Rollen omgedraaid: reddingshond moet zelf van berg gered worden.
Connect with us

Meest bekeken

Rollen omgedraaid: reddingshond moet zelf van berg gered worden.

Sint-bernards zijn wereldberoemd vanwege hun reddingen van mensen in de bergen. Ze worden vandaag echter nog maar sporadisch ingezet bij reddingswerken. Tegenwoordig zijn ze heel populaire huisdieren. En huisdieren durven zich weleens in de nesten werken!

De vierjarige sint-bernard Daisy was samen met haar familie onderweg op de hoogste berg van Engeland, Scafell Pike. Maar op een bepaald ogenblik werd het de lieve hond gewoon teveel. Tijdens het afdalen, zakte ze in elkaar.

De hond had pijn in haar pootjes en wilde niet meer verder lopen. Haar eigenaars contacteerden het Wasdale Mountain Rescue Team om haar te helpen.

Dit was de eerste keer dat het reddingsteam moest uitrukken voor een sint-bernard. Daisy weegt om en bij de 55 kilogram. Dat is minder dan gemiddeld, maar toch nog behoorlijk zwaar.

Alvorens de hond op de brancard te plaatsen, contacteerden ze een dierenarts om te weten welke pijnstillers ze haar konden toedienen.

Het was allesbehalve een simpele redding! Er kwamen maar liefst zestien reddingswerkers aan te pas om Daisy van de berg te evacueren. De reddingswerkers moesten steil naar beneden afdalen en zelfs watervallen trotseren. Dat maakte de redding alleen nog maar lastiger.

Na een tocht van vijf uur lang was de hond eindelijk veilig beneden. Ze gedroeg zich heel kalm en gewillig, alsof ze wist dat de reddingswerkers er waren om haar te helpen.

Het team grapte dat de rollen nu een keertje omgedraaid waren. Soms hebben ook helden een helpende hand nodig.

Lifestyle

Het gaat niet goed met Bridget Maasland: ‘Ze is depressief’

We weten allemaal dat Bridget Maasland een stukje ouder is dan haar ex André Hazes. We zagen de zanger regelmatig op social media voorbij komen in de sportschool waar hij hard aan de weg aan het timmeren is.

Geen wonder dat de blondine voor hem was gevallen natuurlijk. Maar de presentatrice blijkt ook niet bepaald stil te zitten op dit vlak.

Met zo’n jonge hengst als vriend moest ze als 45-jarige er natuurlijk voor zorgen dat je een beetje bij kunt benen.

Dat ze er alles aan gedaan heeft om een beetje bij te blijven kunnen we wel stellen. En we kunnen je vertellen dat het haar aardig goed af gaat.

Bridget Maasland laat de kilo’s eraf vliegen!

Op social media plaatst ze een foto met de volgende tekst: “Ik voel me de afgelopen weken fitter en energieker dan ooit! Eindelijk is die beruchte 7 kg eraf.

Dit heb ik makkelijk weten te bereiken met mijn coach en met Powerslim. Volg mij de komende maanden voor tips!”.

PowerSlim is een door diëtisten ontwikkeld programma dat je volgt onder persoonlijke begeleiding van een PowerSlim voedingscoach.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Nikkie Plessen presenteert het kleinste topje dat je ooit gezien hebt!

In 1998 debuteerde Nikkie Plessen op de televisie in de soapserie Onderweg naar Morgen. Vanaf 2000 verscheen ze in Goede tijden, slechte tijden en vertolkte zij een semi-gastrol van drie maanden, als Nikki.

Verder was ze te zien in de series Wet en Waan, Costa! en I.C. in gastrollen. Sinds april 2020 is de blondine als investeerder onderdeel van de jury in het televisieprogramma Dragons’ Den.

Haar vermogen is geschat op zo’n 30 miljoen euro. Hiermee staat ze op plek 28 van de rijkste BN’ers onder de 40 jaar.

De 25-jarige Martin Garrix is overigens koploper in deze lijst met een geschat vermogen van maar liefst 45 miljoen euro.

Nikkie Plessen gaat voor luchtig deze zomer!

Maar even terug naar onze vermogende modeontwerpster en voormalig TMF-vj. In de comments zien we dat het al aardig veel mensen opvalt dat haar topje wel érg klein is.

Ze maakt vandaag bekend dat haar nieuwe collectie in de verkoop gaat. We zijn erg benieuwd wat je moet betalen voor zo’n klein lapje stof:

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Heftig: Bibi Breijman beleeft ware nachtmerrie

Bibi Breijman was samen met haar gezin afgereisd naar Portugal om er haar verjaardag te vieren. Maar het gezellig uitstapje eindigde in een nachtmerrie. Bibi beleefde de schrik van haar leven toen haar oma zwaar ten val kwam.

Om haar verjaardag te vieren, had Bibi ook haar ouders en schoonouders uitgenodigd in Portugal. De vakantie begon voortreffelijk.

De Oh Oh Sherso-ster gunt haar volgers een rondleiding in hun vakantiehuisje, maar dan gaat het goed fout.

Compleet overstuur vertelt Bibi dat haar oma zwaar ten val kwam. Net op het ogenblik dat ze Teddy een badje wilde geven, hoorde ze haar grootmoeder vallen. Tot tranen toe bewogen, vertelt Bibi in de camera: “Er is dus net iets gebeurd.”

De jonge moeder vervolgde: “Ik hoorde alleen maar gegil. Ik ben gewoon verstijfd naar buiten gerend en ik was zo aan het shaken en gillen dat Teddy ook wakker schrok.”

Dan zag ze haar oma roerloos op de grond liggen. “Het klonk wel alsof ze haar laatste adem uitblies”, getuigt ze aangeslagen.

“Ik dacht echt dat ze dood was, zo klonk het echt.”

Ze durfde niet kijken, want ze had verwacht dat haar oma in een grote plas bloed zou liggen. Gelukkig kwam oma er met de schrik en enkele blauwe plekken vanaf.

Doorgaan met lezen

Trending