Rutte dreigt naar voetbalsupporters: 'je moet gewoon je bek houden'.
Connect with us

WOW

Rutte dreigt naar voetbalsupporters: ‘je moet gewoon je bek houden’.

Minister-president Mark Rutte ziet niet in waarom voetbalsupporters zich niet zouden kunnen houden aan de coronaregels, die onder meer voorschrijven dat zij hun stem niet mogen verheffen in het stadion. ,,Gewoon je bek houden als je daar zit, naar de wedstrijd kijken en niet schreeuwen’’, aldus de premier. ,,Dat is te doen.’’

Tijdens de tweede speelronde in de eredivisie afgelopen weekeinde hielden voetbalsupporters zich lang niet overal aan de regels. ,,Dat is heel dom’’, vindt Rutte. ,,Want zo krijgen we het virus niet onder controle. Vandaag lopen de aantallen ook weer op.’’

VVD-fractieleider in de Tweede Kamer Klaas Dijkhoff toont meer begrip voor supporters die zich te veel lieten gaan, maar waarschuwt de fans ook. ,,Als voetbalsupporter weet ik dat het heel lastig is in het stadion om je te beheersen. Maar als dit doorgaat, is de consequentie dat we straks niet meer naar het voetbal kunnen.’’

PvdA-leider Lodewijk Asscher is niet te spreken over het taalgebruik van Rutte. ‘Regel het testen, het bron- en contactonderzoek, neem regionaal effectieve maatregelen, breng je crisiscommunicatie op orde en je hoeft mensen niet uit te schelden’, twittert hij.

Onder andere Feyenoordfans hebben het gistermiddag niet altijd even nauw genomen met het schreeuw- en zangverbod. De Rotterdamse eredivisieclub erkent dat de fans zo nu en dan hoorbaar waren in de wedstrijd tegen FC Twente en gaat evalueren hoe het zo gekomen is. Volgens een woordvoerder van Feyenoord was het in de Kuip niet erger dan elders: ,,Dit is bij deze wedstrijd niet anders geweest dan bij andere wedstrijden tijdens deze en ook de vorige speelronde. De vraag is of je deze vormen van emotie rond een wedstrijd volledig kunt uitbannen.’’

Onderzoek

Het overtreden van het schreeuw- en zangverbod kan nadelig uitpakken voor de supporters. Wie de aanvullende veiligheids- en/of hygiënevoorschriften van het RIVM overtreedt, riskeert een stadionverbod van drie maanden. Over nut en noodzaak van de ‘roep alleen zachtjes hoera’-regel lopen de meningen uiteen. Feyenoord gaat de komende weken zelf rond thuiswedstrijden grootschalig onderzoek doen naar wat nu echt de kans op besmetting is in de buitenlucht van een stadion.

Persconferentie

Premier Mark Rutte waarschuwde vrijdag op de persconferentie over corona dat de burgemeesters ingrijpen als het misgaat met het aantal besmettingen. ,,Maar wat wij willen bereiken is dat we als volwassenen met elkaar in gesprek zijn in Nederland, ook zeggen ‘joh laat het zover nou niet komen’.” Hij wees er vrijdag op dat het virus dit voorjaar niet onder controle werd gebracht door streng handhaven. ,,Maar omdat we ons toen realiseerden hoe belangrijk het is om ons aan de regels te houden.”

Celeberties

“Dit betekent het einde van Bridget Maasland”, RTL is woedend

Het rommelt al een tijdje rondom Bridget Maasland en haal carrière bij RTL. Ze is al tijden niet meer te zien op de televisie. Bij RTL Boulevard kwam ze niet meer langs “vanwege het coronavirus”. Een insider laat aan weekblad Weekend weten dat er meer achter zit.

De blondine roddelde er natuurlijk op los in het programma, maar over haar eigen break-up hield ze haar mond. Maar toch gaf ze hier het eerste interview over weg bij Radio 538. Dit tot grote ergernis van RTL, die verwachtte natuurlijk de primeur op thuisbasis. Ook voor het tweede interview viel RTL buiten de boot, die ging namelijk naar NH Radio.

Bridget Maasland gooit eigen glazen in

Ook Angela de Jong is los gegaan op de blonde roddeltante. Ze schreef: “Ik zou me als ik haar collega was niet drie- maar vierdubbel genaaid voelen en aansturen op ontslag. Ten eerste omdat ze haar eigen collega’s compleet voor schut zet. En ten tweede omdat het totaal niet meer geloofwaardig is als zij daar als presentatrice achter de desk staat en zich een mening aanmeet over wie of wat dan ook.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Bizar: ‘Bridget Maasland en André Hazes stiekem verloofd’

We weten allemaal inmiddels wel dat André Hazes en Bridget Maasland stapelgek op elkaar zijn. De zanger is nog nooit zo gelukkig gezien de afgelopen jaren en veel fans denken dat het een goede keuze is geweest van hem en Monique Westenberg om er een punt achter te zetten.

De zanger heeft al de sleutel van het huis van zijn nieuwe 20-jaar oudere vlam en ook Mees, de zoon van de blondine, is te spreken over hem. Maar er gaan nu geruchten rond dat de twee allang verder zijn met elkaar dan de meesten van ons denken.

André Hazes en Bridget Maasland stiekem verloofd?

Het lijkt er namelijk op dat ze aan het hinten zijn naar een verloving. Hij schrijft bijvoorbeeld bij een foto ‘She Rocks it’ wat volgens sommige kan wijzen op de verlovingsring die hij haar misschien heeft gegeven. Eventjes later zien we Bridget het nummer van Beyoncé zingen “If you like it you shoulda put a ring on it”.

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: Wauw! Miljuschka Mitzenhausen heeft ze losjes in de tas hangen

Miljuschka Witzenhausen, we kennen d’r inmiddels allemaal. Via het modellenbureau waar ze werkte kwam zij uiteindelijk bij de jongerentelevisiezender TMF terecht, waar ze vanaf 5 februari 2005 werkzaam was. En sindsdien is ze wereldberoemd in Nederland.

Ze heeft natuurlijk haar looks mee maar wist je dat ze ook het nichtje is van vermeend topcrimineel Willem Holleeder? Ook is ze dit jaar te zien in het nieuwe seizoen van het populaire televisie programma Wie Is De Mol?.

Miljuschka bakt lekker weg op het strand

Enfin, Miljuschka houdt zich tegenwoordig vooral bezig met lekker koken en bakken in de keuken. Maar op zo’n zomerse zondag als vandaag ligt ze natuurlijk heerlijk te bakken op het strand.

Doorgaan met lezen

Trending