Recept: zo maak je een biertosti
Connect with us

Eten en Drinken

Recept: zo maak je een biertosti

Een tosti met alleen kaas is al hartstikke lekker. Toch experimenteren we graag met verschillende soorten tosti’s. Zo maakten we al eens een appeltaarttosti, een vlamtosti en een chocolade-marshmallowtosti. Het uitproberen houdt hier echter nog lang niet op, zo maakten we laatst een overheerlijke biertosti!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de biertosti?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het ontbijtspek hierop.
  • Doe het ontbijtspek 10 minuten in de oven.
  • Klop de eieren in een kom los en schenk het bier erbij. Roer tot een geheel.
  • Breng op smaak met knoflookpoeder en cayennepeper.
  • Week elke 2 plakken brood zo’n 30 seconden in het biermengsel.
  • Verhit een klontje boter in de pan op een middelhoog vuur.
  • Doe 2 boterhammen in de pan en bak beide kanten 2 minuten.
  • Beleg één van de boterhammen met de helft van de chaddar kaas en leg er 3 plakken spek bovenop. Dek af met het andere broodje.
  • Bak op een laag vuur tot de kaas is gesmolten, draai de tosti af en toe om.
  • Herhaal dit met de overige plakken brood.
  • Serveer de biertosti met ketchup.
  • Geniet ervan!
  • Ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • 240 milliliter bier
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 4 plakjes zuurdesembrood
  • 2 eetlepels boter
  • 150 gram cheddar kaas
  • 6 dunne plakken ontbijtspek
  • Ketchup om te serveren
  • [fblike]

    Celeberties

    2 kippen per dag: dít is het bizarre dieet van André Hazes

    De quarantaine heeft André Hazes goed gedaan. De zanger is namelijk fanatiek aan het sporten geslagen. En daar hoort een passend – en nogal bijzonder – dieet bij.

    Dat vertelt André in een interview met Nieuwe Revu.

    Afgetraind

    Ook voor de coronatijd wist André Hazes zijn fans al te verrassen met zijn afgetrainde lichaam. Maar tijdens de quarantaine heeft hij echt werk gemaakt van zijn nieuwe lifestyle.

    Op Instagram was al te zien dat hij met grote regelmaat in de sportschool te zien was. Maar nu maakt de zanger ook bekend wat hij allemaal eet om zo goed in shape te blijven. En dat is niet niks.

    Shakes en pillen

    “Om 8 uur gaat mijn wekker. Dan ga ik naar beneden en neem ik op een nuchtere maag meteen een shake met BCAA-poeder en een klein beetje creatine. Daarbij neem ik wat pilletjes: vitamine D3, C1000 en L-Arginine”, laat André in het interview weten.

    Spierondersteuner

    Dat is een heleboel. Maar wat eet en slikt hij nou precies? Het BCAA-poeder in zijn shake is een spierondersteuner. Dit poeder bestaat uit drie aminozuren: L-leucine, L-isoleucine en L-valine. Deze zuren maken ongeveer 30% uit van ons spierweefsel. Door dit poeder te slikken, ondersteun je als sporter dus de ontwikkeling van spieren.

    Vitamines
    De vitamine D3-pillen die André slikt, zorgen voor sterkere botten, soepelere spieren en een beetje weefselontwikkeling. Vitamine C zorgt ervoor dat het lichaam ijzer uit voeding makkelijker opneemt.

    De L-arginine heeft een direct effect op spieren waardoor ze er groter uitzien. Dit komt omdat het de bloedvaten verwijdt. Daardoor wordt het ook makkelijker voor je lichaam om voedingsstoffen naar de spieren te pompen. Ook maakt dit middeltje het mogelijk om spieren te kweken terwijl je vet verbrandt.

    Rauwe eieren
    Na de ochtendshake van André is het tijd voor nog een shake. Daarin zit 90 gram havermout en 60 gram eiwitpoeder. “Tot slot breek ik dan nog wat eieren boven een glas”, vertelt André. Daarvan gebruikt hij alleen het eiwit. “En dat tik ik dan ook naar binnen.”

    Kip
    2 uur na de slokken eiwit en de havermoutshake maakt de fanatiek sporter zijn eigen eiwitrepen. Daarin gaat havermout, speltvlokken, pindakaas en eiwitpoeder.

    Vervolgens duikt hij de sportschool in, waarna de volgende maaltijd volgt: fruit en een warme maaltijd. “Vaak is dat rijst met kip of pasta met een heel klein beetje saus.”

    En nog eens kip
    En dit is niet de enige dosis kip die André op één dag eet. Sterker nog: hij eet bijna een kilo per dag! Een hoeveelheid waar ongeveer 2 kippen voor geslacht moeten worden.

    In de avond komt er namelijk weer een portie kip bij, met daarbij een halve kilo aardappelen en 400 gram spinazie of broccoli. Tussendoor neemt hij dan nog een keer een havermout-eiwitpoedershake en na het avondeten een bak biologische yoghurt vol eiwitten.

    Bodybuilder
    Het is niet niks en zeker een strak regime. “Ik volg het schema van een bodybuilder”, zei hij al eens over zijn pittige leefstijl. Maar André vindt het het waard. “Voor je zelfverzekerdheid is het goed, je ego krijgt een boost en je voelt je fitter”, merkt de zanger.

    Daarbij haalt hij veel plezier uit zijn nieuwe lifestyle. “Ik denk er zelfs over na om hier in de toekomst meer mee te gaan doen, zoals een eigen supplementenlijn”, laat hij zelfs weten.

    Benieuwd naar wat dit allemaal voor Andrés lichaam doet? Op Instagram showt hij regelmatig zijn fitte lijf.

    Dit bericht bekijken op Instagram

    Bye bye old lifestyle 👋🏼

    Een bericht gedeeld door Andre Hazes (@andrehazes) op

    Dit bericht bekijken op Instagram

    @rhcwestland 🦾

    Een bericht gedeeld door Andre Hazes (@andrehazes) op

    Doorgaan met lezen

    Eten en Drinken

    6 redenen waarom je nooit je uischillen in de vuilnisbak moet gooien

    Ben je zoals ik en gooi je je uienschillen weg nadat je ze hebt geschild?

    Dan ben je niet de enige. In Europa wordt bijvoorbeeld elk jaar 500.000 ton uienvellen weggegooid. Maar nadat ik heb geleerd over de voordelen van uienschillen, zal ik er een paar over nadenken voordat ik ze weer in de vuilnisbak gooi.

    Wist je bijvoorbeeld dat uienschillen vezels en flavonoïden bevatten die goed zijn voor ons lichaam?

    Onderzoek toont aan dat uienschillen vol antioxidanten zitten en kunnen helpen de doorbloeding te verbeteren en je risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten te verlagen.

    1. Helpt met je cholesterol
    Volgens Dr. Victor Gurewich helpt het consumeren van rauwe uien of uienschillen patiënten met een laag HDL-cholesterol (het goede cholesterol). Uit enquêtes blijkt dat mensen die gedurende 2-3 maanden rauwe uien of uienschillen aten hun HDL-waarden met gemiddeld 30 procent verhoogd zagen worden.

    2. Verlaagt de bloeddruk
    Onderzoek toont aan dat uienschillen stoffen bevatten die goed zijn voor de bloeddruk en kunnen helpen als je een te hoge of lage bloeddruk hebt.

    3. Beperk het risico op ziekten
    De onderzoeker Vanesa Benítez is tot de conclusie gekomen dat ziekten zoals darmkanker, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten voorkomen kunnen worden door uienschillen te eten.

    De fenolische verbindingen in uienschillen helpen hart- en vaatziekten voorkomen en hebben anti-carcinogene eigenschappen.

    4. Vol antioxidanten
    Uienschillen zitten vol met antioxidanten, die goed zijn voor je lichaam en immuunsysteem.

    5. Voorkomen obesitas
    Uienschillen zitten vol vezels en kunnen mensen die lijden aan obesitas en type 2 diabetes helpen, aldus onderzoeker Vanesa Benítez.

    6. Bevorderen de haargroei
    Onderzoek toont aan dat uienschillen vol zwavel zitten, waarvan wordt gedacht dat het haar aansterkt en de groei bevordert.

    Bonus Tip: hoe ze te eten
    Het eten van uienschillen klinkt niet bepaald smakelijk, dus hier zijn een paar tips om uienschillen op een slimme manier aan je dieet toe te voegen.

    De beste (en lekkerste) manier om uienschillen te consumeren is om ze toe te voegen aan sauzen of stoofschotels en ze vervolgens te versnipperen voordat je gaat eten.

    Een andere manier om alle voedingsstoffen uit uienschillen te krijgen, is om ze 10-15 minuten te koken en dan de vloeistof te drinken, na het uitpersen van de huid.

    Zorg ervoor dat je biologische uien gebruikt, omdat uien worden bespoten met pesticiden.

    Deel deze informatie alstublieft met al je vrienden zodat ze ook kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen die uienschillen te bieden hebben!
    [fblike]

    Doorgaan met lezen

    Eten en Drinken

    5 dingen die je absoluut niet moet doen bij kip bereiden

    Als je een beetje op mij lijkt ben je enorm fan van het eten van kip.

    Ik zou elke dag kip kunnen eten, maar ik heb pas recent geleerd hoe ik de kip zo moet bereiden dat ´ie nog lekker sappig en smaakvol is.

    Ik vermeed het vaak om kip te kopen, omdat ik het lastig vond de kip op de juiste manier klaar te maken. Soms bleef de kip roze van binnen, andere keren te droog.

    Maar nadat ik expert advies kreeg van een kok, maak ik bijna dagelijks kip voor mezelf, en wow! Het is zo lekker!

    Je kunt uit zo veel goede recepten kiezen online, en kip is gezonder en goedkoper dan rood vlees.

    Nu wil ik mijn ´kippenkennis´ delen met jullie allemaal. Dus volg gewoon deze vijf simpele adviezen op en ik kan je verzekeren dat je nooit meer droge kip eet.

    1. Kip ontdooien op kamertemperatuur

    Vergeet wat mensen je in het verleden hebben verteld – je moet kip nooit op kamertemperatuur ontdooien.

    In plaats daarvan kun je het beter de dag van tevoren uit de vriezer halen en in de koelkast ontdooien. Het vermindert het risico op salmonella en/of andere besmetting met bacteriën.

    2. Te veel of te weinig kruiden?

    Kip heeft van zichzelf een heel milde smaak. Het is daarom belangrijk om de kip met goede kruiden en specerijen te bereiden.

    Zout en peper zijn essentieel, maar er zijn veel andere smaken die ook lekker zijn als je kip klaar maakt. Voor de kippenborst en -dijen, raad ik een marinade van sojasaus, honing en knoflook aan. Het resultaat is om je vingers bij af te likken.

    3. De kip omdraaien

    Als je de kip klaar maakt in een koekenpan is het belangrijk om de kip te laten bakken zonder deze te veel of te vaak om te draaien. Op deze manier krijgt de kip dat lekkere ´gouden´ knapperige randje.

    Een andere tip is om nooit meer dan twee derde van de kip de bedekken als je deze bakt. Wat er gebeurt als je dat doet is dat het af koelt en dan kook je de kip meer in plaats van dat je de kip bakt.

    4. De regel over het vel en de botten verwijderen voor het bereiden

    Dit is ook fout! Het vel en de botten van de kip dragen bij aan de smaak – de meeste kippen bouillon worden gemaakt met alleen botten en vel.

    Hoewel de kippenbotjes fantastisch zijn om soepen op smaak te krijgen, is het vel goed voor als je de kip in de oven klaarmaakt. De huid is doorgaans wat de kip lekker sappig maakt, dus zelfs als je het niet lekker vindt om het velletje te eten, is het beter om die pas na het bereiden eraf te halen.

    5. Werken thermometers echt?

    Jazeker! Zoals we weten wordt kip makkelijk droog tijdens het klaar maken. Daarom is het erg handig om een thermometer te gebruiken.

    Of eigenlijk, het is bijna onmogelijk de kip te laten mislukken als je er een gebruikt.

    De temperatuur in de kippenborst moet 60 graden zijn, terwijl kippen dijen ruim 75 graden moeten zijn, omdat het vlees wat donkerder is.

    Als je een hele kip in de oven zet, is het slim om de kippenborst eruit te snijden en eruit te halen als deze op temperatuur is. En dan de kippen dijen en de rest van de kip in de oven laten om gaar te worden. Zo eindig je niet met droge kippenborst!

    Nu dat je deze vijf briljante tips kent, heb je geen excuus meer om geen kip te bereiden!

    Deel dit met al je vrienden die ook van kip houden!
    [fblike]

    Doorgaan met lezen

    Trending