Politie heropent onderzoek naar 22 onopgeloste moorden op vrouwen in zoektocht naar antwoorden
Connect with us

Nieuws

Politie heropent onderzoek naar 22 onopgeloste moorden op vrouwen in zoektocht naar antwoorden

Al jarenlang heeft forensisch rechercheur Carina van Leeuwen zich ingezet om de identiteit van vermoorde vrouwen te achterhalen. Nu bundelen de politie, Interpol en buitenlandse politiediensten hun krachten om 22 onopgeloste vrouwenmoorden in Nederland en de omliggende landen opnieuw te onderzoeken. Deze moorden vonden plaats over een periode van enkele decennia, waarbij de identiteit van de slachtoffers nooit werd vastgesteld en de daders nooit werden gevonden.

Onder de 22 doden die worden onderzocht in Operatie Identify Me bevinden zich negen bekende Nederlandse zaken die vaak in het nieuws zijn geweest. Een voorbeeld hiervan is het beruchte Heulmeisje (1976) en de vermoorde vrouw die in 1999 in Amsterdam in een vuilcontainer werd gevonden. De overige lichamen zijn gevonden in Duitsland en België.

Volgens Carina van Leeuwen, een forensisch rechercheur, is het hoog tijd dat er speciale aandacht komt voor deze cold cases, waar hoogstwaarschijnlijk geen verband tussen bestaat. “In Nederland zijn er enkele honderden onbekende doden. In tegenstelling tot de mannen onder hen, die ook zijn overleden door andere oorzaken zoals een overdosis of verdrinking, zijn al deze onbekende vrouwen vermoord. Het is mogelijk dat dit juist komt doordat ze vrouw zijn, zoals blijkt uit opgeloste zaken.”

Interpol en de politiekorpsen van Nederland, België en Duitsland publiceren vandaag een lijst met foto’s en tekeningen van de vrouwen. Deze internationale samenwerking is noodzakelijk omdat uit onderzoek van het lichaamsweefsel is gebleken dat een deel van de in Nederland gevonden vrouwen van buitenlandse afkomst is. Van Leeuwen verklaarde: “We kennen hun identiteit niet, maar soms kunnen we wel hun afkomst bepalen aan de hand van het weefsel.” Uit opgeloste zaken blijkt dat daders soms het stoffelijk overschot zo ver mogelijk van de plaats delict dumpen.

In haar gedachten noemt Carina van Leeuwen de vrouw vaak ‘Barbara’, naar de gelijknamige Amsterdamse begraafplaats waar het lichaam uiteindelijk is begraven. Van Leeuwen wil ervoor zorgen dat deze vermoorde vrouw, die in 1999 op gruwelijke wijze in een industriële afvalcontainer in de hoofdstad werd gedumpt, meer is dan slechts een naamloze cold case. Ze wil dat ze meer is dan een nummer, zonder een verhaal.

Carina van Leeuwen.

Haar identiteit is nog steeds onbekend. Ze wordt vaak aangeduid als ‘Barbara’, maar haar echte naam is nooit vastgesteld. Haar exacte leeftijd is niet bekend, maar Carina van Leeuwen schat dat ze ergens tussen de 20 en 35 jaar oud was, waarschijnlijk eerder in de buurt van 25 dan 35.

Het motief voor haar dood en waarom de dader zoveel moeite heeft gedaan om haar anoniem te houden, is onbekend. Zelfs forensisch rechercheur Carina van Leeuwen heeft geen antwoorden op deze vragen. De dader slaagde erin om haar identiteit geheim te houden, ondanks alle spullen die in de afvalcontainer waren achtergelaten, inclusief de tas van het slachtoffer.

Sinds 2006 is Carina van Leeuwen, samen met haar collega’s van het coldcaseteam van de Amsterdamse politie, bezig met het onderzoek naar Barbara. Vanwege nieuwe forensische opsporingstechnieken werd het lichaam van de vrouw een jaar later zelfs opgegraven op de Amsterdamse begraafplaats. Dit zorgde ervoor dat Van Leeuwen geïnspireerd werd om de identiteit van deze naamloze doden terug te geven, omdat nabestaanden snakten naar duidelijkheid. Er zijn ouders die niet durven te verhuizen omdat ze blijven hopen dat hun vermiste dierbare op een dag voor de deur zal staan.

Gedurende al die jaren heeft Carina van Leeuwen elke keer dat er nieuwe onderzoekstechnieken beschikbaar kwamen, geprobeerd om de ware identiteit van Barbara te achterhalen. Ze heeft herhaaldelijk contact opgenomen met buitenlandse politiediensten om te zien of de zaak van de jonge vrouw in de afvalcontainer misschien een belletje doet rinkelen.

Politie

Vanuit haar sterke drang om de identiteit van de vrouw in de afvalcontainer te achterhalen, ontstond bij Carina van Leeuwen het idee voor een internationale campagne om ook andere naamloze vrouwelijke slachtoffers hun naam terug te geven. Dit werd versterkt toen ze zich realiseerde dat vrijwel alle onbekende vrouwen die werden gevonden, vermoord bleken te zijn. Ze merkte op dat er in Nederland te lang geen specifieke aandacht was geweest voor moorden op vrouwen, terwijl er gemiddeld elke acht dagen een moord op een vrouw plaatsvindt in het land. Daarom vindt ze het erg positief dat er nu focus en aandacht is voor dit probleem.

Veel van de vrouwelijke lichamen die zijn gevonden, vertonen gruwelijke verminkingen. Handen en hoofden ontbreken, en alles is gedaan om identificatie te voorkomen. Van Leeuwen herinnert zich het meest afschuwelijke geval dat ze tegenkwam: een vrouw die in 1992 werd gevonden. Haar handen lagen op de kade van een van de grachten in Amsterdam, terwijl haar onderbenen in het water werden aangetroffen. Haar romp zat in een koffer. Het was een gruwelijke daad. Het besef dat er iemand vrij rondloopt die hiervoor verantwoordelijk is, is onbegrijpelijk. Volgens Van Leeuwen moet deze persoon echt worden opgespoord en vastgezet.

Van Leeuwen heeft hoop gekregen door Operation Identify Me, omdat de Nederlandse politie nu niet meer afhankelijk is van de bereidwilligheid van buitenlandse autoriteiten of de politieke situatie in een land. De lijst met foto’s en tekeningen is wereldwijd toegankelijk.

Van Leeuwen legt uit dat de Nederlandse politie geen onderzoek mag doen in het buitenland, omdat ze daar niet de bevoegdheid voor hebben. Haar hoop is nu gevestigd op mensen die de lijst bekijken en mogelijk een geliefde herkennen die ze al lange tijd missen. Het kan zijn dat iemand plotseling iemand op de lijst ziet staan en denkt: “Hé, ik ken die persoon.”

Ze geeft een voorbeeld van een langdurig onderzoek naar een onbekende dode vrouw waarvan ze vermoedden dat ze uit Albanië afkomstig was. Echter, het land werkte niet mee. Uiteindelijk is het gelukt om informatie te krijgen dankzij Kees van der Spek, die destijds een tv-serie maakte.

Van het gezicht van ‘Barbara’ is opnieuw een digitale reconstructie gemaakt, wat Van Leeuwen extra hoop geeft dat iemand haar zal herkennen. Ze gelooft dat ze het verdient om haar identiteit terug te krijgen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Sarah (23) biecht op dat ze een relatie heeft met een vliegtuig en deelt dat ze minstens 4 keer per week intiem zijn

Sarah Rodo uit het Duitse Dortmund heeft geen behoefte aan een relatie met een mens in haar leven. Haar liefde is namelijk voor vliegtuigen.

Het begon allemaal toen ze voor het eerst in een Boeing 737 zat. Toen wist ze het: dit is mijn grote liefde.

Ze heeft sindsdien veel vliegtuigen ‘ontmoet’, maar er is er eentje op wie ze stapelverliefd is: een Boeing die Sarah liefkozend ‘Dickie’ heeft genoemd.

Het is uniek dat Sarah romantische gevoelens ontwikkelt voor objecten. Ze is een objectofiel en is er trots op.

Het probleem is echter dat een Boeing 737 niet in de achtertuin van haar studentenwoning past. Veel tijd met Dickie heeft Sarah daarom niet.

Het doet haar veel verdriet dat ze niet samen tijd kunnen doorbrengen en dat ze passagiers in Dickie ziet stappen.

Om toch vaak bij haar ‘vriendje’ te kunnen zijn, boekt Sarah om de haverklap vakanties. Vorig jaar heeft ze 30 vluchten geboekt en deze gecombineerd met een korte vakantie.

Als ze met Dickie vliegt, dan zijn ze eigenlijk samen op vakantie. Ze is met haar liefje al naar Stockholm, Kopenhagen, Wenen, Boedapest en Parijs geweest.

Ze bezoekt ook Katowice in Polen vaak. Dat kan ze als dagtripje doen. In de ochtend vliegt ze erheen en in de avond ziet ze Dickie dan weer.

Sarah heeft ongeveer 4.267 euro uitgegeven aan modelvliegtuigen. Op dit moment heeft ze drie grote en veel kleine vliegtuigen.

In totaal zijn het er ongeveer 60. De meeste heeft ze gekocht bij vliegtuigmaatschappijen, maar sommige zijn ook speciaal gemaakt.

Ze slaapt dagelijks met al haar modelvliegtuigen, waaronder een model die op Dickie lijkt maar met meer gedetailleerde vleugels. Ze doet het vier tot vijf keer per week met haar vliegtuigen.

In de toekomst ziet Sarah zichzelf in het huwelijksbootje stappen met haar geliefde Boeing 737. Ze is al bezig met het maken van plannen, maar ze is niet bereid om ervoor te verhuizen.

In de tussentijd heeft ze haar modelvliegtuigen en blijft ze reizen maken zodat ze Dickie kan zien.

Sarah’s liefde voor vliegtuigen is niet alleen uniek, maar het is ook een object van discussie. Objectofiel, ook bekend als objectum-s*ksualiteit, is een s*ksuele oriëntatie waarbij mensen zich aangetrokken voelen tot en romantische relaties ontwikkelen met objecten.

Mensen die zich hiermee identificeren geven vaak aan dat hun liefde voor objecten sterker is dan hun aantrekkingskracht tot mensen.

Dit kan variëren van het houden van een bepaald object tot het onderhouden van een intieme relatie met een object.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Goedele Liekens vol angst: MRI abrupt stopgezet door arts na vreemde vondst!

Goedele Liekens, die in 2022 herstelde van huidkanker, ondergaat om de zes maanden een standaard MRI-scan.

Goedele Liekens

Onlangs werd de scan echter abrupt onderbroken vanwege een ongebruikelijke bevinding in haar lichaam.

De verrassende onderbreking van de scan werd gedeeld door Goedele op haar Instagram Stories, waar ze zei: “MRI vroegtijdig gestopt vanwege een hagelbolletje in mijn lichaam…”

Het bleek dat dit hagelbolletje hoogstwaarschijnlijk afkomstig was van een hazenrug die ze afgelopen vrijdag had gegeten.

Goedele nam het incident met humor en gaf haar online volgers het advies: “Tip van de dag: eet geen hazenrug in de week voor je MRI.”

De artsen onderbraken de MRI-scan onmiddellijk vanwege de ontdekking dat dergelijke hagelbolletjes tijdens de scan erg heet kunnen worden, met mogelijke schadelijke gevolgen.

Goedele verklaarde: “Ze moesten de scan onmiddellijk stoppen.
Goedele Liekens

‘Die bolletjes kunnen heel heet worden en zo je ingewanden verschroeien,’ vertelden ze me.”
Goedele Liekens

Om elk risico te vermijden, werd Goedele gevraagd een nieuwe afspraak te maken, ongeveer tien dagen later, wanneer de hagelbolletjes haar lichaam naar verwachting zouden hebben verlaten.

Goedele benadrukt dat dit incident een belangrijke waarschuwing is voor iedereen die binnenkort een MRI-scan moet ondergaan en adviseert om wild vlees te vermijden in de week voorafgaand aan de scan.

In een recent interview sprak Goedele ook over haar persoonlijke leven en onthulde dat haar relatie met Edwin is beëindigd.

Ze beschouwt de zomervakantie als een geschikte tijd om nieuwe mensen te ontmoeten, aangezien ze de voorkeur geeft aan het delen van haar leven met een partner.

De beëindiging van haar relatie werpt een nieuw licht op haar eerdere opmerkingen over de uitdagingen van haar relatie met Edwin, die in Nederland woont en kinderen heeft.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vrouw uit de Filipijnen straalt van geluk na huwelijk met 42 jaar oudere echtgenoot die haar alles geeft!

Na een vakantie in de Filipijnen en het downloaden van een dating-app, heeft de 70-jarige Amerikaanse David zijn vrouw Jackie ontmoet, die slechts 28 jaar oud is.

Ondanks het leeftijdsverschil van 42 jaar, benadrukken ze dat leeftijd slechts een getal is.

David besloot vorig jaar om een reis te maken naar de Filipijnen. Tijdens zijn verblijf installeerde hij de dating-app Cherry Blossoms, waarmee je specifiek kunt zoeken naar Filipijnse en Aziatische vrouwen.

Niet lang daarna trok de 28-jarige Jackie zijn aandacht. David zegt hierover: “Toen ik haar profiel zag, was ik verrast en enthousiast. Ik was onder de indruk van wat ik las.”

Jackie, aan de andere kant, heeft toegegeven dat ze David’s profiel niet eens heeft bekeken, omdat hij geen foto op zijn profiel had geplaatst.

Ze legt uit: “Ik wist niet hoe hij eruitzag, maar door wat hij zei, wist ik meteen dat hij een echte heer is en erg aardig.”

Na hun ontmoeting besloten ze om elkaar beter te leren kennen, en na zes maanden daten stelde David de vraag of Jackie zijn vrouw wilde worden. Jackie aarzelde geen moment en stemde meteen in.

David vertelt enthousiast: “Ze zei meteen ja.” Hoewel de bruiloft een feestelijke gelegenheid was, waren David’s familieleden niet aanwezig, alleen die van Jackie.

Het stel heeft echter te maken met veel negatieve reacties en berichten op hun TikTok-video’s.

Sommige mensen twijfelen aan hun relatie en denken dat de Filipijnse vrouw vooral uit zou zijn op geld en een green card.

@dave_jackie2818 Reply to @preciousmathis995 42yrs.#bisayangtiktoker #pinayinusa🇵🇭🇺🇸 #ageisjustanumber #husbandandwife #agegaprelationship #agegapcouple ♬ Grow Old With You – Anthem Lights

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending