RIVM deelt zeer slecht nieuws: ”Levensgevaarlijke superinfectie”
Connect with us

BNers

RIVM deelt zeer slecht nieuws: ”Levensgevaarlijke superinfectie”

Ziekenhuizen merken momenten een exceptionele toename van het aantal ernstig zieke mensen met een ‘superinfectie’. Dat is een infectie bovenop een ander ziekteproces. Met name de streptokokkenbacterie wordt veel meer gesignaleerd.

Hoogleraar klinische geriatrie Marcel Olde Rikkert, werkzaam op de Radboud Universiteit in Nijmegen, stelt dat er op dit moment sprake is van het feit dat mensen influenza hebben, waarna ze ook nog eens keihard worden getroffen door het zeer gevaarlijke streptokokkenvirus.

RIVM waarschuwt

Het RIVM heeft eerder dit jaar alle ziekenhuizen gewaarschuwd hun ogen open te houden voor de bacterie. In de regio IJsselland belandden in korte tijd zes mensen op de intensive care. Volgens een woordvoerder van de rijksdienst zijn er op dit moment meer infecties dan ooit tevoren.

Amputaties

De groep A streptokokkenbactie kan veel schade aanrichten. Je kunt in shock raken, (kraamvrouwen)koorts, een long- of hersenvliesontsteking krijgen en bloedvergiftiging. Daarnaast kan er ook necrotiserende fasciitis optreden, ofwel een onderhuidse infectie die huid, spier en vetweefsel kan vernietigen. Dat zou dan weer kunnen leiden tot amputaties van lichaamsdelen.

De stijging is volgens het RIVM aan de gang sinds oktober vorig jaar. Waar eerder voornamelijk kinderen slachtoffer van de bacterie waren, raken steeds meer volwassenen en ouderen besmet. Exacte cijfers zijn er nog niet, maar het RIVM is nu bezig met monitoren om mogelijk maatregelen te nemen,

 

Bron: trendnieuws

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

BNers

Jaar na ernstige ziekte heeft Mariska, de vrouw van Frans Bauer, opnieuw slecht nieuws te melden

De tegenslagen van de familie Bauer leken niet te stoppen. Na de gezondheidsproblemen van Mariska en Frans Bauer werd ook hun zoon opgenomen in het ziekenhuis.

Mariska kreeg vorig jaar een beroerte en is nog steeds aan het herstellen. Helaas zal ze nooit meer dezelfde zijn. Enkele weken geleden werd bekend dat Frans Bauer een aantal optredens moest afzeggen wegens rugklachten door lage rugpijn. Mariska heeft nu meer droevig nieuws gedeeld op haar Instagram-story.

Zij schrijft:
“In de wachtkamer! Frans Bauer jr. heeft weer een knieblessure en bereidt zich voor op een kruisbandoperatie”, vergezeld van een foto van haar en haar zoon, vergezeld van een droevige glimlach. Hij wordt momenteel behandeld. in de Bergmankliniek in Breda, een privékliniek gespecialiseerd in orthopedische chirurgie.

Doorgaan met lezen

BNers

Zanger Lee Towers (76) ernstig gewond geraakt bij verschrikkelijk ongeluk

Lee Towers heeft zijn heup gebroken. De 76-jarige zanger is de afgelopen week geopereerd en heeft een nieuwe heup gekregen.
Towers moet de komende weken revalideren. Hij heeft een bericht hierover van het AD bevestigd. “Een ongeluk zit in een klein hoekje”, vertelt de Rotterdamse zanger, wiens echte naam Leendert Huijzer is.

“Ik struikelde per ongeluk over een tapijt”, zegt Towers. “Het was heel pijnlijk. Maar we gaan knokken. We gaan erbovenop komen.”

Na de val werd Towers meteen per ambulance naar het Erasmus MC gebracht. Diezelfde avond werd hij geopereerd. Hij loopt nu met een rollator.

 

Vanwege het ongeluk moest Towers een lange vakantie naar Curaçao afzeggen. Hij verhuisde afgelopen najaar van Den Haag naar Rotterdam en keek naar eigen zeggen erg uit naar een paar weken rust.

Doorgaan met lezen

Trending