Postbode vindt gevaarlijke boxer vastgebonden aan boom – leert wreed baasje een waardevol lesje
Connect with us

Nieuws

Postbode vindt gevaarlijke boxer vastgebonden aan boom – leert wreed baasje een waardevol lesje

De overgrote meerderheid van de postbodes of pakjesbezorgers verdienen respect voor hun werk. Ongeacht de weersomstandigheden buiten, doen ze elke dag opnieuw hun uiterste best om op tijd en stond de kranten en post te bezorgen!

Sommigen hebben een hart van goud, zoals bewezen werd in dit verhaal waarin een postbodes ervaring met een hond waarvan iedereen dacht dat ie “gevaarlijk” was.

Dat postbodes en bezorgers in contact komen met verschillende dieren is geen verrassing meer. Op dagelijkse basis komen ze in contact met nieuwsgierige katten op de brievenbus, of misschien een hond die naar de voortuin komt gerend.

Voor Dan Targonsk, een postbode, begon de werkdag als elke andere. Tijdens zijn rondje botste hij echter op iets dat hij niet kon negeren.

Hij merkte een uitgehongerde, vuile boxer op, die alleen langs de stoep zat. Meteen wist Dan dat er iets verkeerd was.

De hond, een boxer, was vastgebonden aan een boom, zonder eten of drinken, in de blakende hitte.

In plaats van de hond te negeren en verder te gaan met zijn dag, besloot deze geweldige postbode om iedereen een waardevol lesje te leren in hoe je moet omgaan met verwaarloosde dieren.

Het eerste wat Dan Targonsk deed was zo snel mogelijk water halen.

Tezelfdertijd belde hij een lokale dierenorganisatie in Philadelphia. Hij weigerde om de Boxer alleen achter te laten, en bleef bij het arme dier tot ze werd gered.

Gebroken kaak en tanden
De lieve mensen van de organisatie “Adopt a Boxer Rescue” namen snel de zorgen voor de hond op zich, en noemden haar Kuperus.

Ze ontdekten, naast vele andere dingen, een wonde in haar hoofd dat veroorzaakt werd door ofwel een kogel of een mes. Kuperus had bovendien een gebroken kaak en verschillende van haar tanden moesten verwijderd worden.

Ondanks de vreselijke mishandelingen en verwaarlozingen, toonde ze zo goed als onmiddellijk wat voor een lieve, warmhartige en charmante pup ze is onder die ruige façade.

“Het verbluft me hoe ze om aandacht vraagt,” zegt Dawn Karam, oprichter van Adopt a Boxer Rescue.

“Verschrikkelijke personen”
“Ze wil gewoon niets liever dan aangeraakt te worden… zelfs na wat verschrikkelijke personen met haar hebben gedaan, en zelfs voor dood achterlieten. Gewoon geweldig!”

Terwijl Kuperus herstelt in een opvangcentrum, probeerde het dierenasiel die haar heeft gered om de verantwoordelijke persoon te vinden.

Het is nog onduidelijk of de beul ooit werd gevonden, maar gelukkig werd ze in juni 2013 geadopteerd door een nieuw en warm gezinnetje.

Kuperus kreeg eindelijk een nieuw, mooi leven. Iets wat elke hond verdient. Ze kreeg zelfs de kans om Dan te ontmoeten!

Na volledig hersteld te zijn, deed Kuperus verschillende televisieoptredens, en stal ze de harten van dierenliefhebbers in Philadelphia en ver daarbuiten.

Symbool voor dierenwelzijn
Ze werd tevens het symbool voor mensen die dierenwelzijn willen promoten! Dat alles dankzij 1 snel handelende postbode.

Hopelijk kan dit verhaal dienen om mensen te informeren. Velen onder ons lopen misschien langs een hond die vastgebonden lijkt en die op het eerste zicht gevaarlijk lijkt. Maar Dan deed dit niet, hij maakte een verschil in het leven van deze hond.

We sturen heel wat felicitaties naar deze man en zijn liefde voor de boxer. We zullen nooit begrijpen hoe hondeneigenaren zo harteloos kunnen zijn.

Voel je dus vrij om dit verhaal te delen met al je dierenvrienden. Laten we Dan bedanken voor zijn grote hart en gevoel voor verantwoordelijkheid.

Want bovendien, als meer mensen zoals hem zouden zijn, zou de wereld er gewoon beter uit zien.
[fblike]

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending