RIVM meldt bijna 7000 nieuwe coronabesmettingen: ‘Nederland weer op slot?’
Connect with us

Meest bekeken

RIVM meldt bijna 7000 nieuwe coronabesmettingen: ‘Nederland weer op slot?’

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6986 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1539 meer dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 3163 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is bijna vijf keer hoog als het gemiddelde van de zeven dagen daarvoor (653).

2 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 2 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 1 doden per dag, tegen 2 doden per dag een week eerder.

Meest bekeken

Walgelijk zeg: enkele omstanders ‘blij’ met aanslag op Peter R. de Vries

Tv-maker Danny Ghosen is vanavond vlak na de aanslag op Peter R. de Vries naar de plaats delict gerend. Daar trof hij ook omstanders aan die blij waren met deze gebeurtenis. “Jongens van de straat.”

Danny Ghosen deed zijn verhaal over de aanslag op Peter R. de Vries vanavond in de talkshow van Humberto Tan. “Ik woon vlakbij eigenlijk, dus ik ben er rennend heengegaan. Er waren heel veel mensen die echt geschrokken zijn. Helaas moet ik zeggen dat er ook sommige mensen blij waren”, aldus de NPO-programmamaker.

‘John is de volgende’
Gastheer Humberto Tan reageerde verbijsterd. “Blij waren?! Hoezo blij waren?”

Danny daarop: “Ja. Dat hij opgeruimd is. ‘John van den Heuvel is de volgende’, gingen ook sommige mensen roepen daar. Dan denk je: wat zeg je nou, joh? Ik moet er ook van bijkomen wat ik allemaal gehoord heb. Er waren ook andere journalisten en collega’s die voor van alles en nog wat werden uitgemaakt. Er heerst een sfeer van verdriet en er zijn ook mensen die het allemaal prima vinden.”

‘Wie zijn dat?!’
Humberto kon het niet geloven. “Wat voor mannen, vrouwen, mensen waren dat? Heb je daar een beschrijving van? Want ik kan me daar niet zo veel bij voorstellen.”

Danny: “Ja, jongeren van de straat… Laten we het daarop houden. Verschillende soorten jongeren die daar aan het kijken waren.”

Humberto: “Met name jongeren?”

Danny: “Ja. Ik heb ook wat beelden gezien, want iedereen komt naar je toe van: ‘Wil je beelden kopen? Wil je beelden zien?’ Eigenlijk wil je dat niet, maar je krijgt ze zo vaak onder je neus geduwd dat je toch gaat kijken. Het is niet best.”

Siddering
Ook Pieter Klok, hoofdredacteur van de Volkskrant, deed bij Humberto zijn verhaal. “Ik fiets naar het Leidseplein rond een uur of acht om mijn zoon weg te brengen naar een vriendje. Ik zag toen al heel veel helikopters in de lucht hangen, toen werd ik door jullie redacteur gebeld en toen ben ik op de terugweg nog even gaan kijken.”

En politicus Theo Hiddema: “Er gaat een siddering door je lijf. Ik ben zeer aangedaan. Ik maak me veel zorgen over hem nu. Dit is geen uit de hand gelopen ruzie. Dit is iemand die een doelwit heeft van jewelste, Peter R. de Vries.”

Fragment
Een fragment uit Humberto:

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Duitse media brengt groot verhaal aanslag Peter R. de Vries

De grootste krant van Duitsland Bild kopt vandaag ‘Star-reporter kämpft weiger um sein Leben’. Een halve pagina besteedt Bild aan de afgrijselijke aanslag van afgelopen dinsdagavond op Peter R. de Vries.

Drie verslaggevers schreven het Bild-verhaal waarin geen nieuwe feiten worden gepresenteerd, maar de miljoenen lezers duidelijk wordt gemaakt dat De Vries een van de belangrijkste journalisten van ons land is.

Zijn wapenfeiten (‘Enthüllungen’) als misdaadjournalist worden vandaag beschreven, zoals zijn verslaggeving over de Heineken-ontvoering (1983), de Bruinsma-affaire met Mabel Wisse Smit (2003) en de affaire Natalee Holloway (2008). Bild publiceert bij het verhaal een grote foto van De Vries met zijn zoon Royce, die ook als advocaat wordt opgevoerd.

De betrokkenheid en de achtergronden van de verdachten Delano G. en Kamil E. worden beschreven in de krant en er wordt gemeld dat de twee vandaag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Verder zegt Bild dat er vragen zijn over de vermeende twee ‘spotters’ die op het plaats delict gesignaleerd zijn. In Bild wordt deze plek waar De Vries werd neergeschoten ‘Tatort’ genoemd.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

‘Wilfred Genee heeft zijn vrouw keihard bedrogen’

Wilfred Genee die al 13 jaar getrouwd is met zijn vrouw Lili is volgens Dennis Schouten meerdere keren vreemd gegaan.

Dennis Schouten kennen we nog als verslaggever van Powned en hij deed soms ook klusjes voor Wilfred op de radio en in het programma Veronica Inside. De twee zijn inmiddels gebroeieerd geraakt, omdat Wilfred op de radio onthulde dat Dennis meedoet aan het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson.

Dennis had hem dit in vertrouwen verteld en deze onthulling kost Dennis 15.000 euro. In het contract van Expeditie Robinson staat namelijk dat je een hoge boete moet betalen als door jouw toedoen wordt onthult dat je meedoet aan het programma of hoe het programma is verlopen terwijl dit nog niet is uitgezonden. Wilfred weet natuurlijk exact hoe die contracten eruit zien maar nagelde Dennis toch aan de schandpaal.

Hierna deed Dennis een boekje open over Wilfred. Ze waren lange tijd bevriend dus Dennis zal aardig wat weten. Dennis liet onder meer weten dat als Wilfred tegen zijn vrouw zegt dat hij in een hotel moet blijven slapen omdat zijn werk uitloopt hij vreemd gaat. Volgens Dennis heeft Wilfred zelfs een ladyshave in de achterbak van zijn auto liggen. Wilfred houdt namelijk van een kale doos en als hij vreemd gaat en ze heeft dit niet dan loopt hij naar de auto om de ladyshave te pakken.

Verder liet Dennis ook weten dat het sowieso niet goed gaat tussen Wilfred en zijn vrouw Lili. En dat hij denkt dat na deze onthulling de twee wel uit elkaar zullen gaan.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending