‘Prinses Beatrix toch “veel zieker” dan gedacht
Connect with us

Celeberties

‘Prinses Beatrix toch “veel zieker” dan gedacht

Prinses Beatrix is op 83-jarige leeftijd positief getest op corona. Het RVD heeft al in een statement laten weten dat het om milde klachten gaat en dat het vooralsnog goed gaat met de prinses. De RVD schrijft: “Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is positief getest op corona. De prinses heeft zich in verband met milde verkoudheidsklachten laten testen. De prinses is thuis in isolatie en houdt zich aan de leefregels voor mensen die positief getest zijn. Personen die in nauw contact met de prinses zijn geweest zijn geïnformeerd.”

De prinses is afgelopen maandag teruggekomen van een werkbezoek op Curaçao. Het bezoek stond in het teken van de impact van de pandemie. Het AD schrijft dat de regels omtrent het virus streng werden gehandhaafd in het begin van het bezoek. Maar na een tijdje zouden de leefregels ‘houden van afstand’ en ‘dragen van mondkapjes’ niet altijd meer worden opgevolgd.

Heeft Prinses Beatrix milde klachten of is het ernstiger?

Echter zijn er wisselende berichten in de media te lezen. Verschillende nieuwssites laten weten dat de prinses toch zieker is dan eerder gedacht werd. Er zou volgens deze berichten zelfs een ziekenhuisbezoek aan te pas moeten gaan komen. Zo valt er te lezen: “Wij horen namelijk dat de 83-jarige prinses toch wel heftig ziek is en wellicht snel naar het ziekenhuis verplaatst gaat worden.” We vermoeden dat dit geruchten zijn die op social media rondspelen en dat hier niet vanuit gegaan kan worden. Mocht dit wel het geval zijn dan zal dit vast en zeker snel bekend gemaakt worden in de grotere media-kanalen. De prinses heeft inmiddels haar ‘boosterprik’ gehad. In de video hieronder is het werkbezoek te zien waarin duidelijk te zien is dat de leefregels (2 meter afstand) niet altijd even goed nageleefd worden:

Celeberties

OM haalt uit naar Marco Borsato: ‘Dit is ongebruikelijk’

Het Openbaar Ministerie is niet blij met het verzoek van Marco Borsato om een onderzoek in te stellen naar de bron van de roddels over grensoverschrijdend gedrag. “Dit is ongebruikelijk”, klinkt het daar.

Er circuleren hardnekkige geruchten dat Marco Borsato zich heeft misdragen tegenover minderjarige meisjes. De zanger wachtte opvallend lang met een inhoudelijke verklaring. Die kwam er donderdag toch bij monde van zijn advocaat.

Verzoek

Het advocatenechtpaar Knoops liet weten dat Marco een onafhankelijk onderzoek eist naar de bron van de geruchten. Strafrechtadvocate Clarice Stenger legt uit dat dit niet meteen de normale gang van zaken is. “Normaal doe je een aangifte en dan gaan zij vervolgens een onderzoek doen. Dit is niet een normale gang van zaken dat je het OM verzoekt om een onderzoek te doen.”

OM niet blij

Ondertussen bevestigt het Openbaar Ministerie in Noord-Holland dat ze inderdaad een verzoek kregen van de zanger. Ook de woordvoerster bevestigt dat dit niet normaal is. “Als je het ergens niet mee eens bent, dan ga je normaal gesproken naar de politie en doe je melding of aangifte. Daarvan is hier geen sprake.”

Volgens haar is het niet gebruikelijk om meteen naar het OM te stappen. Dit heeft dus een heel andere dynamiek.

Het OM wilde niet meteen kwijt of ze de zaak daadwerkelijk gaan onderzoeken. “Dat verzoek kregen wij gisteravond om 19.00 uur gestuurd. Dus dat moeten we nog beoordelen. Als de tijd rijp is dan kunnen we hier iets over zeggen.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

Sylvana Simons krijgt ruzie met voorzitter.. ‘Ben nog niet klaar met jou’

Afgelopen maandag liep een debat over emancipatie liep niet helemaal lekker. Sylvana Simons en voorzitter Ockje Tellegen kregen het namelijk aan de stok met elkaar. En het lijkt nog niet voorbij.

Ruzie debat

In de video is te zien dat de voorzitter keihard uithaalt naar Simons. “Het opvoeden van mijn vier kinderen thuis is makkelijker dan het leiden geven van deze vergadering”. Sylvana probeert erop te reageren maar de voorzitter geeft haar geen kans om dat te doen. En onderbreekt haar en reageert met “Mevrouw Simons, u heeft niet het woord.”

“Het lijkt wel een kleuterklas” voegt Tellegen nog eraan toe. Sylvana Simons zou buiten de microfoon worden geïntimideerd door PVV-kamerlid Harm Beertema.

‘Niet klaar mee’

Er werd nog even polshoogte gehouden bij Sylvana Simons over het debat. Ze wilde er niet veel over kwijt maar reageerde wel op de felle reactie van Tellegen. “Ik vind haar reactie nogal ongepast. Ik vond het op zijn minst, buitenproportioneel”. Wat er precies buiten de microfoon gebeurde wilde Simons niet kwijt. Ze wacht het af en gaat via de voorzitter een melding maken. Hierbij laat ze ook weten dat ze er niet klaar mee is.

Bekijk de video hier

Doorgaan met lezen

Celeberties

Koning Willem Alexander huilt om nieuws dochter Amalia

Tijdens een buitengewone vergadering van de Raad van State is prinses Amalia door koning Willem-Alexander binnengeleid bij de Raad van State. Het leek voor het koninklijk paar soms moeilijk de emoties te bedwingen…

Onder het toeziend oog van de pers, belangstellenden, vicevoorzitter van de Raad van State, meester Thom de Graaff, en enkele andere hoogwaardigheidsbekleders kwam prinses Amalia samen met haar ouders aan bij Paleis Kneuterdijk. Nu de prinses achttien jaar is geworden is zij oud genoeg om de troon van haar vader over te nemen. Als voorbereiding op haar koningschap krijgt de prinses daarom zitting in de Raad van State. Dat is het het adviesorgaan voor regering en Tweede Kamer en de hoogste bestuursrechter van ons land. Vandaag werd zij tijdens een buitengewone vergadering van het orgaan geïntroduceerd.

Binnengeleiding

Tijdens de binnengeleiding, zoals dat heet, gaf koning Willem-Alexander aan trots te zijn op zijn dochter: ,,Wij zijn u dankbaar dat u onze dochter op deze hartelijke wijze verwelkomt en dat u haar in toekomstige jaren kennis wilt laten maken met de inhoud van uw werk”, aldus de koning tegen de Raad van State. Ook vertelde hij over zijn tijd bij de Raad van State: ,,Ik heb warme herinneringen aan de vele woensdagen die ik hier aan de Kneuterdijk en aan het Binnenhof heb doorgebracht. De verbinding met de Raad heeft niet alleen mijn kennis verdiept en mijn horizon verbreed, ze heeft me ook in contact gebracht met vele wijze en inspirerende mensen. De vruchten pluk ik tot op de dag van vandaag.”

Profiteren van het heldere inzicht

De prinses hield een toespraak en die begon hem met de volgende woorden: ,,Dank u wel, Voorzitter, als ik u voor één keer zo mag noemen.” Haar vader, koning Willem-Alexander, is uit hoofde van zijn functie door voorzitter van de Raad van State. Amalia vertelt verder: ,,Om mijn taak te kunnen vervullen en mij in te zetten voor het Koninkrijk, zal ik nog veel moeten leren. Ik realiseer mij hoe weinig ik pas weet over de taken van de overheid, de beoordeling van wetten, het functioneren van het bestuur en de functie van de rechter. Mijn grootmoeder en ook u, Voorzitter, hebben al mogen profiteren van het heldere inzicht dat de Raad daarover biedt. In die lijn hoop ik dan ook na de afronding van mijn studie de vergaderingen regelmatig bij te wonen.”

,,Bewust van mijn verantwoordelijkheid”

De prinses citeerde in haar speech ook prinses Beatrix: ,,Nog zeer lange tijd, leden van de Raad van State, zal ik mij beschouwen als uw leerling. Ik zal – bewust van mijn verantwoordelijkheid – trachten een goede leerling te zijn.”

Dankbaar

Nadien heeft de prinses ook een persconferentie gehouden. Daar zei ze dankbaar te zijn dat haar privacy in haar tussenjaar gerespecteerd wordt. Ze gaf aan veel dingen mee te maken en mensen te ontmoeten: ,,Die ervaringen neem ik mee naar de toekomst en leveren ook een enorme persoonlijke groei op.” Verder zei ze weinig over haar tussenjaar. Omdat ze dat ziet als een privé aangelegenheid evenals haar studie en schooltijd.

Tijdens de persconferentie vertelde Amalia ook graag een goede koningin te worden. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima keken de prinses liefdevol aan en waren duidelijk geëmotioneerd door het moment. Voor de ceremonie plantte prinses Amalia een koningslinde – een boom – in de tuin van Paleis Kneuterdijk.

Binnenhof

De ceremonie wordt normaal gesproken aan het binnenhof gehouden. Dat kon dit keer niet doorgaan vanwege de renovatie aldaar. Daarom is besloten de ceremonie te verplaatsen naar Paleis Kneuterdijk.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending