Rebelse hond neemt wraak op de dierenarts zodra hij de deur uit is.
Connect with us

Nieuws

Rebelse hond neemt wraak op de dierenarts zodra hij de deur uit is.

De Akbash hond is oorspronkelijk afkomstig uit Turkije en werd voornamelijk gebruikt als herdershond. Gekend omwille van z’n beschermende instincten is deze hondensoort ontzettend onafhankelijk en soms moeilijk op te leiden tot een aanvaardbare familiehond.

Pocket is daar een goed bewijs van en ze is best een intelligent dier. Ze weet altijd wat ze wil, en nog belangrijker, ze weet hoe ze het moet krijgen.

Kail Marie, de eigenaar van Pocket, vertelde aan The Dodo hoe deze honden vaak hun eigen beslissingen nemen.

Marie is tevens de oprichtster van een organisatie genaamd Tallgrass Parrot Sanctuary in Kansas, met het voornaamste doel om afgedankte huisdiervogels en andere geredde dieren op te vangen en te verzorgen.

Een fokker die eigenaar was van Pocket hoorde over de liefde en affectie van Marie voor dieren, dus besloot hij haar te contacteren met de vraag of zij voor Pocket kon zorgen. Marie is een echte dierenliefhebster die gewoon geen nee kon zeggen.

Nu, vijf jaar later, vond Pocket in het opvangcentrum de perfecte thuis en is omringd door tal van dierenvrienden zoals de andere hond van Marie, Mouse, Bink het varken en Nick de kat.

Marie zegt dat Pocket meer dan gelukkig is om tijd door te brengen in het opvangcentrum. “Ze is een herdershond ras, maar bewaakt liever onze bank!”, lachte Marie. Maar Pocket is ook een beetje rebels, en dat is precies wat Marie zag tijdens een bezoek aan het Clinton Parkway Animal Hospital in Lawrence, Kansas.

“Pocket was door iets gebeten en had een pijnlijke, gezwollen neus”, zei Marie.

Nadat de dierenarts haar gezwollen neus behandeld had, bood hij haar een snoepje aan. Maar de hond weigerde het door zich achter haar eigenaar te verstoppen.

Maar eenmaal de dokter de deur uit was, besloot Pocket dat ze het snoepje nog altijd wilde. Ze was vastbesloten om het alleen te pakken te krijgen en greep het van het aanrecht.

We kunnen niet zeggen dat ze het gestolen had, want het werd haar immers eerder al aangeboden. Maar ze moest het hebben op haar manier. Dit deed ze wellicht zo omdat ze dacht dat de dokter niet te vertrouwen was.

Marie zegt dat Pocket inderdaad een erg intelligente hond is met een uitgesproken persoonlijkheid. Wat haar neus betreft, is alles overigens goed.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending