Rechter is dierenbeul helemaal zat. Nu geeft hij hem een koekje van eigen deeg.
Connect with us

Nieuws

Rechter is dierenbeul helemaal zat. Nu geeft hij hem een koekje van eigen deeg.

Er is geen ontkomen aan de wet. Ongeacht wat voor ’n misdrijf je ook gepleegd hebt, waar en wanneer dan ook, je zult gepakt en gestraft worden. Gerechtigheid komt soms op een later ogenblik, maar er wordt voor gezorgd. Rechter Michael Cicconetti uit Painesville stelt een voorbeeld en zorgt ervoor dat slachtoffers van dierenmishandeling gerechtigheid krijgen.

Hij maakt er een erezaak van dat alle criminelen gestraft worden – en “iedereen” dat betreft ook mensen die dieren mishandelen of misbruiken. Cicconetti is dierenbeulen spuugzat en is vastberaden om het probleem aan te pakken.

Maar anders dan bij andere rechters bestaan zijn straffen niet zomaar uit geldboetes en gevangenisstraffen. Cicconetti bedenkt altijd erg creatieve straffen en dierenliefhebbers wereldwijd juichen hem uitgebreid toe. De rechter is van mening dat geldboetes en gevangenisstraffen deze dierenbeulen niet tegenhouden om recidivisten te worden. Dus wilde de man deze dierenbeulen een koekje van eigen deeg geven.

Je vraagt je wellicht af waaruit die straffen dan wel bestaan. Ze zijn afhankelijk van het misdrijf en zorgen ervoor dat de dader spijt krijgt van zijn of haar daden. In 2015 verklaarde hij een vrouw schuldig aan dierenmishandeling omdat ze haar hond Moose een week lang alleen had achtergelaten in een smerig huis. Dus veroordeelde hij de vrouw om acht uur lang op het smerigste plekje van het huisvuilstort te gaan zitten.

Een andere vrouw was verantwoordelijk voor het verwaarlozen van 35 kittens, van wie er negen overleden. De vrouw moest een hoge prijs betalen voor haar misdrijf. Ze kreeg 14 dagen gevangenisstraf, plus nog eens 15 dagen huisarrest. Ze moest een donatie doen van 3.000 euro aan een dierenwelzijnsorganisatie en een donatie van 500 euro aan de parkwachters die de kittens gevonden hadden. Bovendien moest ze ook een nacht lang in een bos doorbrengen. Ze mocht geen voedsel of entertainment meebrengen in het bos. Dat is precies ook hoe haar verlaten katjes zich gevoeld moeten hebben.

In de onderstaande video horen we hoe de rechter een vrouw veroordeelt voor haar misdrijf. Dit moet je gewoon even gezien hebben!

DEEL DIT ALS OOK JIJ HET EENS BENT MET DE CREATIEVE AANPAK VAN DEZE RECHTER!

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending