RTL Boulevard-presentatrice Marieke Elsinga over heftige aanslag: ‘Het is zo onwerkelijk’
Connect with us

Celeberties

RTL Boulevard-presentatrice Marieke Elsinga over heftige aanslag: ‘Het is zo onwerkelijk’

Marieke Elsinga, presentator van RTL Boulevard gisteravond, schoof vanochtend iets later aan bij haar radioshow Mattie en Marieke op Qmusic. Ze noemt de aanslag op haar collega Peter R. de Vries ‘onwerkelijk’. ,,Dat is het gevoel dat steeds terugkomt, onwerkelijk.”

Elsinga hoorde het nieuws toen zij zelf nog in de kleedkamer van Boulevard zat, dat hartje Amsterdam wordt opgenomen. ,,Mijn lijf en mijn kop schakelt meteen naar een soort ‘het is niet waar’, maar het is wel waar. Het is ook iets waarvan we wisten dat het ooit kon gebeuren”, vertelde de radio-dj, die een uurtje extra in bed was blijven liggen vanochtend na een doorwaakte nacht. ,,Ik ben iets langer blijven woelen in bed. Ik heb wel geslapen, veel gedroomd. Veel gewoeld. Op het moment dat je wakker wordt, kickt die realiteit in. Van ‘wat is er nou gebeurd’. Onwerkelijk is het woord dat steeds terugkomt.”

Ze leeft mee met de misdaadverslaggever, die in het ziekenhuis vecht voor zijn leven, en zijn familie. ,,Dat is nu het belangrijkste”, zegt ze. Over of hij werd beveiligd, wil ze niets zeggen. ,,Ik wil in het midden laten hoe het zit met zijn beveiliging. Peter was niet bang. En je hoopt natuurlijk dat dat ook echt zo was.”

Elsinga is erg dankbaar dat ze met De Vries mag werken. ,,Ik werk nu een jaar of vijf met hem. Het voelt als ‘ik mag met dé Peter R. de Vries werken’”, zegt Elsinga. ,,Ook ik word wel eens gek van Peter als hij zich haast als een muppet op het bankje van RTL Boulevard wil bemoeien met iets, dan moet hij óók iets zeggen over het jacht van de koning terwijl hij daar niet voor zit. Maar hij is zo kundig, hij heeft zoveel gedaan voor een familie als die van Nicky Verstappen.”

Live

RTL Nederland, productiehuis Fremantle en het team van RTL Boulevard lieten dinsdagavond weten enorm te zijn geschrokken van het nieuws. In een gezamenlijke verklaring noemen ze het ‘een onbeschrijfelijk laffe daad’. ,,Peter betekent als vriend en collega veel voor ons allemaal. Zijn menselijkheid, moed, strijd tegen de misdaad en voor de vrijheid van meningsuiting zijn inspirerend en essentieel voor onze samenleving. Ons hart en medeleven gaan uit naar Peter zelf en de mensen die hij liefheeft.” De Vries was in het programma te gast om te vertellen over de rechtszaak tegen Abdallah M., die terechtstaat voor de dood van Seif Ahmed.

Vanavond wordt RTL Boulevard gewoon weer live uitgezonden. ,,Zoals Peter van ons zou verwachten”, liet RTL gisteravond weten, kort na de persconferentie waarin bekend werd gemaakt dat er drie verdachten zijn aangehouden. Elsinga, die vanavond de show presenteert, denkt dat de aflevering waarschijnlijk ‘de moeilijkste’ wordt die ze ooit zal maken. Het programma staat geheel in het teken van de misdaadverslaggever. Over de invulling van de uitzending kan de woordvoerder van RTL nog niets bekendmaken. Wel is al duidelijk dat er tijdens RTL Boulevard en later op de avond bij Humberto geen reclame tijdens de programma’s is.

Veiligheid

Volgens het Openbaar Ministerie is de veiligheid rond het tv-programma niet in het geding. Dat zei de Amsterdamse hoofdofficier René de Beukelaer gisteravond. Ook het OM laat niets los over eventuele extra beveiligingsmaatregelen rond de studio.

De Vries’ collega John van den Heuvel heeft in 2018 zijn werk voor Boulevard een tijdje stil moeten leggen, omdat de opnameplek onvoldoende beveiligd kon worden. Van den Heuvel werd ernstig bedreigd: crimineel Ridouoan Taghi zou de persoon zijn die hem dood wilde hebben. ,,Vandaag precies twee jaar geleden kreeg ik te horen dat er allemaal gedoe was en dat ik in de beveiliging moest. Vanaf dat moment ben ik nooit meer alleen geweest. Dat was zwaar. Maar ik kon mijn werk doen en dat was allemaal prima. Maar mijn gezin idem dito’’, vertelde Van den Heuvel in december 2019 bij RTL Boulevard, op de dag dat bekend werd dat Taghi was aangehouden.

De Vries is de vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. in het proces tegen Taghi.

Celeberties

Gordon bouwt dus feestje ondanks aanslag op Peter R. de Vries

Terwijl heel bekend en onbekend Nederland gisteravond in diepe shock verkeerde na de aanslag op Peter R. de Vries liet Gordon zijn afscheidsfeestje gewoon doorgaan.

Onlangs bevestigde Gordon het nieuws dat hij Nederland definitief achter zich laat om naar Dubai te emigreren. Het afscheidsfeestje was gisterenavond. Toen de presentator het nieuws vernam, besloot hij om het feest toch doorgang te laten vinden.

Gordon doet op Instagram het relaas van wat er gebeurde toen de genodigden het nieuws vernamen. “Als een schokgolf ging het nieuws rond gisteren op mijn feest over de laffe aanslag op Peter R. de Vries. Tranen en gevoel van radeloosheid gevolgd door woede en vooral ongeloof bij de aanwezige gasten waaronder veel collega’s die Peter allemaal kennen.”

Toch feest

Ondanks de schokgolf ging het feestje wel verder. De presentator legt uit: “Het feest ging door maar iedereen was zichtbaar aangeslagen en emotioneel.”

Gordon besluit zijn bericht met een steunbetuiging aan de naasten van de misdaadjournalist. “Ik hoop zo dat Peter er doorheen komt en deze traumatische ervaring overleefd. Ik wens zijn familie en vrienden enorm veel sterkte toe en hoop op zijn herstel. Liefde en licht voor jou Peter…”, zegt hij.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Echte reden waarom Gordon emigreert naar Dubai nog pijnlijker dan gedacht

Vanavond op zijn 53e verjaardag gaat Gordon een groots afscheidsfeest houden. Hij vertrekt half september definitief naar Dubai.

Een bron onthult dat het vertrek misschien toch niet zo definitief is. De presentator blijft werken voor de Nederlandse televisie en zal dus constant over en weer vliegen. Gordon is echter wel stellig van plan om van Dubai zijn nieuwe thuis te maken. Hij wil zijn leven er van nul beginnen en ook hondje Toto verhuist mee.

(Lees verder onder de post)

De reden om te emigreren is nog pijnlijker dan gedacht. Een anonieme bron wijst op een samenloop van omstandigheden. Gordon is dringend toe aan een nieuwe start. De voorbije jaren in Nederland waren zenuwslopend voor de presentator en zanger. Hij rekende af met een zware verslaving en vanwege corona moesten al zijn horecazaken de deuren sluiten.

Onlangs is de zanger dan ook nog eens overvallen. Ook zijn televisieprogramma’s blijven floppen. Het lijkt er dus op dat de Nederlandse kijkers ook klaar zijn met Gordon.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Hugo de Jonge maakt zich ernstige zorgen over flinke toename coronabesmettingen: ‘We gaan weer naar de lockdown’

Het aantal dagelijkse besmettingen is behoorlijk aan het toenemen in een rap tempo en dus maakt Hugo de Jonge zich ernstige zorgen. Hij wil graag weten of er daadwerkelijk meer besmettingen zijn of dat dit komt doordat mensen zich meer laten testen in verband met een avondje uit.

De minister zegt: “Je moet waakzaam zijn.” Het zijn voornamelijk jongeren die nu besmet zijn, dit daar zij nog maar beperkt gevaccineerd zijn. “We hebben ons écht zorgen te maken als de infecties zich weer gaan vertalen in ziekenhuisopnames. We houden heel goed de vinger aan de pols.” Als de situatie uit de hand loopt dat is het kabinet in staat om heel snel in te grijpen.

“Het crisiskabinet blijft twee keer per week bijeen komen.” De minister benadrukt dat het gedrag van de mensen ook een factor is daar men zich minder goed aan de basisregels houdt. Daarover zegt hij: “Maar als we vervolgens de maatregelen die we nog wel hebben – namelijk de anderhalve meter – enorm laten versloffen, dan zie je dus de stijging die je hebt gezien.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending