Rolstoelmodel Moha doorbreekt alle stereotypen – en wordt lingeriemodel
Connect with us

Nieuws

Rolstoelmodel Moha doorbreekt alle stereotypen – en wordt lingeriemodel

We leven in tijden waarin schoonheidsidealen bepalen wanneer iemand mooi is en wanneer niet. Meisjes moeten slank zijn, symmetrisch en een egale huid hebben. Sinds lang beinvloeden schoonheidsidealen het zelfbeeld van jonge meisjes. En dat is iets wat de Zweedse Moha, die in een rolstoel zit, wilt veranderen.

Door lingeriemodel te worden, toont ze dat geen enkele droom te groot is.


“Ik ben passioneel over diversiteit en wil een nieuw ideaal creëren waar iedereen een model kan zijn,” schreef Moha op haar blog.

Het is niet dat je dat vaak ziet, een lingeriemodel in een rolstoel. Daarom hebben de foto’s van de 27-jarige Moha Frikraft natuurlijk een heleboel positieve reacties uitgelokt online.

De Zweedse werd geboren met een hersenverlamming, en dokters zeiden dat haar leven zeer moeilijk zou worden. Later in haar leven kreeg Moha de diagnose ADHD en Asperger. Maar ondanks alles heeft ze al meer verwezenlijkt dan mensen doen in een heel leven, schrijft de Zweedse krant Expressen.

“Ik denk dat het goed is om verschillende lichaamstypen te tonen en verschillende soorten modellen. Het wordt stilaan tijd. De maatschappij ziet er niet uit als normale modellen. Het is goed om te tonen dat iedereen een model kan worden, en dat lichamen uniek en prachtig zijn. Ik wil daarvoor een rolmodel zijn,” vertelde Moha aan Expressen.


Moha’s ondergoed foto’s zijn voor een project die wordt gesponsord door Wikimedia Zweden en werden genomen door de fotograaf Tomas Gunnarson. Het project toont transgenders, mensen die niet blank zijn, en mensen met zichtbare handicaps om de diversiteit van de mens te tonen.

Lingerie dragen in foto’s die de hele wereld kan zien, zou voor iedereen waarschijnlijk iets eng zijn, laat staan degenen die niet voldoen aan ‘de norm’.

“Ik zoek altijd naar verschillen, want ik wil een nieuw soort sociale idealen creëren. Alle lichamen zijn prachtig, ongeacht hoe ze eruit zien. Het was een beetje eng om gefotografeerd te worden in lingerie , maar ik heb een mooi lichaam en ik ben fotogeniek, dus ik hield van de camera,” vertelde ze aan Expressen.

Min debut som rullstols/underklädesmodell. Foto: Tomas Gunnarsson

Publiée par Moha Frikraft sur Mercredi 27 juillet 2016

Het bewustzijn verhogen rond diversiteit en tonen dat alle lichamen perfect zijn op elk hun manier is een goeie manier om het zelfvertrouwen voor vele mensen te vergroten. Deel aub dit artikel om eer te betuigen aan Moha’s moed en inspirerende boodschap.
[fblike]


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending