‘S werelds eenzaamste Orca slaat uit wanhoop hoofd tegen de tank
Connect with us

Animals

‘S werelds eenzaamste Orca slaat uit wanhoop hoofd tegen de tank

Een orka genaamd Kiska, ook wel ‘de eenzaamste walvis ter wereld’ genoemd, is gefilmd terwijl ze haar hoofd tegen de zijkant van haar verblijf slaat in een park in Canada. De video onderaan het artikel kan als schokkend worden ervaren.

Eenzaamste walvis

Kiska wordt ook wel de ‘eenzaamste’ orka ter wereld genoemd omdat ze op het moment van schrijve de enige walvis is die zich in ‘MarineLand’ in Ontario Canada bevindt.

De beelden werden vastgelegd door een anti-gevangenschapsactivist genaamd Phil Demers. Phil werkte in het verleden in het marinepark, maar is nu vastbesloten om mensen bewust te maken van de verschrikkelijke situaties van in gevangenschap levende zeezoogdieren.

Bij zijn tweet over Kiska schrijf hij het volgende: “Deze video is gemaakt op 4 september 2021. Activisten kwamen MarineLand binnen en zagen hoe Kiska, hun laatste overlevende orka, haar hoofd tegen de tank van haar verblijf sloeg. Aan deze wreedheid moet een einde komen #FreeKiska.”

Volgens de Phil is Kiska inmiddels 44 jaar oud en leeft ze in gevangenschap sinds ze in 1979 voor de kust van IJsland werd gevangengenomen. Inmiddels zit ze al 10 jaar alleen in haar verblijf nadat alle andere orca’s zijn gestorven, inclusief haar 5 baby’s.

Demers voegde hieraan toe: “Ik wil dat Kiska samen met andere orka’s naar een tijdelijke faciliteit wordt gebracht totdat het Whale Sanctuary Project is gebouwd en geopend. Bezoekers kunnen het Whale Sanctuary steunen en klokkenluiders van dierenmishandeling kunnen zich melden bij The Whale Sanctuary Project.

Wil jij ook je steentje bijdragen? Phil zamelt via een GoFundMe-pagina geld in om zeezoogdieren over de hele wereld een betere plek te geven.

De heer Demers zamelt geld in voor inspanningen om zeezoogdieren te helpen, u kunt doneren aan het goede doel op deze GoFundMe-pagina.

Animals

Onbegrijpelijk: Dertig schildpadden op brute wijze doodgestoken

Inwoners van Japanse eiland Kumejima verkeren in vergaande staat van shock. Op het afgelegen eiland zijn namelijk dertig groene zeeschildpadden ontdekt die op gruwelijke wijze van het leven zijn beroofd.

De zeedieren bleken te zijn doodgestoken en bleken steekwonden te hebben in hun nek en vinnen. Dat meldt de politie, die direct een onderzoek is gestart naar dierenmishandeling.

Verstrikt in visnetten

Vissers hebben lokale media verteld dat de zeeschildpadden verstrikt raakten in hun visnetten. Zij hebben geprobeerd om hen los te krijgen, maar zeggen sommigen zeedieren ‘noodgedwongen’ uit hun lijden te hebben moeten verlossen. Gezien de aard van de verwondingen wordt er ernstig getwijfeld aan de verklaringen van de vissers. Deze verklaringen worden nu verder onderzocht.

Bedreigde diersoort

De Japanse overheid neemt de gruwelijke moorden op de groene zeeschildpadden zeer hoog op. Eens te meer omdat het om een bedreigde diersoort gaat.

De reptielen leven voornamelijk rond de eilandengroep Okinawa, waar Kumejima onder valt. De schildpadden vertoeven met name graag in het zeewier rond het eiland. Een lokale dierenbeschermer heeft aan de Japanse krant Asahi Shimbun laten weten ”enorm geschokt” te zijn.

Doorgaan met lezen

Animals

Enorm ongeluk met veetransport: 700 dieren dood

Op een snelweg in de Duitse deelstaat Beieren is deze week een Nederlandse vrachtwagen vol met varkens op een vreselijke manier verongelukt. De vrachtwagen kantelde en van de 900 varkens zijn er maar liefst 700 om het leven gekomen.

Het ongeluk gebeurde afgelopen dinsdag rond 15.00 uur op de A3 tussen Würzburg en Nürnberg. Het vermoeden bestaat dat de chauffeur onwel is geworden en daardoor de macht over het stuur is verloren. De wagen raakte een betonnen afzetting en kantelde daarop.

Verreweg de meeste varkens zijn op een vreselijke manier aan hun einde gekomen. Ruim 150 dieren zijn door een veearts op hun verwondingen gecheckt waarna zij uit hun lijden werden verlost. De brandweer heeft de 200 varkens die het ongeluk overleefd hebben met bluswater gekoeld.

Chauffeur en bijrijder gewond

Ook de 34-jarige chauffeur raakte overigens gewond, evenals zijn 42-jarige bijrijder. Beiden zijn naar het ziekenhuis afgevoerd, zo meldt de Duitse politie die niet bekend heeft gemaakt wat er precies aan scheelt en hoe het momenteel met hen gaat.

Doorgaan met lezen

Animals

Eenzame hond loopt van huis weg om beste vriendje een knuffel te geven

We voelden ons allemaal op een gegeven moment eenzaam. In deze gevallen is gezelschap, een knuffel, een glimlach van iemand waar je echt om geeft zo goed. Het is perfect om je beter te voelen en verdriet en eenzaamheid te vervangen door een beetje menselijke warmte en vreugde.

Spreekt dat je aan? Dat begrijpt deze hond tenminste volledig!

Messy woont in Thailand met zijn baasje Orinat Kittragul. In de buurt waar ze wonen, is er ook nog een andere hond, Audi, schrijft Just Something.

Audi is het grootste deel van de dag alleen thuis terwijl zijn gezin aan het werk is. De situatie lijkt erg moeilijk voor de arme Audi, omdat hij er angstig en verdrietig van wordt.

Maar nu begint het verhaal hartverwarmend te worden. Omdat Messy kan voelen wanneer Audi angstig begint te worden, loopt hij meestal naar zijn tuin en blaft zachtjes naar hem, wat een kalmerend effect heeft op Audi.

Op een dag vergaten de baasjes van Audi het tuinhek op slot te doen. Hij had verdwaald kunnen raken, maar dat deed hij niet.

In plaats daarvan rende hij naar het huis van zijn beste vriend Messy!

De twee schattige honden stonden poot in poot aan de weerzijden van Messy’s hek.

Messy kon Audi troosten en knuffelen, en Audi had de gelegenheid hem te bedanken voor alle keren dat hij gerustgesteld was door het geblaf van Messy.

Na een tijdje rende Audi naar huis, onder toeziend oog van de buren, en wachtte hij rustig op de terugkeer van zijn baasjes.

Honden zijn zo schattig! Hoe kun je niet gek op ze zijn?

Doorgaan met lezen

Trending