Rutte: Blijf thuis na 21:00 houdt je aan de avondklok!
Connect with us

Meest bekeken

Rutte: Blijf thuis na 21:00 houdt je aan de avondklok!

De avondklok is nog steeds ‘nodig’ voor de bestrijding van het coronavirus, vindt premier Mark Rutte. ,,Ik roep iedereen op, met klem, om zich zoveel mogelijk aan de avondklok te houden.”

Dat heeft de premier zojuist gezegd in reactie op het vonnis van de Haagse rechter over de avondklok. Die stelt dat het middel van tafel moet, maar de Staat is in hoger beroep gegaan.

Rutte: ,,Het vervallen van de avondklok vanavond zou ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid in Nederland. Als het klopt dat avondklok terecht van tafel is op juridische gronden, dan kijken we daar opnieuw naar. Maar het middel is nodig. Voor uw veiligheid en die van anderen.”
Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) sprak tegen dat er sprake is geweest van een blunder bij het kiezen van de juridische basis van de avondklok. Volgens de rechter was deze niet goed, omdat er naar een noodwet is gegrepen. ,,Daarom hebben wij ook hoger beroep aangetekend.”

Celeberties

Heftig: Nicolette Kluijver in diepe rouw na dodelijk ongeluk.

Nicolette Kluijver kreeg droevig nieuws te verwerken: haar geliefde poes Jina is gestorven. Het diertje is aangereden door een auto. De presentatrice is in diepe rouw, maar tegelijk is ze ook heel erg boos. Ze uit haar frustratie op Instagram.

Bij een filmpje schrijft ze: “Dag lieve Jina. Ons katje is zojuist voor de deur doodgereden en de automobilist is doodleuk doorgereden.”

Racebaan
De blondine gaat verder: “Ik hoop dat de gemeente Ouderkerk aan de Amstel de Rondehoep veiliger maakt!!! Het lijkt wel een racebaan! Nu de kat volgende week een …?”

Steunbetuigingen
Nicolette wordt overladen met steunbetuigingen. Mensen geven haar overschot van gelijk. Zo schreven de volgers: “Heel veel sterkte! Wat een gemis”, “Wat een verdriet …” en “Heel veel sterkte.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

Verschrikkelijk nieuws voor onze beroemde doventolk Irma Sluis!

Irma Sluis werd een aantal maanden geleden in één klap een bekende Nederlander. Ze was de doventolk tijdens de persconferentie van Mark Rutte waarbij ze een nieuw gebaar maakte voor het woord ‘Hamsteren’. De doventolk heeft het nog nooit zo druk gehad met haar werk als nu, maar haar man ligt behoorlijk ziek thuis. Of het hierbij om het coronavirus gaat is niet duidelijk. Hij geeft zelf aan in weekblad Story: “Ik lig met keelpijn en koorts op de bank. Ik ga er niet vanuit dat het corona is, maar ik heb me ook niet laten testen. Dan kan niet meer. Dat doen ze niet. Het is vast gewoon de griep.”

Man van doventolk Irma Sluis ziek
Hij vertelt verder vol lof over zijn vrouw en haar werk. Hij geeft aan: “Ze neemt een goede positie in door niet in de media te verschijnen met tal van interviews. Irma cijfert zich weg ten goede van de mensen die doof en slechthorend zijn, dat is haar rol ook.”

Video Irma en Rutte gaat viral
Voor het programma ‘Nieuw Zeer’ zijn actrice Martine Sandifort en collega Remko de Huid van Irma en de minister president gekropen. Hoewel de premier zich stotterend uit de woorden maakt en een relatie ontkent, lijken de handgebaren van mevrouw Sluis toch ergens anders op te wijzen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Jan Roos slacht Eloise (18) af: ‘Net een Poolse kerel’

Jan Roos haalt in de populaire showrubriek RoddelPraat keihard uit naar gravin Eloise (18), die carrière aan het maken is als influencer. Hij vindt de dochter van prinses Laurentien op een Poolse kerel lijken.

Gravin Eloise zoekt nu alweer bijna een jaar proactief de media op met haar eigen account op Instagram. Ze heeft heel veel fans, maar ook heel veel haters, die het 18-jarige meisje plagen met haar uiterlijk. Ook Jan Roos voegt zich nu bij dat kamp. De 44-jarige opiniemaker vindt dat de prinsessendochter er niet uitziet.

Gravin door de mangel
Jan Roos haalt gravin Eloise behoorlijk door de mangel in RoddelPraat, dat wekelijks tussen de 200 en 300 duizend kijkers trekt. “Daar wil ik wel wat over zeggen. Naast dat ik heel weinig met het koningshuis heb en zeker met dat héle lelijke meisje die de hele dag in de media zit…”, begint hij.

Vervolgens grijpt Dennis Schouten in door op de rode buzzknop te drukken. Dat houdt in dat Jan beter even zijn mond kan houden. “Van het Koninklijk Huis is dat…”, zegt Dennis.

Lelijk meisje
Die boodschap komt niet aan bij Jan: “Ja, maar dat is echt een heel lelijk meisje.”

Dennis: “Dat is een koninklijk meisje, is niet lelijk.”

Jan: “Jawel, die is wel lelijk joh. Vergeleken met haar moeder valt ze wel mee, maar het is niet best. Als deze op een gegeven moment bij Wouters Witgoed droogmolens zit te repareren, had ik het ook begrepen. Het is net een Poolse kerel.”

Zeiken
Eloise is bovendien aandachtsbelust, zegt Jan. “Dat meisje zit de hele dag met haar kop op social media en die loopt dan wel te zeiken: ‘Er is zo veel druk op mij door de buitenwereld!!!’ Ga dan niet op social media zitten, g*dverd*mme niet de hele tijd in de media lopen rondhangen, ga gewoon lekker in dat door ons betaalde paleisje lopen klootviolen en stel je niet aan!”

“Het is net als Matthijs van Nieuwkerk. Die zit tien jaar met zijn smoel prime time op televisie en dan zegt-ie: ‘Ik vind het zo vervelend dat ik herkend word op straat.’ Dan had je postbode moeten worden, paardenl*l!”

RoddelPraat
Jan Roos doet zijn schokkende uitspraken in RoddelPraat. Het bewuste fragment ziet u onderstaand vanaf 14:55.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending