Rust in vrede – Instagram Influencer
Connect with us

Nieuws

Rust in vrede – Instagram Influencer

Het tragische 0verlijden van Elena Larrea, een geliefde Instagram-influencer en fervent dierenrechtenactivist, heeft zowel de wereld van sociale media als de gemeenschap van dierenliefhebbers diep geschokt.


Op slechts 31-jarige leeftijd achtergelaten, laat ze een voelbare leegte achter bij haar meer dan een half miljoen volgers op Instagram en een brede kring van dierenliefhebbers en activisten wereldwijd.

Vanaf jonge leeftijd voelde Elena Larrea een sterke roeping om zich in te zetten voor het welzijn van dieren, vooral die in nood.

Deze passie vormde de kern van haar leven en leidde tot de oprichting van Cuacolandia, een opvangcentrum gericht op m!shandelde of verwaarl00sde paarden.

Dag in, dag uit wijdde Elena zich aan het centrum, waarbij ze persoonlijk ervoor zorgde dat elk dier de liefde, zorg en rehabilitatie kreeg die het verdiende.

Haar toewijding inspireerde velen, zowel binnen als buiten Mexico.

Onder haar leiderschap groeide Cuacolandia uit tot meer dan alleen een opvang; het werd een symbool van hoop en een bastion van dierenwelzijn.


Hoewel Larrea’s plotselinge 0verlijden door longtrombose een schok veroorzaakte, benadrukte een recente verklaring van het centrum dat haar missie zal voortleven: “We zullen haar nalatenschap en liefde blijven promoten, om te garanderen dat onze paarden, ezels en muilezels kunnen leven in vrijheid en onder de juiste omstandigheden, zowel hier in Mexico als elders in de wereld.”

Het nieuws van Larrea’s 0verlijden zorgde voor een golf van r0uw en bewustwording over haar impact en de leegte die ze achterlaat.

De dierenrechtengemeenschap en ver daarbuiten reageerden met talloze eerbetuigingen en uitingen van verdriet en waardering voor haar werk.

Zelfs publieke figuren, zoals de Mexicaanse actrice Sylvia Pasquel en muziekkunstenaar Rich Vagos, prezen haar buitengewone bijdrage aan de bescherming van dieren.

Hoewel Elena Larrea niet langer bij ons is, blijft haar invloed een bron van inspiratie. Haar leven en werk herinneren ons eraan dat compassie en actieve belangenbehartiging voor dieren in nood van het grootste belang zijn.

Het is aan ons allen om haar missie voort te zetten en te blijven streven naar een wereld waarin alle dieren met liefde en respect worden behandeld.

Door haar nalatenschap te eren en haar werk voort te zetten, kunnen we ervoor zorgen dat haar idealen blijven resoneren en groeien in de toekomst.

Elena Larrea mag dan fysiek niet meer bij ons zijn, maar haar geest en haar inzet voor dierenwelzijn zullen altijd voortleven.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending