Rebelse hond neemt wraak op de dierenarts zodra hij de deur uit is.
Connect with us

Meest bekeken

Rebelse hond neemt wraak op de dierenarts zodra hij de deur uit is.

De Akbash hond is oorspronkelijk afkomstig uit Turkije en werd voornamelijk gebruikt als herdershond. Gekend omwille van z’n beschermende instincten is deze hondensoort ontzettend onafhankelijk en soms moeilijk op te leiden tot een aanvaardbare familiehond.

Pocket is daar een goed bewijs van en ze is best een intelligent dier. Ze weet altijd wat ze wil, en nog belangrijker, ze weet hoe ze het moet krijgen.

Kail Marie, de eigenaar van Pocket, vertelde aan The Dodo hoe deze honden vaak hun eigen beslissingen nemen.

Marie is tevens de oprichtster van een organisatie genaamd Tallgrass Parrot Sanctuary in Kansas, met het voornaamste doel om afgedankte huisdiervogels en andere geredde dieren op te vangen en te verzorgen.

Een fokker die eigenaar was van Pocket hoorde over de liefde en affectie van Marie voor dieren, dus besloot hij haar te contacteren met de vraag of zij voor Pocket kon zorgen. Marie is een echte dierenliefhebster die gewoon geen nee kon zeggen.

Nu, vijf jaar later, vond Pocket in het opvangcentrum de perfecte thuis en is omringd door tal van dierenvrienden zoals de andere hond van Marie, Mouse, Bink het varken en Nick de kat.

Marie zegt dat Pocket meer dan gelukkig is om tijd door te brengen in het opvangcentrum. “Ze is een herdershond ras, maar bewaakt liever onze bank!”, lachte Marie. Maar Pocket is ook een beetje rebels, en dat is precies wat Marie zag tijdens een bezoek aan het Clinton Parkway Animal Hospital in Lawrence, Kansas.

“Pocket was door iets gebeten en had een pijnlijke, gezwollen neus”, zei Marie.

Nadat de dierenarts haar gezwollen neus behandeld had, bood hij haar een snoepje aan. Maar de hond weigerde het door zich achter haar eigenaar te verstoppen.

Maar eenmaal de dokter de deur uit was, besloot Pocket dat ze het snoepje nog altijd wilde. Ze was vastbesloten om het alleen te pakken te krijgen en greep het van het aanrecht.

We kunnen niet zeggen dat ze het gestolen had, want het werd haar immers eerder al aangeboden. Maar ze moest het hebben op haar manier. Dit deed ze wellicht zo omdat ze dacht dat de dokter niet te vertrouwen was.

Marie zegt dat Pocket inderdaad een erg intelligente hond is met een uitgesproken persoonlijkheid. Wat haar neus betreft, is alles overigens goed.

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Baasje neemt zijn terminaal zieke hond mee in kruiwagen naar zijn favoriete berg

Ontroerende foto’s tonen een man die zijn stervende hond in een kruiwagen meeneemt naar zijn favoriete berg.

De tienjarige Monty genoot er met volle teugen van om samen met zijn baasje, Carlos Fresco (57) uit Londen, de vele heuvels te verkennen van het VK.

Een van hun favoriete trips was naar Pen y Fan in de Brecon Beacons in Wales.

Monty had kanker en zijn gezondheid ging hard achteruit. Daarop besloot Carlos om nog een trip te maken met zijn geliefde labradoodle, ditmaal met behulp van een kruiwagen!

De viervoeter was al zwak, maar genoot van alle aandacht en de omgeving. “De mensen op de heuvels waren zo aardig en ook zo verdrietig over zijn verslechterende toestand,” vertelde Carlos aan de Daily Mail.

Veel vreemden boden aan om hem een stukje vooruit te duwen en menig traantje werd gelaten.

Vorig jaar, op 21 juni, stierf de geliefde viervoeter na een strijd van 18 maanden tegen leukemie. Een hele fijne reis naar de regenboogbrug, lieve Monty.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Tweeling snapt niet dat ze geboren zijn, weigert te stoppen met knuffelen zoals in de baarmoeder

Een tweeling hebben kan iets ongelooflijks zijn. Iemand hebben die er altijd voor je is vanaf het begin van je leven, met dezelfde leeftijd en een band voor het leven.

Een ongelooflijke video laat zien hoe diep die band is, zelfs al voor de geboorte: twee pasgeboren tweelingjongens weigeren te stoppen met elkaar te knuffelen zoals ze deden in de baarmoeder!

In een filmpje die al bijna 50 miljoen keer werd bekeken op YouTube, krijgen de baby’s, die nog geen twee maanden oud zijn, een badje en blijven ze elkaar vasthouden. Daarbij slaan ze hun armpjes en beentjes om elkaar heen.

De tweeling krijgt een wel heel bijzonder babybadje, een techniek ontwikkeld door Sonia Rochel. Zij is kraamverzorgster en is zelf grootmoeder, en woont in Parijs, Frankrijk.

De techniek is ontworpen voor baby’s jonger dan twee maanden, omdat het de bedoeling is het gevoel van in de baarmoeder na te bootsen.

Dit zou kunnen verklaren waarom de tweeling zo knuffelig is met elkaar. Ze willen dicht bij elkaar zijn zoals ze waren voordat ze geboren werden.

Bekijk de video hieronder:

Wat een ongelofelijk filmpje! Het toont de echte liefhebbende band aan tussen tweelingen, vanaf de geboorte.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending