Rolstoelmodel Moha doorbreekt alle stereotypen – en wordt lingeriemodel
Connect with us

Lifestyle

Rolstoelmodel Moha doorbreekt alle stereotypen – en wordt lingeriemodel

We leven in tijden waarin schoonheidsidealen bepalen wanneer iemand mooi is en wanneer niet. Meisjes moeten slank zijn, symmetrisch en een egale huid hebben. Sinds lang beinvloeden schoonheidsidealen het zelfbeeld van jonge meisjes. En dat is iets wat de Zweedse Moha, die in een rolstoel zit, wilt veranderen.

Door lingeriemodel te worden, toont ze dat geen enkele droom te groot is.

“Ik ben passioneel over diversiteit en wil een nieuw ideaal creëren waar iedereen een model kan zijn,” schreef Moha op haar blog.

Het is niet dat je dat vaak ziet, een lingeriemodel in een rolstoel. Daarom hebben de foto’s van de 27-jarige Moha Frikraft natuurlijk een heleboel positieve reacties uitgelokt online.

De Zweedse werd geboren met een hersenverlamming, en dokters zeiden dat haar leven zeer moeilijk zou worden. Later in haar leven kreeg Moha de diagnose ADHD en Asperger. Maar ondanks alles heeft ze al meer verwezenlijkt dan mensen doen in een heel leven, schrijft de Zweedse krant Expressen.

“Ik denk dat het goed is om verschillende lichaamstypen te tonen en verschillende soorten modellen. Het wordt stilaan tijd. De maatschappij ziet er niet uit als normale modellen. Het is goed om te tonen dat iedereen een model kan worden, en dat lichamen uniek en prachtig zijn. Ik wil daarvoor een rolmodel zijn,” vertelde Moha aan Expressen.

Moha’s ondergoed foto’s zijn voor een project die wordt gesponsord door Wikimedia Zweden en werden genomen door de fotograaf Tomas Gunnarson. Het project toont transgenders, mensen die niet blank zijn, en mensen met zichtbare handicaps om de diversiteit van de mens te tonen.

Lingerie dragen in foto’s die de hele wereld kan zien, zou voor iedereen waarschijnlijk iets eng zijn, laat staan degenen die niet voldoen aan ‘de norm’.

“Ik zoek altijd naar verschillen, want ik wil een nieuw soort sociale idealen creëren. Alle lichamen zijn prachtig, ongeacht hoe ze eruit zien. Het was een beetje eng om gefotografeerd te worden in lingerie , maar ik heb een mooi lichaam en ik ben fotogeniek, dus ik hield van de camera,” vertelde ze aan Expressen.

Min debut som rullstols/underklädesmodell. Foto: Tomas Gunnarsson

Publiée par Moha Frikraft sur Mercredi 27 juillet 2016

Het bewustzijn verhogen rond diversiteit en tonen dat alle lichamen perfect zijn op elk hun manier is een goeie manier om het zelfvertrouwen voor vele mensen te vergroten. Deel aub dit artikel om eer te betuigen aan Moha’s moed en inspirerende boodschap.
[fblike]

Lifestyle

ZIEN: Mannelijk Nederland geniet van spannend pakje Chantal Janzen op RTL 4

Het RTL-programma Oh, Wat een Jaar! is gisteravond weer begonnen met een nieuw seizoen. De eerste aflevering trok direct maar liefst 1.7 miljoen kijkers. De naar SBS6 vertrokken Linda de Mol heeft plaatsgemaakt voor – wie anders? – Chantal Janzen!

Haar eerste aflevering aan het roer van deze spelshow begint meteen goed: de blonde presentatrice werd in een zwart/grijs glitterpakje gehesen, en kreeg een hoogblonde coupe aangemeten! Voor elke aflevering van Oh, Wat een Jaar worden Chantal Janzen en haar vaste teamcaptains volledig ondergedompeld in een bepaald decennium. Deze week zijn de 90’s aan de beurt.

Het pakje van Chantal Janzen

Ook de kledingstijl en haardracht van die tijd komen dus langs! Chantal heeft geluk gehad: zij kreeg een over-the-top, maar toch schitterend pakje om aan te trekken. Haar sidekicks Ruben Nicolai en Carlo Boszhard hebben het iets slechter getroffen…

View this post on Instagram

Vanavond 20:00 terug naar: 1990. Ik was 15! Gebreide vesten, lange haren en kleurrijke stropdassen.. Oh wat een jaar!!#OWEJ

A post shared by Ruben Nicolai (@rubennicolaizelf) on

View this post on Instagram

STRIKE A POSE Come on, V….? Madonna, 1990 #thissaturday

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Grote zorgen om Martien Meiland “Dit ziet er niet rooskleurig uit!”

Het is niet altijd dolle pret in Chateau Marillaux, blijkt uitt de laatste aflevering. De 58-jarige kasteelheer en ster van de show wordt er namelijk ook niet jonger op. Martien Meiland blijkt te kampen met serieuze gezondheidsklachten. Ook fans zien in de laatste aflevering dat het leven in het Franse chateau de kasteelheer niet veel goeds doet. Ook de rest van de familie maakt zich zorgen, hij zou flinke benauwdheidsklachten hebben. Het begon met een benauwde en beroerde nacht waarbij de kasteelheer ook pijn op de borst heeft ervaren. Maar de grote zorgen kwamen toen hij dit ook overdag begon te ervaren. Benauwd was hij niet meer, gaf hij aan. Wel zegt hij het volgende: “Maar ik weet gewoon dat het niet goed is. Ik voel het. Dat voel je. Ik ga morgen naar de dokter.”

Martien Meiland kampt met gezondheidsklachten

“Hij kan toch corona hebben?” Zegt dochter Montana nog. Maxime denkt ook dat er iets aan de hand is: “Misschien is het gewoon een longinfectie”. Fans denken dat het ook wat te maken zou kunnen hebben met de oplopende stress die de coronacrisis met zich mee brengt. Ook in het welbekende Franse chateau zijn de gevolgen hiervan namelijk keihard aangekomen. Montana ziet het niet rooskleurig in als dit de uitkomst is: “Dan ga je gewoon dood. Jouw longen zijn niet de sterkste van allemaal.”

Annuleringen in het kasteel

Er zijn onwijs veel annuleringen in het kasteel aangekomen. Iedere dag moeten er duizenden euro’s terug geboekt worden naar de gasten die niet kunnen komen voor hun overnachtingen. Vorige maand is dan ook officieel de verkoop van hun kasteel van start gegaan. Voor 1.250.000 kun je dan al eigenaar zijn van het complete kasteel, met zwembad en alle meubels en toebehoren.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending