Prinses Ariane schreeuwt het uit van de pijn: 'Heftige klachten!'
Connect with us

Koningshuis

Prinses Ariane schreeuwt het uit van de pijn: ‘Heftige klachten!’

Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane groeien op in een tijd waarin sociale media een enorme impact hebben op het dagelijks leven. Het koningshuis wordt vaak het doelwit van haatdragende opmerkingen, en deze prinsessen ontkomen daar ook niet aan.


Dit is voor hun ouders, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, een bron van zorg. Zij willen hun kinderen niet afschermen van de buitenwereld, maar tegelijkertijd willen zij hen wel beschermen tegen de negatieve gevolgen van sociale media.

In de podcast ‘Door de ogen van de koning’ vertelt Willem-Alexander dat zijn dochters alles zien, lezen en horen op sociale media. Hij maakt zich zorgen over de negatieve reacties die zij daarop kunnen krijgen. Het koninklijk paar wil echter niet dat hun kinderen zich afsluiten van de buitenwereld en probeert hen daarom te leren omgaan met de realiteit van sociale media.

Hoewel de prinsessen niet persoonlijk worden aangesproken, kan het toch impact hebben op hun gevoel van eigenwaarde. Willem-Alexander benadrukt dat zijn dochters begrijpen dat het niet persoonlijk is en dat zij het niet persoonlijk moeten nemen. Dit is niet altijd even makkelijk, vooral niet voor de jongste prinses, Ariane.

Als puberende tiener is het voor haar extra lastig om om te gaan met alle negatieve opmerkingen op sociale media. Het is voor haar een tijd waarin ze op zoek is naar haar eigen identiteit en waarin zij zichzelf en haar plek in de wereld nog moet vinden. Dit kan door alle negativiteit op sociale media extra moeilijk worden gemaakt.


Toch vindt Willem-Alexander het belangrijk dat er thuis openlijk over wordt gesproken. Hij zegt: “Kinderen hebben geen filter wat dat betreft, maar het is de realiteit, en daar moeten ze mee leren omgaan”.

Het koninklijk paar wil hun dochters helpen om te leren omgaan met de negativiteit op sociale media en hen tegelijkertijd laten zien dat zij altijd op hen kunnen rekenen.

Ondanks de zorgen van hun ouders, lijken de prinsessen zich goed staande te houden. Ze laten zich niet uit het veld slaan door de negativiteit en blijven zichzelf.

Zo heeft prinses Alexia bijvoorbeeld een eigen Instagram-account, waarop zij haar eigen leven deelt met haar volgers. Dit is niet zonder risico’s, maar het laat zien dat zij zich niet wil laten beperken door de negativiteit op sociale media.

Het is belangrijk om te beseffen dat niet alleen het koninklijk huis, maar ook veel andere mensen te maken hebben met negativiteit op sociale media. Het is een fenomeen dat niet meer weg te denken is uit onze maatschappij en waar we allemaal op de een of andere manier mee moeten leren omgaan.

Voor jongeren kan het extra lastig zijn om te leren omgaan met de negativiteit op sociale media. Zij zijn nog volop in ontwikkeling en staan nog aan het begin van hun zoektocht naar zichzelf en hun plek in de wereld. Het is dan ook belangrijk dat ouders en andere volwassenen hen hierbij helpen.


BNers

Gewaagde ‘bikinifoto’s’ van feestende prinses Alexia zorgen voor groot ophef

Prinses Alexia, de dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima van Nederland, volgt momenteel haar opleiding aan het Atlantic College in Wales.


Recentelijk is er op sociale media ophef ontstaan over een controversiële foto waarop de 16-jarige prinses te zien is in een uitdagende pose.

Deze foto, die in strijd is met de strikte mediacode die privébeelden van minderjarige leden van het koningshuis verbiedt, heeft reacties uitgelokt van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

De bewuste foto, gedeeld door de Nederlandse website Ditjes en Datjes, toont prinses Alexia in een vuurrode, kanten lingerie-body en een zwarte minirok, samen met haar vriendinnen die ook pikante outfits dragen.

De foto’s werden genomen tijdens de ‘Queer Focus Week’ op de school van Alexia, een week waarin seksuele identiteit en zelfacceptatie centraal stonden en waarbij studenten de vrijheid hadden om uitdagende kleding te dragen.

Ditjes en Datjes bracht het nieuws groots naar buiten met de titel “Alexia gaat los op nieuwe school”, maar dit kan mogelijk ernstige gevolgen hebben voor de website, aangezien het verspreiden van onofficiële foto’s van het koninklijk huis ten strengste verboden is om hun privacy te beschermen.


Het is nog niet duidelijk welke maatregelen Ditjes en Datjes te wachten staan, maar het is waarschijnlijk dat de RVD de redactie op de vingers zal tikken, mogelijk resulterend in het ontzeggen van toegang tot officiële (foto)gelegenheden van de Nederlandse koninklijke familie voor de betrokken journalisten.

Hoewel sommige Nederlanders geen probleem lijken te hebben met de gewaagde outfit van prinses Alexia, waarbij uit een peiling blijkt dat een meerderheid van 9.600 respondenten vindt dat ze moet kunnen genieten van haar jeugd, zijn er ook 2.200 lezers die van mening zijn dat ze zich moet gedragen als een voorbeeldige prinses vanwege haar rol.

Het Atlantic College in Wales, een gerenommeerde instelling die veel bekende personen aantrekt, waaronder royals, heeft ook prinses Elisabeth van België en prinses Leonor van Spanje onder haar studenten gehad.

Prinses Alexia is de tweede in lijn voor de Nederlandse troon, na haar oudere zus kroonprinses Amalia.

Namens koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft de RVD gereageerd, waarbij benadrukt wordt dat het hier om een privésituatie gaat en dat Alexia minderjarig is.

Hoewel publicatie niet verboden kan worden, wordt toch geadviseerd de foto niet verder te verspreiden.


Doorgaan met lezen

BNers

Foto’s gelekt: dit is de nieuwe vriend van prinses Amalia en onze toekomstige koning!

Kroonprinses Amalia is natuurlijk pas 20 jaartjes oud en wordt later dit jaar 21 jaar. Dat betekent dus dat de vriendjes die ze nu heeft niet per se het uit gaan houden tot ze gekroond zal worden wanneer Koning Willem Alexander ermee zal stoppen. Willem Alexander was bijvoorbeeld al 32 jaar oud toen hij Maximá ontmoette. Daarvoor heeft ook Willem Alexander het nodige vrouwelijk schoon de deur gewezen. Of andersom natuurlijk.

Inmiddels hebben we al een hoop foto’s en geruchten langs horen komen over mogelijke vriendjes van Amalia maar ook van Alexia. Over de jongste van de drie, Ariane, is nog niet veel naar buiten gekomen. Maar we gaan het nu even hebben over de nieuwste vlam van Amalia.

Prinses Amalia weer gelukkig in de liefde!

De Kroonprinses wordt al een tijdje in verband gebracht met ene Prins Boris. De 26-jarige Boris Saksen-Coburg-Gotha is de oudste zoon van Miriam Ungria y Lopez en Kardam, prins van Tarnovo. Hij is prins van Tarnovo, hertog in Saksen en om het nog een slagje verwarrender te maken, gebruikt hij bij voorkeur de Spaanse versie van zijn naam: Boris de Sajonia-Coburgo-Gotha y Ungría.

Juicechannel meldt: “Er gaan al langere tijd geruchten dat Amalia een relatie heeft met Prins Boris uit Bulgarije. Over de relatie is niet veel bekend, alleen dat de twee elkaar regelmatig zagen in Madrid en het ook leuk met elkaar hebben gehad op een bruiloft. Maar wij hebben nieuwe informatie.” De nieuwe info van Juicechannel: “Op 6 juni zijn Amalia en Boris namelijk door een bron samen gespot in Nederland. Onze bron wist nog niets van de geruchten over de relatie van Amalia, maar vond het opvallend om haar samen met een jongen te zien. Er was volgens onze bron duidelijk een romantische klik tussen de twee. Na wat research kwam onze bron erachter dat de jongen waar Amalia mee was Prins Boris is. De geruchten die dus even gaan blijken te kloppen.” Boris:
Doorgaan met lezen

Koningshuis

Zien: orka komt naar kijkvenster met trainer in zijn bek

In de hete zomer van 1987 vond er bij SeaWorld een dramatisch incident plaats dat niet alleen het leven van trainer Joanne Webber drastisch veranderde, maar ook de manier waarop SeaWorld met zijn orka’s omging, aanzienlijk beïnvloedde.

Joanne, destijds 26 jaar oud en met vijf jaar ervaring in het werken met deze majestueuze zeezoogdieren, onderging een catastrofale gebeurtenis toen Kandu V, een orka van meer dan twee ton, tijdens een routineoefening uit het water sprong en bovenop haar landde.

Dit resulteerde in een fractuur in haar nek, een blessure die haar tot intense kreten van pijn bracht. Deze gebeurtenis leidde tot een onmiddellijk verbod voor trainers om met orka’s in het water te gaan, een beleid dat SeaWorld tot op de dag van vandaag heeft gehandhaafd om de veiligheid van hun personeel te waarborgen.

Waarschuwingen: Een Geschiedenis van Agressie

Voor het tragische 0ngeval met Webber had Kandu V al een geschiedenis van agressief gedrag, met meerdere incidenten waarbij de veiligheid van trainers in gevaar kwam.

Ondanks deze incidenten, waaronder een aanval op voormalig trainer Jonathan Smith die leidde tot ernstige verwondingen zoals gekneusde nieren en een gesneden lever, bleef SeaWorld volhouden dat hun orka’s niet agressief waren.

Deze discrepantie tussen de verklaringen van SeaWorld en de werkelijke gebeurtenissen roept ernstige vragen op over de transparantie en ethische overwegingen van het park met betrekking tot de behandeling van deze grote zeedieren.

Strijd: Juridische en Publieke Druk

Na het 0ngeval met Webber werd een rechtszaak tegen SeaWorld aangespannen, die buiten de rechtbank om werd geschikt voor een onbekend bedrag.

Dit was niet het enige juridische gevecht dat SeaWorld voerde; herhaalde incidenten en de daaruit voortvloeiende rechtszaken hebben significant bijgedragen aan de groeiende bezorgdheid over de ethische aspecten van het houden van orka’s in gevangenschap.

Mede door deze juridische en publieke druk kondigde SeaWorld in 2016 aan dat ze zouden stoppen met het fokprogramma voor orka’s, een beslissing die werd gezien als een belangrijke overwinning voor dierenrechtenactivisten en een stap in de richting van een meer ethische behandeling van de dieren.

Tragische Gebeurtenissen: De Complexiteit van het Leven in Gevangenschap

De complexiteit van het leven van Kandu V in gevangenschap bereikte een tragisch hoogtepunt in 1989, toen zij tijdens een optreden een andere vrouwelijke orka, Orkid, aanviel en daarbij haar eigen kaak brak.

Deze heftige confrontatie resulteerde in Kandu V’s d00d, een voorval dat diepe indruk maakte op het publiek en verdere twijfels zaaide over de levensomstandigheden van orka’s in gevangenschap.

Het incident onderstreepte de intense stress en de potentieel gevaarlijke gevolgen van het houden van deze intelligente en complexe dieren in een onnatuurlijke en beperkte omgeving.


Lessen: Een Scherpe Kijk op Dierenwelzijn

De gebeurtenissen bij SeaWorld, van Joanne Webber’s traumatische 0ngeval tot de controversiële d00d van Kandu V, werpen een scherp licht op de uitdagingen en ethische dilemma’s die komen kijken bij dierenshows en het houden van wilde dieren in gevangenschap.

Deze incidenten benadrukken de noodzaak van voortdurende evaluatie en verbetering van de normen voor dierenwelzijn en pleiten voor een bredere maatschappelijke discussie over de verantwoordelijkheden van dierenparken tegenover de dieren die zij huisvesten.

Belangrijke Punten

  1. 0ngeval van Joanne Webber: In 1987 liep trainer Joanne Webber een gebroken nek op door een 0ngeval met orka Kandu V, wat leidde tot strikte beleidswijzigingen bij SeaWorld om de veiligheid van trainers te waarborgen.
  2. Agressief Gedrag Genegeerd: Eerdere aanvallen door Kandu V en andere orka’s werden door SeaWorld genegeerd, wat ernstige vragen oproept over hun claims betreffende de aard van hun orka’s.
  3. Juridische Gevechten en Publieke Druk: Juridische geschillen en groeiende publieke druk resulteerden in significante veranderingen bij SeaWorld, waaronder het einde van het fokprogramma voor orka’s in 2016.
  4. D00d van Kandu V: De tragische d00d van Kandu V in 1989 illustreert de complexiteit en potentieel gevaarlijke aard van het houden van orka’s in gevangenschap, en benadrukt dat dergelijke incidenten niet ongewoon zijn.
  5. Dierenwelzijn en Ethiek: De incidenten bij SeaWorld stimuleren een belangrijke discussie over dierenwelzijn en de ethische behandeling van wilde dieren binnen de dierenentertainmentindustrie.

De gebeurtenissen bij SeaWorld vormen een belangrijke les over de gevaren en ethische overwegingen van het houden van wilde dieren in gevangenschap.


Ze benadrukken de noodzaak van transparantie, verbeterde veiligheidsprotocollen en een meer humane benadering van dierenwelzijn.

Het tragische lot van zowel de trainers als de orka’s roept op tot een heroverweging van hoe we omgaan met deze majestueuze zeezoogdieren in gevangenschap.


Doorgaan met lezen

Trending