Rosanna haar zoon sterft na een moeilijk ongeluk, nadien weet ze precies wat ze moet doen
Connect with us

Nieuws

Rosanna haar zoon sterft na een moeilijk ongeluk, nadien weet ze precies wat ze moet doen

Rosanna Madina´s reis als moeder is zowel uniek als tragisch. Echter, het is ook een reis die opmerkelijk en de moeite waard is. Ze werd al jong moeder, maar toen hij twee was, werd haar zoon slachtoffer van een tragisch ongeluk. Het maakte hem gehandicapt en veranderde zijn leven, en het leven van zijn familie, voor altijd.

Hoe hartverscheurend het ook was, dankzij het ongeluk ontmoette Rosanna Axel – en ze wist nog niet hoe belangrijke rol Axel in haar leven zou gaan spelen.

Rosanna Madina en haar zoon Renzo, die in Argentinië wonen, waren buiten op het platteland. Tragisch genoeg werd op die dag de tweejarige Renzo op zijn hoofd geschopt door een van de paarden in het veld. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en onderging een operatie. De kleine jongen stond op het randje van de dood, maar overleefde het wonderlijk genoeg.

Na de operatie bracht de familie veel tijd in het ziekenhuis door. Rosanne kreeg van de artsen het hartverscheurende nieuws dat Renzo hersenschade had opgelopen. Hij zou nooit meer dezelfde zijn.

Sindsdien brachten Rosanna en de familie ontelbare bezoeken aan verschillende artsen vanwege de aandoening van de jongen. Tijdens een van deze bezoeken zag ze een kleine jongen die haar erg aan Renzo deed denken. Rosanna vroeg een van de verpleegkundigen naar de jongen en die vertelde dat hij een vergelijkbare handicap als Renzo had. De verpleegkundige liet zich ook ontvallen dat de jongen verlaten was door zijn familie en ernstig mishandel was.

“Vanaf het eerste moment dat ik hem zag, kon ik niet stoppen met aan hem denken, en ik wilde hem in huis nemen. Ik heb nooit begrepen hoe een moeder een kind zo achter kan laten,” vertelt Rosanna aan Infobae.

Rosanna was zo geraakt door de jongen. Ze probeerde meer informatie over hem te vinden en kwam te weten waar hij woonde. Zijn naam was Axel Figueroa en hij verbleef in de ‘Santa Cecilia de Clarket’, een tehuis voor kinderen met een handicap. Ze had met de jongen te doen en wilde hem in huis nemen. Maar ze was er ook van bewust dat het moeilijk zou zijn.

“Ik was pas 25 jaar oud, mijn situatie op dat moment was dat ik al een gehandicapt kind had die altijd zorg nodig had, en ook nog een 3-jarig kind had. Ik sprak met mijn ouders, omdat ik niet zeker was hoe ik het zou aanpakken, maar ik wilde Alex mee naar huis nemen. Het voelde als noodzaak om een moeder te zijn voor deze jongen, die door zijn eigen moeder verlaten was,” vertelt Rosanna aan Infobae.

Verdrietig genoeg stierf Renzo toen hij 10 jaar was, vlak nadat ze Axel ontmoet hadden. Hij vocht hard, maar zijn aandoening won het uiteindelijk van hem.

Rosanna’s hart was gebroken en de familie was verscheurd, maar nu ook nog meer vastbesloten dan ooit om Axel een thuis te geven wat hij zo verdiende. In plaats van haar dagen rouwend door te brengen, realiseerde ze dat er een jongen was die haar net zo veel nodig had als Renzo dat had.

Het adoptie proces was lang en ingewikkeld, maar in 2014 werd ze officieel erkend als Axels voogd. Sindsdien leven Rosanna, Axel en haar andere zoon Tomy samen als een familie. Renzo is er niet meer, maar ik weet zeker dat hij over hen waakt als een engeltje.

“Vaak als ik de kleine jongen in bad was, realiseer ik dat er botten missen in zijn hoofd. Ik vraag me af wat een tweejarige mogelijk gedaan kan hebben, om zo hard geslagen te worden, dat er dusdanig lichamelijk letsel ontstaat,” vertelt ze aan Infobae.

Rosanna haar verhaal is bitterzoet maar uiteindelijk een bewijs van de goedheid van mensen. Ze is werkelijk een inspiratie voor ons allemaal.

Overweeg alsjeblief dit verhaal te delen als je denkt dat deze vrouw een echte held is met een groot hart.
[fblike]

Nieuws

Hoogzwangere Sally en haar vriend Ilias worden volgende week hun woning uitgezet

Wat voor Sally Lorrain (24) en Ilias El-Badani (29) de mooiste tijd van hun leven zou moeten zijn, is in werkelijkheid alleen maar ellende.

Het koppel heeft al maanden geen huur betaald en wordt volgende week uit huis gegooid.

Huur niet betaald

De twee huren hun appartement in het Belgische Steendorp pas sinds april dit jaar, maar hebben de afgelopen 3 maanden geen cent van de €850 euro aan huur betaald.

Sally en Ilias werken allebei niet (meer). ”Ik heb in de zorg gewerkt maar mijn tijdelijk contract liep ten einde en werd niet meer verlengd”, legt Sally uit.

”Door het ontbreken van documenten van mijn vroegere werkgever wacht ik intussen al vijf maanden op een werkloosheidsuitkering.”

Haar vriend had een baan in de horeca, maar zegt die te zijn kwijtgeraakt door ‘de economische crisis’. Hij zegt wel bezig te zijn met zoeken naar nieuw werk.

Huisbaas is het zat

De huisbaas wil zijn geld zien en omdat niet kwam is hij een uithuiszettingsprocedure begonnen. De rechter heeft Sally en Ilias vier weken de tijd gegeven de woning te verlaten.

”Die termijn eindigt volgende week donderdag 15 december, maar de huisbaas heeft intussen de verwarming al afgesloten.

We gaan nu overdag bij vrienden om wat op te warmen want in de flat is het ijskoud.”

Noodwoning niet beschikbaar

De problemen zijn enorm voor het koppel. Een sociale huurwoning kent een wachttijd van zes jaar en bij familie kunnen de twee ook niet terecht.

Althans, Sally wel maar Ilias niet. ”Mijn ouders zijn gekant tegen onze relatie”, zucht Sally. ”Ik ben wel alleen nog welkom maar ik ga mijn partner niet op straat laten staan.

Binnen zeven weken ga ik bevallen… Ik zou moeten rusten, maar ik kan niet meer slapen van de stress.”

Burgemeester

De burgemeester van Temse, waar Steendorp onder valt, is op de hoogte van de situatie.

Hij vindt dat het koppel veel te laat in actie is gekomen. ”Dat deden ze pas na het vonnis van de rechter.”

Desalniettemin gaat men aanstaande maandag kijken naar eventuele opties.

Mocht het koppel in de tussentijd een huis vinden, dan is het OCMW bereid de borg voor te schieten.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Moeder (32) ’lokt’ voetballende jongens naar binnen en geeft ze allemaal een beurt

Een Britse vrouw heeft twee jaar geleden s*ks gehad met een 14-jarige jongen, zo schrijven buitenlandse media.

Twee jongens waren buiten aan het voetballen toen de vrouw, moeder van drie kinderen, ze uitnodigde om bij haar thuis wat te drinken.

Deze week is de z*denzaak behandeld. Teah Vincent (32) geeft toe dat ze s*ks had met de jongen in haar huis in het Engelse dorpje Woolaston, maar beweert dat de jongen haar had verteld dat hij 16 was, wat legaal zou zijn.

De r*chtbank kreeg van just!tie een heel ander verhaal te horen.

De jongen vertelde dat hij 14 was en dat hij nog naar school ging. Hij en een oudere vriend mochten binnen een glaasje water komen drinken.

Vincent maakte opmerkingen over haar eigen lichaam en grapte over s*ks.

Toen ze de jongste van de twee uitnodigde op haar kamer, verwachtte de jongen dat ze tv gingen kijken of videogames gingen spelen, zo werd de r*chtbank voorgespiegeld.

’Vijf minuten op en neer’
Niets van dat alles gebeurde. De vrouw trok haar kleren uit en begon s*ksuele handelingen.

De dertiger zat ’vijf minuten lang op en neer te gaan’ boven op de 14-jarige jongen, zo werd duidelijk in de r*chtbank. Het incident dateert uit 2018.

„Hij had sterk het gevoel dat het niet oké was”, zei de 0fficier van just!tie over de m!nderjarige jongen.

„Hij wist dat hij m!nderjarig was en dat er een groot leeftijdsverschil was – zij was meer dan dubbel zo oud…”

Withete moeder in actie
„Uiteindelijk duwde de jongen haar van zich af, kleedde zich aan en vluchtte naar buiten”, aldus de aankl*ger.

De moeder van de jongen kwam verhaal halen bij Vincent en riep ’What the *** is this?! Heb je met een 14-jarige jongen s*ks gehad?!

Dit is mijn zoon!”. Daarop riep Vincent ’haal de p0litie dan!’. Uiteindelijk kwam het tot een r*chtszaak. De r*chter moet nog uitspraak doen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Statushouders genieten van ‘langdurige vakantie’ in thuislanden en behouden woningen in Nederland

In het Westland is er momenteel een groot tumult ontstaan over de leegstand van huizen van statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne.

Het lijkt erop dat deze individuen gedurende ‘maandenlange’ perioden hun woningen onbezet laten staan, terwijl ze op vakantie gaan naar hun thuislanden.

Deze situatie heeft geleid tot verontwaardiging, vooral omdat ze weigeren hun woningen op te geven.

Een onderzoek heeft aangetoond dat er in verschillende dorpen in het Westland sprake is van aanzienlijke leegstand.

Dit fenomeen treft zowel statushouders als vluchtelingen uit Oekraïne. Zij keren gedurende langere periodes – soms maanden – terug naar hun geboorteland en laten hun huizen onbewoond achter. Opvallend is dat ze vasthouden aan hun woningen en weigeren deze op te geven.

Peter Duijsens, de fractievoorzitter van de Coalitiepartij Westland Verstandig, beweert zelfs dat er statushouders zijn die hun woningen tijdens hun afwezigheid onderverhuren aan andere asielzoekers die elders in Nederland al een woning hebben toegewezen gekregen.

Hij beschuld!gt hen van bedrog en misbru!k van het systeem.

Dit gedrag wordt echter niet get0lereerd door Westland Verstandig, die van de gemeente eist dat zij optreedt tegen deze praktijken.

Duijsens benadrukt dat er huizen beschikbaar moeten zijn voor mensen die dringend behoefte hebben aan onderdak.

De coalitiepartij GemeenteBelang Westland deelt de ver0ntwaardiging en beschouwt dit gedrag als misbru!k van goedheid en voorzieningen.

Fractievoorzitter Remmert Keizer benadrukt dat als statushouders vakantie kunnen vieren in hun eigen land, ze wellicht geen legitieme reden hebben om in Nederland te verblijven.

Hij uit zijn verwachting dat het college van de gemeente passende maatregelen zal nemen.

De LPF (Lijst Pim Fortuyn) roept op tot een grondig onderzoek naar deze kwestie. Ze herinnert eraan dat het Westland royaal is geweest in het bieden van opvang aan deze groep mensen.

De recente onthullingen over het mogelijk onderverhuren van woningen zijn sch0kkend, volgens fractievoorzitter Dave van Koppen.

Kortom, de ophef in het Westland draait om statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne die gedurende lange tijd hun woningen onbezet achterlaten om op vakantie te gaan naar hun thuislanden.

De gemeente wordt onder druk gezet om hierop te reageren en passende maatregelen te nemen om deze situatie aan te pakken.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending