Schokkend: 101-jarige vrouw zwaar toegetakeld en doodgeschopt
Connect with us

Meest bekeken

Schokkend: 101-jarige vrouw zwaar toegetakeld en doodgeschopt

In België is enorme ophef ontstaan nadat bekend is gemaakt dat een 101-jarige vrouw op brute wijze is overvallen, waarbij ze uiteindelijk werd doodgeschopt.

De inbraak vond plaats op 29 juni vorige maand. Rond 16.30 uur drong een nog onbekende dader de zijdoorgang van de woning van Julia Giboux binnen aan de Avenue de Scailmont in Manage. Hij bedreigde het slachtoffer met een wapen en eiste geld van haar.

Vervolgens duwde hij de vrouw tegen de grond, waarna de man op haar in begon te trappen. Terwijl de vrouw reddeloos op de grond lag, doorzocht de indringer haar woning. Toen hij ‘klaar’ was, liet hij de gewonde vrouw achter en sloeg op de vlucht.

Signalement

De politie heeft een signalement bekendgemaakt die moet leiden naar de dader. Het zou gaan om een blanke man die zo’n 1.70 – 1.75 centimer lang is en een ‘normaal’ postuur heeft. De man droeg ten tijde van het geweld een zwarte trui met lange mouwen en een mondkapje, waarop grote tanden getekend waren.

Op de dag van de overval vond een diploma-uitreiking plaats in de gemeentelijke basisschool in de Rue Delval. Deze komt uit op de Avenue de Scailmont. De onderzoeksrechter in Charleroi vraagt nu aan alle ouders en anderen die de overvaller gezien zouden kunnen hebben in de buurt tussen 15.30 en 17 uur, om contact op te nemen.

Meest bekeken

Bizarre beelden: Vrouw probeert in Zandvoort op dolfijn te klimmen

In Zandvoort zwom gisteren een dolfijn zeer dicht bij de kust. Hartstikke erg voor het dier, want dat had fataal kunnen aflopen. En toen kwam er ook nog een vrouw die die dacht grappig te zijn door op de rug van de spitssnuitdolfijn te klimmen.

De beelden van het bizarre tafereel worden gedeeld via Dumpert. Hierin is te zien hoe andere badgasten hun uiterste best doen om de dolfijn weer richting dieper water te krijgen. De vrouw staat erbij en kijkt ernaar. Zodra ze doorheeft dat het dier op eigen kracht verder kan zwemmen, besluit ze om ‘mee te liften’.

‘Wat ben jij aan het doen, joh?’

De achterlijke actie (sorry voor het taalgebruik) leidt tot woede bij redders van de spitssnuitdolfijn. Iemand vraagt haar wat ze in hemelsnaam aan het doen is. Andere zwemmers verzoeken de vrouw meermaals van het dier af te gaan, waarbij een iemand dat op een niet zo’n aardige manier verzoekt.

Desondanks vindt de vrouw het heel grappig, waarna ze zelfs nog een poging doet op het dier te klimmen. Daarop worden meerdere mensen woedend. En terecht.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Drie mensen gespietst door stieren tijdens stierenrennen in Spanje

In Spanje heeft het traditionele stierenrennen drie dodelijke slachtoffers opgeleverd. Voor een toerist uit Frankrijk en twee Spanjaarden (50 en 56 jaar oud) liep het verkeerd af nadat zij aangevallen werden in een buitenwijk van Valencia.

In de Spaanse stad rennen elk jaar stieren door de straten, iets dat al decennia onderdeel uitmaakt van een populair feest.

Toerist

De Franse toerist werd overigens begin juli gespietst in een dorp nabij Alicante. De man lag geruime tijd in het ziekenhuis, waar hij begin deze week bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Traditie

Stierenrennen is in Spanje al erg lang een traditie die plaatsvindt tijdens de zomer, als plaatsen hun patroonheilige vieren. Ondanks dat er protocollen zijn opgesteld om gewonden en doden te voorkomen, komt het meer dan regelmatig voor dat er (dodelijke) slachtoffers vallen.

Jaarlijks is Pamplona zo’n beetje de ‘stierenrennen-hoofdstad’ van Spanje. Honderden lopers doen dan een poging om zo dicht mogelijk bij zes vechtstieren te komen tijdens een race die maar liefst 850 meter lang is. Dit jaar werden vijf mensen gespietst, maar niemand liep ernstige verwondingen op. In meer dan honderd jaar tijd (1911) verloren minstens zestien renners het leven.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Politie redt peutertje (1.5) uit snikhete en potdichte auto

De politie heeft gisteren in Amstelveen een heldendaad verricht door een peutertje van slechts zestien maanden oud te bevrijden uit een afgesloten auto.

De moeder van het kind was zo snugger om de autodeur in het slot te gooien, terwijl de autosleutels nog in het contact staken.

Gealarmeerde agenten kwamen snel ter plaatse en wisten dat zij snel moesten handelen met het snikhete weer. ”Met 3 slagen van een koevoet konden we de ruit inslaan”, zo laat een betrokken politieman weten via Instagram. Het kind is door ambulancepersoneel nagekeken, maar heeft gelukkig nergens last van.

Politie redt peutertje (1.5) uit snikhete en potdichte auto

Doorgaan met lezen

Trending