Prinses Amalia wil helemaal geen koningin worden: “Laat Alexia het lekker doen”
Connect with us

WOW

Prinses Amalia wil helemaal geen koningin worden: “Laat Alexia het lekker doen”

De drie prinsessen zijn een populair onderwerp in Nederland en ongeveer twee keer per week gebeurt er weer iets waardoor ze in de media verschijnen. Dit keer is het Amalia die open en eerlijk is over hoe ze zich voelt en hoe ze over bepaalde dingen nadenkt. Ze vertelt in haar boek hoe ze over het koningschap denkt en is daar volledig open en eerlijk over.

Meestal is het haar zusje Alexia die trending is, vooral als het gaat om wat voor soort kleding ze draagt of wanneer ze aan het protesteren is in de buurt van haar school in Wales.

Nu is echter Amalia aan de beurt die openhartig verteld dat ze best was geschrokken in 2013 toen ze tot het besef kwam dat ze ooit koningin zou worden, ze zegt hier het volgende over: “Het was als een klap in mijn gezicht. Al die mensen staarden naar me alsof ik een goudvis op mijn hoofd had. Die dag van de inhuldiging was ook een grote push de andere kant op. Ik wilde mijn ouders gaan helpen, dat voelde ik heel sterk. In plaats van een last begon ik het ook te zien als een eer.”

Zoals ze dus aangeeft is het voor haar een grote verantwoordelijkheid en kan daar gelukkig best over grappen met haar zusje Alexia:

“Om te roepen: ‘Ik ga later nee zeggen, en dan mag Alexia het lekker gaan doen.’ En Alexia riep dan: ‘Nee! Ik wil dat niet! Ik wil geen tiara op!’.”

Tussendoor: wij hebben het boek gelezen en het is echt de moeite waard. Je kunt het boek hier bestellen.

Begrijp ons niet verkeerd wat ze wil nu wel echt koningin worden alleen merkt ze wel dat er dingen zijn die ze lastig vindt: “Ik ben een perfectionist, maar het ís nooit perfect. Dus ik probeer het zo te doen dat ik tegen mezelf kan zeggen: ‘Ik weet dat ik mijn best heb gedaan’.”

Als Amalia 18 is, is het zover en dan wordt ze koningin als er iets zou gebeuren met Willem Alexander: “Als mijn vader nu iets overkomt, zou ik vragen of mijn moeder het eerst een paar jaar wil overnemen. Maar ik heb vooral tegen mijn vader gezegd: blijf jij maar gewoon lekker gezond eten en veel sporten.”

Meest bekeken

Zien we dat goed: “Sarah van Soelen en André Hazes gaan tóch samenwonen!”

Gisteravond zagen we André Hazes nog bij Monique Westenberg en kleine Dré Sinterklaasliedjes zingen. Vandaag plaatst Sarah van Soelen een video dat ze gaat beginnen met het verbouwen van het huis dat ze samen met André heeft gekocht. Voorheen ging het verhaal dat de zanger een huis gekocht had met de stiefvader van Sarah.

Hier zouden ze samen in gaan wonen, maar een dikke maand geleden was dit sprookje plots afgelopen. Toch zijn er nog steeds verschillende berichten dat de zanger stiekem nog contact houdt met de blondine. De twee zouden een geheimhoudingscontract hebben getekend voor een documentaire. Hoe minder hun fans en volgers weten, hoe interessanter het gaat worden om de docu te bekijken natuurlijk. Een ‘juice-kanaal’ heeft echter uitgezocht op wiens naam het gezamenlijke appartement precies staat. En dat is Sarah, en niet haar stiefvader. André en Sarah zijn beide 50% eigenaar van het huis, nog steeds.

Gaan Sarah van Soelen en André tóch hun gezamenlijke stekkie intrekken?

Het lijkt er dus op dat de twee geen haast hebben om hier iets aan te doen. Ondanks dat ze vermoedelijk uit elkaar zijn volgens veel showbizz-kanalen. Maar de juice-kanalen op Instagram zijn een stuk scherper dan de grote roddelbladen, en die hebben iets ontdekt. De verbouwing van het appartement gaat namelijk gewoon door en het lijkt erop dat Sarah en André hier beide bij betrokken zijn. De schilder van een schilderbedrijf heeft een tijdje geleden nog een foto geplaatst met André. Diezelfde schilder is nu bezig met het schilderen van hun appartement. Zullen de twee tóch nog bij elkaar gaan wonen? Aangezien André nog steeds geen eigen verblijfplaats heeft lijkt het veel fans niet onwaarschijnlijk!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Veel verdriet na afscheid Rob de Nijs

De afgelopen weken ging Rob de Nijs, die aan Parkinson lijdt, aan de slag met een fysiotherapeut, een arts én een stemcoach om zichzelf voor te bereiden op zijn Belgisch afscheidsconcert. 14.000 ‘mondmaskers’ konden de ontroering gisterenavond in het Antwerps Sportpaleis niet verbergen en ook Rob de Nijs hield het niet droog. “Bedankt dat jullie mij hier door hebben gesleept.”

“Iedereen mag huilen, behalve ik,” vertelde hij voor zijn laatste optreden bij onze zuiderburen nog. Maar al na twee nummers werd het De Nijs te machtig. “Ik ga proberen de volgende songs te zingen,” klonk het verontschuldigend. “Maar ik voel dat mijn stem zegt: ‘Doe het zelf maar. Vanmiddag was die stem er nog. Maar nu wordt het misschien een beetje schor.”

Kritiek op het laatste optreden in België was er ook; Zo schrijft Bart Staanhaut, recensent van de krant Het Nieuwsblad vandaag: “Jazeker: het publiek hielp hem erdoor, zong volop mee. En ook zijn band liet nauwelijks steken vallen. Maar je moet de zaken benoemen zoals ze zijn: hoe bloedmooi Ritme van de regen en Het werd zomer ook zijn, ze klonken hier als schimmen van wat ze eigenlijk zijn: onvervalste klassiekers. Dat had Rob de Nijs zelf ook in de gaten, en met tranen in de ogen excuseerde hij zich na enkele nummers tegenover het publiek. Hartverscheurend was het. Je zág ‘m afzien, en denken dat dit geen goed idee was. En dat was de juiste analyse.”

“En ja, er waren ontroerende momenten. De tekst van Eeuwig jong sneed gezien de omstandigheden door merg en been. En Ik laat je vrij kreeg, nu het gezongen werd door een oudere man, een heel andere dimensie. Het jazzy De moeite waard, opgedragen aan zijn zoontje dat vervolgens het podium opliep voor een knuffel, was ook behoorlijk emo.”

Recensent Steenhaut had het laatste concert van Rob de Nijs liever iets vroeger gezien…

“Op het eind werd het toch nog een feest van herkenning met Banger hart, Zuster Ursula en uiteraard Malle Babbe, mee gescandeerd alsof het een volkslied was. “Bedankt dat jullie me hier doorheen hebben gesleept”, klonk het, voor nog een laatste toegift. Staande ovatie. Nog een laatste buiging en zwak kushandje.

’t Is mooi geweest, inderdaad. Maar uit respect voor de artiest zélf – altijd een rasperformer geweest – was het afscheid beter iets vroeger gekomen.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Heftige reacties: ‘Nederland verliest Gordon (52 jaar)’

Gordon gaat furore maken in België. De presentator laat donderdag weten bezig te zijn met een nieuw tv-programma voor onze zuiderburen.

De manager van Gordon laat aan Shownieuws weten dat het programma toevallig op zijn pad kwam, maar dat hij het heel leuk vindt om iets te doen in België. Over de inhoud van het programma kan Gordon nog niks zeggen, maar de manager laat wel weten dat Gordon ‘superblij” is met deze nieuwe uitdaging.

Gordon is niet de eerste BN’er die scoort in België. Onder andere Matthijs van Nieuwkerk, André Hazes en Gers Pardoel gingen hem voor.

UPDATE: Gordon deelt later op de avond een foto met Laura Tesoro. De voormalig Songfestivalster is onder andere bekend als coach in de Vlaamse versie van The Voice Kids.

Doorgaan met lezen

Trending