de schoonmaaksters wees alles erop dat ze het coronavirus heeft opgelopen van Willem-Alexander en dat het op die manier door het dorp is verspreid.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending