Prijs van refurbished apparaat iets hoger dan tweedehands, maar met garantie
Connect with us

Nieuws

Prijs van refurbished apparaat iets hoger dan tweedehands, maar met garantie

Waarom zou je voor kostbare elektronica nieuw kopen als je dezelfde kwaliteit gegarandeerd kunt krijgen voor een lagere prijs? De markt voor refurbished elektronica groeit snel, mede dankzij de economische situatie en het groeiende bewustzijn rond duurzaamheid. Maar wat is het uiteindelijke prijsverschil en welke platforms bieden de beste opties om te kopen?

Vroeger was het begrip “refurbished” nog onbekend bij Nederlanders, maar het principe erachter was des te bekender. Sokken met gaten werden niet weggegooid, maar gestopt. Fietsbanden werden keer op keer geplakt en alles wat gerepareerd kon worden, werd ook daadwerkelijk gerepareerd. Destijds noemde men dit “reviseren”.

Wat tegenwoordig als “refurbished” bekend staat, betekent eigenlijk hetzelfde: het wordt gecontroleerd na gebruik, indien nodig gerepareerd en vervolgens opnieuw aangeboden voor hergebruik.

Vroeger was het allemaal een stuk simpeler, want fabrikanten van smartphones en tablets hebben er nu liever baat bij dat consumenten steeds nieuwe producten kopen in plaats van de levensduur van hun apparaten te verlengen. Ze maken het reparateurs moeilijk met ingewikkelde schroeven en dichtgelijmde behuizingen.

Om kosten te besparen en bij te dragen aan het verminderen van elektronisch afval, is het niet vreemd dat steeds meer mensen niet meteen naar de winkel rennen voor een nieuwe smartphone of laptop, maar eerst eens op Marktplaats rondkijken. Natuurlijk zijn er risico’s verbonden aan het kopen van elektronica van een vreemde. Is de accu echt in goede staat zoals wordt beweerd, of heeft deze al flink wat capaciteit verloren door gebruik? (Tip: op iPhones kun je de accugezondheid controleren onder ‘Instellingen’ en vervolgens ‘Batterij’ bij ‘Batterijconditie’).

Daarnaast bestaat het risico dat na de aankoop blijkt dat de verkoper het apparaat niet volledig heeft gewist of de gekoppelde clouddienst niet heeft losgekoppeld, waardoor je ongevraagd toegang hebt tot privéfoto’s of mogelijk geen aankopen kunt doen in de App Store.

Als je kiest voor een refurbished toestel, betaal je doorgaans iets meer dan voor een gewoon tweedehands exemplaar, maar je krijgt een gecontroleerd apparaat en gemoedsrust in ruil daarvoor. Dit vormde de basis voor Swappie, opgericht door een Fin die online werd opgelicht bij de aankoop van een tweedehands telefoon. Uit verbazing en frustratie over het ontbreken van betrouwbare platforms besloot hij in 2016 samen met een vriend zijn eigen bedrijf op te richten.

Nieuw versus refurbished

iPhone 11 (vanaf-prijzen)
Nieuw: 526 euro
iUsed*: 435 euro
Coolblue Refurbished: 379 euro
Leapp: 379 euro
Swappie: 369 euro
Backmarket.nl: 335 euro
Refurbed.nl: 322 euro
(*inclusief verzendkosten en met 3 jaar garantie)

Samsung S21
Nieuw: 820 euro
Refurbed.nl: 390 euro
Backmarket: 389 euro

Nintendo Switch
Nieuw: 288 euro
Backmarket: 279 euro

PlayStation 4 Pro
Nieuw (bij release): 555 euro
Refurbed.nl: 329 euro
Backmarket: 300 euro

E-bike Giant Entour E+ 1RT
Nieuw: 1900 euro
Upmarket: 1750 euro

Met succes

“Volgens de Financial Times was Swappie vorig jaar het snelst groeiende bedrijf in Europa”, zegt Martine Hardveld Kleuver, regiomanager voor Nederland, waar het bedrijf sinds twee jaar actief is. Bij Swappie kun je je oude iPhone verkopen of een ‘nieuwe’ kopen.

“Onze telefoons worden deels door particulieren en deels door de zakelijke markt aangeboden. Dit kunnen ook voorraadpartijen of demomodellen van winkels zijn. In sommige gevallen hebben ze zelfs geen refurbishment nodig, maar ze worden wel allemaal gecontroleerd. Onze technici in Estland en Finland doorlopen 52 stappen waarbij het hele apparaat grondig wordt geïnspecteerd. Kleine krasjes kunnen we vaak wegwerken en defecte of versleten onderdelen worden vervangen.”

In het geval van Swappie, zoals de naam al aangeeft, willen ze het liefst dat je je iPhones bij hen inruilt (“want dat is 80 procent van de circulaire telefoonmarkt”). Als je dat doet, betaal je geen verzendkosten. Er zijn nog genoeg apparaten die wachten op een opknapbeurt en een nieuwe eigenaar. Hardeveld Kleuver zegt: “We recyclen nog steeds schrikbarend weinig, minder dan 15 procent van de smartphones. De rest ligt ergens in een laatje te verstoffen. Uit onderzoek blijkt dat 65 procent van de Nederlanders echt denkt dat ze die ooit nog zullen gebruiken. Dat reservoir biedt enorme kansen.”

Natuurlijk bepaalt de conditie van het apparaat wat je ervoor krijgt. Dit geldt ook voor de koper. Voor een “uitstekende” conditie betaal je uiteraard meer dan voor een “redelijke” conditie. Dus je moet jezelf afvragen of die kras op de achterkant het prijsverschil waard is, of dat je deze toch niet ziet als je een hoesje om het apparaat doet. Qua functionaliteit zijn de toestellen hetzelfde, vandaar dat je twee jaar garantie krijgt. Bij veel andere refurbished websites is de garantieperiode trouwens slechts één jaar.

iUsed.nl is een aanbieder die zelfs drie jaar garantie biedt, langer dan Apple zelf op nieuwe producten, en de iPhone wordt geleverd met een laadstekker. De verzendkosten vanuit hun magazijn in Nieuwegein zijn inbegrepen in de prijs, wat de iets hogere prijzen kan verklaren ten opzichte van de concurrentie.

Het bedrijf heeft een breed assortiment aan Apple-producten, waaronder telefoons, Macs, MacBooks, iPads en Apple Watches. Alle producten komen uit leaseovereenkomsten of van bedrijven; iUsed neemt geen producten van particulieren aan.

Via hun zustersite swoop.nl verkoopt het bedrijf ook Windows-laptops en pc’s van Dell, HP en Lenovo. Directeur Jip van Asperen legt uit: “In de zakelijke markt, waar we ons specifiek op richten, is Windows nu eenmaal dominant. Met de tekorten aan chips en het thuiswerken hebben we veel nieuwe klanten gekregen die niet het luxe hadden om een half jaar op levering te wachten. In tegenstelling tot veel andere websites zijn onze prijzen nettoprijzen; zakelijke klanten kunnen de btw terugvorderen. Maar ook gewone consumenten weten ons steeds beter te vinden. Want als je een MacBook voor je schoolgaande kind wilt kopen, kost een nieuwe ongeveer 1200 euro. Bij ons kun je ze al vanaf 400 euro vinden. Ook daarop krijg je drie jaar garantie.”

Studenten met een geldige studentenpas krijgen nog eens tussen de 5 en 10 procent extra voordeel.

Voor degenen die een aversie hebben tegen Apple, bieden kanalen als refurbed.nl en backmarket.nl een oplossing, omdat ze ook Android-toestellen van bijvoorbeeld Samsung en Huawei aanbieden. Het Franse

Doorgaan met lezen

Nieuws

Sarah (23) biecht op dat ze een relatie heeft met een vliegtuig en deelt dat ze minstens 4 keer per week intiem zijn

Sarah Rodo uit het Duitse Dortmund heeft geen behoefte aan een relatie met een mens in haar leven. Haar liefde is namelijk voor vliegtuigen.

Het begon allemaal toen ze voor het eerst in een Boeing 737 zat. Toen wist ze het: dit is mijn grote liefde.

Ze heeft sindsdien veel vliegtuigen ‘ontmoet’, maar er is er eentje op wie ze stapelverliefd is: een Boeing die Sarah liefkozend ‘Dickie’ heeft genoemd.

Het is uniek dat Sarah romantische gevoelens ontwikkelt voor objecten. Ze is een objectofiel en is er trots op.

Het probleem is echter dat een Boeing 737 niet in de achtertuin van haar studentenwoning past. Veel tijd met Dickie heeft Sarah daarom niet.

Het doet haar veel verdriet dat ze niet samen tijd kunnen doorbrengen en dat ze passagiers in Dickie ziet stappen.

Om toch vaak bij haar ‘vriendje’ te kunnen zijn, boekt Sarah om de haverklap vakanties. Vorig jaar heeft ze 30 vluchten geboekt en deze gecombineerd met een korte vakantie.

Als ze met Dickie vliegt, dan zijn ze eigenlijk samen op vakantie. Ze is met haar liefje al naar Stockholm, Kopenhagen, Wenen, Boedapest en Parijs geweest.

Ze bezoekt ook Katowice in Polen vaak. Dat kan ze als dagtripje doen. In de ochtend vliegt ze erheen en in de avond ziet ze Dickie dan weer.

Sarah heeft ongeveer 4.267 euro uitgegeven aan modelvliegtuigen. Op dit moment heeft ze drie grote en veel kleine vliegtuigen.

In totaal zijn het er ongeveer 60. De meeste heeft ze gekocht bij vliegtuigmaatschappijen, maar sommige zijn ook speciaal gemaakt.

Ze slaapt dagelijks met al haar modelvliegtuigen, waaronder een model die op Dickie lijkt maar met meer gedetailleerde vleugels. Ze doet het vier tot vijf keer per week met haar vliegtuigen.

In de toekomst ziet Sarah zichzelf in het huwelijksbootje stappen met haar geliefde Boeing 737. Ze is al bezig met het maken van plannen, maar ze is niet bereid om ervoor te verhuizen.

In de tussentijd heeft ze haar modelvliegtuigen en blijft ze reizen maken zodat ze Dickie kan zien.

Sarah’s liefde voor vliegtuigen is niet alleen uniek, maar het is ook een object van discussie. Objectofiel, ook bekend als objectum-s*ksualiteit, is een s*ksuele oriëntatie waarbij mensen zich aangetrokken voelen tot en romantische relaties ontwikkelen met objecten.

Mensen die zich hiermee identificeren geven vaak aan dat hun liefde voor objecten sterker is dan hun aantrekkingskracht tot mensen.

Dit kan variëren van het houden van een bepaald object tot het onderhouden van een intieme relatie met een object.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Goedele Liekens vol angst: MRI abrupt stopgezet door arts na vreemde vondst!

Goedele Liekens, die in 2022 herstelde van huidkanker, ondergaat om de zes maanden een standaard MRI-scan.

Goedele Liekens

Onlangs werd de scan echter abrupt onderbroken vanwege een ongebruikelijke bevinding in haar lichaam.

De verrassende onderbreking van de scan werd gedeeld door Goedele op haar Instagram Stories, waar ze zei: “MRI vroegtijdig gestopt vanwege een hagelbolletje in mijn lichaam…”

Het bleek dat dit hagelbolletje hoogstwaarschijnlijk afkomstig was van een hazenrug die ze afgelopen vrijdag had gegeten.

Goedele nam het incident met humor en gaf haar online volgers het advies: “Tip van de dag: eet geen hazenrug in de week voor je MRI.”

De artsen onderbraken de MRI-scan onmiddellijk vanwege de ontdekking dat dergelijke hagelbolletjes tijdens de scan erg heet kunnen worden, met mogelijke schadelijke gevolgen.

Goedele verklaarde: “Ze moesten de scan onmiddellijk stoppen.
Goedele Liekens

‘Die bolletjes kunnen heel heet worden en zo je ingewanden verschroeien,’ vertelden ze me.”
Goedele Liekens

Om elk risico te vermijden, werd Goedele gevraagd een nieuwe afspraak te maken, ongeveer tien dagen later, wanneer de hagelbolletjes haar lichaam naar verwachting zouden hebben verlaten.

Goedele benadrukt dat dit incident een belangrijke waarschuwing is voor iedereen die binnenkort een MRI-scan moet ondergaan en adviseert om wild vlees te vermijden in de week voorafgaand aan de scan.

In een recent interview sprak Goedele ook over haar persoonlijke leven en onthulde dat haar relatie met Edwin is beëindigd.

Ze beschouwt de zomervakantie als een geschikte tijd om nieuwe mensen te ontmoeten, aangezien ze de voorkeur geeft aan het delen van haar leven met een partner.

De beëindiging van haar relatie werpt een nieuw licht op haar eerdere opmerkingen over de uitdagingen van haar relatie met Edwin, die in Nederland woont en kinderen heeft.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vrouw uit de Filipijnen straalt van geluk na huwelijk met 42 jaar oudere echtgenoot die haar alles geeft!

Na een vakantie in de Filipijnen en het downloaden van een dating-app, heeft de 70-jarige Amerikaanse David zijn vrouw Jackie ontmoet, die slechts 28 jaar oud is.

Ondanks het leeftijdsverschil van 42 jaar, benadrukken ze dat leeftijd slechts een getal is.

David besloot vorig jaar om een reis te maken naar de Filipijnen. Tijdens zijn verblijf installeerde hij de dating-app Cherry Blossoms, waarmee je specifiek kunt zoeken naar Filipijnse en Aziatische vrouwen.

Niet lang daarna trok de 28-jarige Jackie zijn aandacht. David zegt hierover: “Toen ik haar profiel zag, was ik verrast en enthousiast. Ik was onder de indruk van wat ik las.”

Jackie, aan de andere kant, heeft toegegeven dat ze David’s profiel niet eens heeft bekeken, omdat hij geen foto op zijn profiel had geplaatst.

Ze legt uit: “Ik wist niet hoe hij eruitzag, maar door wat hij zei, wist ik meteen dat hij een echte heer is en erg aardig.”

Na hun ontmoeting besloten ze om elkaar beter te leren kennen, en na zes maanden daten stelde David de vraag of Jackie zijn vrouw wilde worden. Jackie aarzelde geen moment en stemde meteen in.

David vertelt enthousiast: “Ze zei meteen ja.” Hoewel de bruiloft een feestelijke gelegenheid was, waren David’s familieleden niet aanwezig, alleen die van Jackie.

Het stel heeft echter te maken met veel negatieve reacties en berichten op hun TikTok-video’s.

Sommige mensen twijfelen aan hun relatie en denken dat de Filipijnse vrouw vooral uit zou zijn op geld en een green card.

@dave_jackie2818 Reply to @preciousmathis995 42yrs.#bisayangtiktoker #pinayinusa🇵🇭🇺🇸 #ageisjustanumber #husbandandwife #agegaprelationship #agegapcouple ♬ Grow Old With You – Anthem Lights

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending