Puppy wordt 7 keer teruggebracht naar asiel – dan beseft personeel wat er aan de hand is
Connect with us

Nieuws

Puppy wordt 7 keer teruggebracht naar asiel – dan beseft personeel wat er aan de hand is

In de wereld van dierenasielen is het een veelvoorkomend scenario: honden wachten geduldig op een liefdevol, permanent thuis. Voor Benji, een vierjarige hond met een zachte uitstraling en een vriendelijke kwispel, leek dit echter een onbereikbare droom.


Zijn verhaal, dat zich afspeelt tussen de muren van het asiel en het huis van een jonge studente, is er een van onverwachte uitdagingen, ontdekkingen en uiteindelijk, hoop.

Benji’s verhaal begint in een lokaal dierenasiel, waar ondanks zijn liefdevolle karakter, hij maar liefst zeven keer werd geadopteerd en vervolgens weer teruggebracht.

Dit raadsel raakte het hart van Clara, een jonge studente die deeltijds werkte in het asiel. Vastbesloten om de ware reden achter Benji’s constante terugkeer te achterhalen, nam ze hem mee naar haar huis, in de hoop meer te begrijpen over zijn gedrag in een huiselijke omgeving.

Eenmaal thuis bij Clara, toonde Benji een totaal ander gedrag. Wanneer andere huisdieren in de buurt kwamen, vertoonde hij agressief gedrag. Clara begreep al snel dat dit de ontbrekende schakel was in Benji’s verhaal.


Alle vorige adoptiegezinnen hadden andere huisdieren, en Benji’s agressie jegens hen was de reden voor zijn herhaalde terugkeer. Deze informatie was echter nooit gedeeld met het asiel, waarschijnlijk in de hoop dat Benji uiteindelijk een geschikt thuis zou vinden.

Met een hart vol vastberadenheid zette Clara zich in om Benji’s gedrag te veranderen. Door geduldige training en veel liefde begon Benji te wennen aan de aanwezigheid van andere dieren.

Het was een lang proces, maar Clara’s inspanningen wierpen vruchten af. Benji transformeerde van een hond die als een risico werd beschouwd tot een liefhebbend lid van haar dierenfamilie.

Uiteindelijk besloot Clara Benji officieel te adopteren, hem het stabiele en liefdevolle thuis te bieden waar hij zo wanhopig naar verlangde.

Dit verhaal is een krachtig voorbeeld van hoe geduld, begrip en toewijding het leven van een dier volledig kunnen veranderen.

Het bewijst ook dat honden met gedragsproblemen niet moeten worden opgegeven, maar eerder de kans moeten krijgen om te leren en te groeien in een ondersteunende omgeving.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending