Puppy overleden nadat ze schrok van vuurwerk en paniekerig tegen het tuinhek aan knalde.
Connect with us

Nieuws

Puppy overleden nadat ze schrok van vuurwerk en paniekerig tegen het tuinhek aan knalde.

In het Belgische Zeveneken overleed tijdens oudejaarsnacht een hond genaamd Lizzy nadat ze opgeschrikt werd door vuurwerk. Josephine De Roo, haar tante Wendy Poppe, oom Danny Verfaille en neef Alister waren aan het aftellen voor het nieuwe jaar, terwijl de honden rustig buiten in de tuin liepen. De hond van Josephine was al wat gewend aan de pijlen, en ook de hond van tante Wendy leek kalm.


Aan de Belgische krant het Nieuwsblad verklaarde De Roo dat alles aanvankelijk ordelijk en rustig verliep. Maar toen er drie huizen verderop plotseling ook vuurpijlen werden afgeschoten, sloeg de stemming meteen om. Ze zei: “De pijlen gingen schots en scheef elke kant op. Het leek soms zelfs dat het vuurwerk in onze richting werd geschoten. En daar werd Lizzy doodsbang van.”


Lizzy was compleet buiten zichzelf en rende met een rotvaart naar achteren in de tuin om van de knallen te ontsnappen. In een vlaag van blinde paniek knalde ze erg hard tegen een tuinhek. Toen de familie bij haar kwam, lag de eenjarige hond levenloos op de grond.

Ze brachten de hond naar binnen en trachten haar nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De familie belde een dierenarts, maar die kon uit het verhaal meteen afleiden dat de hond haar nek gebroken had.

De Roo zei: “We zagen geen leven meer in haar ogen. Het was te laat.” De vrouw is compleet ontredderd. “Lizzy was de beste vriendin van mijn twee kindjes … Ze zullen haar heel erg missen”, verklaarde De Roo aan het Nieuwsblad.

Van een feeststemming was op dat moment geen sprake meer. De Roo zegt dat ze de hele avond huilden. Toen ze de buren wilden confronteren met het incident, konden ze op weinig begrip rekenen. De buren zeiden dat ze hun honden maar binnen hadden moeten houden en dat het compleet normaal is dat er vuurwerk wordt afgeschoten met oudejaar.

Josephine deelt haar verhaal om mensen er bewust van te maken hoe gevaarlijk vuurwerk wel is voor honden.

DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT!


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending