Ruud de Wild stopt met de radio: ‘Ik heb darmkanker’
Connect with us

Meest bekeken

Ruud de Wild stopt met de radio: ‘Ik heb darmkanker’

Radio 2-dj Ruud de Wild heeft darmkanker. Dat maakte hij vanmiddag bekend tijdens zijn radioprogramma. De 51-jarige radio-dj zal zich de komende tijd richten op zijn herstel en zijn werkzaamheden neerleggen.

,,Ik ga je misschien doen laten schrikken”, begon De Wild zijn boodschap vanmiddag. ,,Een aantal maanden geleden kreeg ik de diagnose darmkanker. Dat heb ik stil willen houden en dat is me een tijdje gelukt. Er is al een ingreep gedaan. Ik ben er vroeg bij, heb ik gehoord. Helaas blijkt toen niet alles te zijn weggehaald.”

De kanker is in een vroeg stadium ontdekt en niet uitgezaaid. De Wild moet nog een keer geopereerd worden en is daarom de komende tijd niet te horen op de radio. ,,Ik moet daarna een maand of drie revalideren. We zijn er supersnel bij en ik ben gezegend met de beste artsen. Maar het blijft iets engs, het is wel kanker. Ik hoop na de revalidatie weer terug te komen. Jullie zijn nog niet van me af.’’

Steunbetuigingen
Radio 2 werd na de bekendmaking van De Wild overspoeld met steunbetuigingen. Normaal gesproken is dj elke werkdag te horen met zijn programma op Radio 2, maar hij zal vanaf morgen vervangen worden door Eddy Keur. Naast zijn radioshow heeft De Wild een succesvolle podcast: 30 minuten Rauw. De radiomaker en tevens schilder heeft een relatie met presentatrice Olcay Gulsen. Samen met haar maakte hij sinds kort ook op vrijdag een radioprogramma. De laatste aflevering daarvan komt te vervallen.

De Wild is de vader van drie kinderen Toy, Johnny en Teddy, die hij kreeg in eerdere relaties.

Zijn werkgever KRO-NCRV laten weten mee te leven met de 51-jarige Ruud. ,,We wensen hem alle sterkte en hopen hem weer snel terug te zien in de radiostudio.”

Celeberties

Rapper Akwasi beleefde moeilijke tijd na Dam-uitspraak: “Had tijd nodig om tot mezelf te komen” |

Akwasi wachtte lang met het aanbieden van zijn excuses voor zijn uitspraken op de Dam omdat hij “tijd nodig had om tot zichzelf te komen”, vertelde hij onlangs in een interview met Humberto Tan op NPO Radio 1.

De rapper raakte in opspraak toen hij in juni tijdens een Black Lives Matter-demonstratie op de Dam opriep tot geweld tegen Zwarte Piet. “Op het moment dat ik in november een Zwarte Piet zie, ik trap hoogstpersoonlijk op zijn gezicht”, scandeerde hij destijds.

De 32-jarige vindt het moeilijk om terug te kijken naar dat moment. “Het is een moment van opwinding geweest waarin ik ontzettend gefrustreerd ben geweest. Ik had het nog nooit gezegd en ik voelde het wel. Maar hoe weerleg je dat? Daar moest ik echt goed over nadenken. Het gaat me nog steeds eigenlijk wel aan het hart. Het is een pittige periode geweest.”

Na zijn uitspraken op de Dam volgden tientallen aangiften, maar Akwasi weigerde zijn uitspraken in eerste instantie terug te nemen. “Ik sta achter ieder woord dat ik toen, op dat moment, in de microfoon versterkte. 100 procent”, stelde hij een week daarna in Beau.

In augustus kwam hij toch terug op de uitspraken middels een uitgebreide verklaring. Kort daarna maakte het Openbaar Ministerie bekend Akwasi niet te vervolgen, ondanks dat zijn uitspraken wel als strafbaar werden bestempeld. Dit omdat Akwasi in de verklaring zijn excuses aanbood en de uitspraken terugnam.

Volgens Akwasi duurde het zo lang voordat die verklaring er kwam, omdat hij er eerst goed over na moest denken. “Het was een wervelwind en ik moest echt even de tijd nemen om tot mezelf te komen om met dat statement te komen.”

Procedure aangespannen
Momenteel loopt er een zogeheten artikel 12-procedure tegen het Openbaar Ministerie, omdat zij besloten Akwasi niet te vervolgen. Een groep van 44 mensen wil hiermee afdwingen dat het OM alsnog overgaat tot vervolging.

Daarnaast onderzoekt het OM nog steeds een reeks oude tweets van Akwasi uit 2011 en 2012. Daarin schreef de rapper onder meer: “Gaat er iemand nou nog een Zwarte Piet knallen of moet ik het doen?” Kort na het opduiken daarvan, verwijderde Akwasi zijn Twitter-account.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Slecht nieuws: André Hazes (27) verdrietig en doodongelukkig

Afgelopen zaterdagavond kon Story de eerste foto’s maken van André Hazes (27) en zijn steun en toeverlaat Sarah van Soelen (25), na de bekendmaking van zijn breuk met Monique Westenberg (43), de moeder van zijn zoontje André (4) en de vrouw met wie hij zich medio december vorig jaar verloofde.

De onthulling van Story dat André weg is bij Monique en momenteel elders woont, leek voor hem geen moment te vroeg te komen – de zanger kon zijn ‘opgelegde’ leven thuis amper nog aan. Met alle goede bedoelingen en een grenzeloze inzet probeerde André het afgelopen jaar de gezinsvader te worden die vooral Monique zo graag thuis aan tafel en op de bank had, maar het zat er gewoonweg niet in.

Doodongelukkig
André werd doodongelukkig in de rol die hij met alle liefde wilde spelen, maar die steeds verder van zijn ware gevoel af kwam te staan. Als hij zichzelf niet wilde verloochenen, moest hij de knoop doorhakken en een eind maken aan de verloving die hij toch in de eerste plaats had gegund aan Monique, die het nodige te verduren kreeg in haar leven met de razend populaire zanger.

Innige band
De laatste tijd voerde André veel gesprekken met Sarah, stiefdochter van een goede bekende van de zanger. De twee leerden elkaar kennen op een voor beiden donker moment in hun leven, en de energie en hoop die zij daarbij uit elkaar haalden, gaf hen kracht om de toekomst in positiviteit tegemoet te zien. Er werd een innige band gesmeed, die volgens André vooralsnog niet heeft geleid tot een intieme relatie.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Harry bracht dansende Beatrix in extase: ‘Ze liet haar heupen helemaal wiegen’

Het is weinigen gegeven oud-vorstin Beatrix in het openbaar in vervoering te brengen, maar musicus Harry Sacksioni (70) lukte het. Dit is zijn verhaal!

Toen prinses Beatrix nog koningin van ons land was, was ze in 2007 aanwezig bij de opening van een natuurbrug bij Hilversum. Ter ere van die gelegenheid was musicus Harry Sacksioni gevraagd een optreden te verzorgen. Helaas voor Harry was Beatrix verlaat, waardoor ze zijn optreden dreigde te missen.

Swingen
Enigszins teleurgesteld begint Harry aan zijn laatste nummer. ‘Ik speel, en plotseling gaan midden in dat nummer de deuren achter in de zaal open: en ja hoor, daar is de koningin! Ze loopt voor haar gevolg uit, het middenpad van de zaal op. Iedereen in de zaal gaat staan terwijl ik blijf doorspelen. Ze loopt nu precies in mijn gezichtsveld, en onder het spelen kijk ik haar aan. Zij kijkt mij aan, ze hoort ondertussen mijn muziek en blijkbaar vindt ze het nummer zo swingend dat ze, geloof het of niet, volledig buiten het protocol om, midden in het pad opeens haar heupen laat wiegen en haar armen laat zwaaien op de maat van de muziek!

Knipoog
Je voelt dat de koningin met haar dansende heupbewegingen de ban van de ‘stille zaal’ heeft doorbroken! Zij, haar gevolg en het publiek in de zaal gaan zitten en als klap op de vuurpijl geeft ze me, als ze net zit, met een grote glimlach een knipoog! Mijn dag kan niet meer stuk!’

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending