Schokkend: Eigenaar leeg perceel zonder waterleidingen ontvangt absurde waterrekening van 28.000 euro!
Connect with us

Nieuws

Schokkend: Eigenaar leeg perceel zonder waterleidingen ontvangt absurde waterrekening van 28.000 euro!

Voordat Jeff Raw een nieuw huis in Atlanta bouwde, stond er alleen aarde. Toch werd hem na vijf maanden bijna 30.000 dollar in rekening gebracht voor waterverbruik.

Hij ging in beroep, maar het werd verworpen. Hij ging nogmaals in beroep, met hetzelfde resultaat. Het schrijnende ‘detail’: het betreffende adres had geen waterleidingen.


Het I-Team van FOX 5 heeft maandenlang zaken bestudeerd van klanten van het Department of Watershed Management (DWM). Rekeningen aanvechten is daar niet eenvoudig: meer dan 80 procent van de bezwaren worden afgewezen.

Het begin

Het begon allemaal met een leeg perceel in de stad Atlanta. „We kochten dit terrein enkele jaren geleden en er stond geen huis,” vertelde Jeff aan FOX 5. „Er was geen watermeter.”

 

Hij bouwt en renoveert al meer dan 20 jaar in de stad Atlanta en heeft een routine. „Ik begon mijn proces. Ik bestelde de watermeter,” legde hij uit.

Op 4 oktober 2022 installeerden medewerkers van DWM een losstaande watermeter. „Toen de meter werd geïnstalleerd, was er zelfs geen fundering voor dat huis,” zei hij. „Dus er was niets om op aan te sluiten.”

Oplopende meterstand

Alhoewel het nog twee maanden duurde voordat Revive Construction met bouwen zou beginnen, was in de tussentijd de watermeter al hard aan het werk …

Een maand na de installatie van de watermeter arriveerde een rekening van 8899 dollar. Dat is 1387,39 m³ water in een maand. Een gemiddeld gezin van vier gebruikt volgens EPA 1,82 m³ per maand.

De rekeningen bleven binnenstromen; voor een leeg perceel, zonder waterleidingen die op een watermeter stonden aangesloten. Na vijf maanden stond het eindresultaat op 29.669,43 dollar.


Een kijkje nemen

DWS stuurde iemand om te kijken wat er aan de hand was, die letterlijk de aantekening maakte: „meter is niet aangesloten op het huis”. Ook werd nergens een lek gevonden.

Toen de watermeter in februari 2023 eindelijk werd aangesloten op de waterleidingen van het nieuwgebouwde huis, daalden de waterrekeningen naar 13,12 dollar.

Toch weigerde Atlanta Watershed Management (AWM) een herziening van de rekening, waarna Revive Contruction bezwaar aantekende.

Speculatie

Voorzitter Clifford Ice zei dat er slechts drie opties waren: gebruik van water, verlies van water of diefstal van water.

„Er is een periode waarin niemand daar is, weet je, je werknemers zijn er niet. Niemand is er, en een onbetrouwbaar individu zou weten dat je aan het werk bent op de locatie. Je weet hoe mensen zijn,” speculeerde hij.

In totaal zou er 4634,85 m³ water zijn gebruikt, het equivalent van ongeveer 100 zwembaden. In het geval van diefstal zou het zijn alsof iemand elk weekend stiekem het terrein op sloop en 10 zwembaden vol water stal. Uiteraard werd dit door geen enkele buur waargenomen.

Eindelijk succes?

In een laatste poging, na bijna een jaar onderhandelen, leek een beroep bij een hogere functionaris bij het DWM eindelijk resultaat op te leveren.

„Het was mijn kerstwonder,” zei Jeff. In een e-mail van de nutsvoorziening werd toegegeven dat het saldo het gevolg was van een waterlek veroorzaakt door het DMW. Het gecorrigeerde saldo was 219,24 dollar.

Geen geluk

De opluchting was helaas van korte duur. Jeff kreeg een telefoontje van DMW met de mededeling dat het geëscaleerd was naar iemand hogerop in de juridische afdeling en dat de e-mail ongeldig is.

Een woordvoerder van de nutsvoorziening bevestigde aan het FOX 5 I-Team dat het een vergissing betrof en dat de rekening van bijna 30.000 dollar blijft staan.

Vechten tegen de bierkaai

Jeff is gefrustreerd, uitgeput en boos. „Ik ben van nature een vrij kalme persoon, maar dit heeft me geraakt. Het voelt als afpersing.” Op dit moment rest Revive Construction Group de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan.


Nieuws

Rust in vrede: geliefde beroemdheid is niet meer onder ons

Op de veel te jonge leeftijd van 35 jaar heeft de wereld een van haar meest stralende lichten verloren. Anca Molnar, een geliefde Roemeense actrice en vooraanstaande visagiste, is vroeg op dinsdagochtend overleden aan de gevolgen van een hersentum0r.


Haar overlijden brengt een golf van verdriet en reflectie over de hele wereld, waarbij dit tragische nieuws de noodzaak benadrukt van meer aandacht en middelen voor het onderzoek naar hersentum0ren, een vaak over het hoofd gezien maar verwoestend gezondheidsprobleem.

Anca was niet alleen bekend om haar talenten in de film- en mode-industrie, maar ook om haar invloedrijke aanwezigheid op sociale media, waar ze haar dagelijkse leven en strijd met haar gez0ndheid deelde met tienduizenden volgers.

Ondanks de ernstige hoofdpijn die haar plaagde, negeerde zij aanvankelijk de symptomen, een tragische beslissing die later een dodelijke afloop bleek te hebben. Haar nalatigheid in het herkennen van deze vroege waarschuwingssignalen van een hersentum0r is een krachtige herinnering aan het belang van medisch bewustzijn en tijdige interventie.

In een van haar laatste en meest ontroerende berichten aan haar fans, schreef Anca: “Ik kwam, ik leefde prachtig en ik vertrok naar een andere wereld. Ik ben dankbaar voor hoe geweldig mijn leven was, en mijn glimlach laat zien dat ik het ten volle heb geleefd. Doe goede dingen en zoek mij in de sterren. Af en toe knipoog ik naar je!”


Deze woorden laten een blijvende indruk achter op iedereen die haar kende of volgde, en benadrukken haar moed en levensvreugde, zelfs in het aangezicht van de naderende d00d.

De tragische d00d van Anca weerspiegelt het verhaal van Michelle Noakes, een 38-jarige moeder uit Devon, wiens leven ook abrupt werd onderbroken door een hersentum0r, slechts 19 maanden na de diagnose.

Haar eerste symptomen manifesteerden zich als een tintelend gevoel tijdens haar trouwdag, maar ontwikkelden zich snel tot iets veel ernstigers.

Michelle’s geval benadrukt niet alleen de agressiviteit van hersentum0ren maar ook het kritieke belang van vroege diagnose en behandeling.

Ter nagedachtenis aan haar heeft haar familie meer dan £7,000 ingezameld voor onderzoek naar hersentum0ren, in een poging om andere families te behoeden voor soortgelijke tragedies.

Louise Aubrey, community development manager bij Brain Tumor Research, benadrukt de discrepantie in de financiering en aandacht voor hersentum0ren: “Slechts 12% van de mensen bij wie een hersentum0r is vastgesteld, overleeft langer dan vijf jaar,” verklaart ze, “terwijl dit gemiddeld 54% is voor alle vormen van k@nker.

En toch is sinds 2002 slechts 1% van het nationale budget voor k@nkeronderzoek besteed aan hersentum0ren.”

Deze schokkende cijfers roepen op tot een dringende herziening van hoe middelen worden toegewezen in de strijd tegen k@nker.


Doorgaan met lezen

BNers

Babynieuws in huize Meiland? ”Maxime is zwanger”

Maxime Meiland heeft nooit geheimzinnig gedaan over haar wens om een derde kind te krijgen. Volgers op Instagram weten het zeker: ”ze is in verwachting!”

Maxime Meiland zwanger?

Momenteel is de familie Meiland per camper aan het touren. Niet omdat ze dat dit nou zo leuk vinden. Nee, dit doen ze voor een nieuw seizoen Chateau Meiland.
Het is volstrekt onbekend naar welke landen de televisiefamilie allemaal gaat, maar doordat Maxime haar social media up to date houdt, weten we nu dat ze in Frankrijk zitten. Maxime heeft een fotot geplaatst waarop ze voor een Frans chateau staat.
En die foto maakt veel los. Een volger reageert met: ”Zwanger?” Een ander laat weten dit ook te denken. Er zijn veel meer volgers die het zeker denken te weten.
”Leroy heeft weer raak geprikt”, schrijft iemand. Maxime heeft er nog niet op gereageerd, en dat zorgt voor een hoop speculatie.Aankondiging

Eens te meer omdat Maxime recent nog een zoetsappig kiekje met Leroy deelde. Een volger schreef daar toen onder: ”Aankondiging baby nummer 3 binnenkort”. Mooi was dat Maxime daarop reageerde met een hartje. En dat doe je niet zomaar.

Geen connies

Maxime heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze graag een derde kindje wil. Vorig jaar onthulde ze dat ze haar spiraal heeft laten verwijderen.
Tegen Story vertelde Maxime dat ze geen andere anticonceptie gebruikt. ”Dat deden mijn moeder en mijn oma ook nooit, hoor.”
”Leroy en ik gebruiken geen condooms. Dus we moeten wel opletten. Maar als het gebeurt, is het welkom”, zo liet ze optekenen.


Doorgaan met lezen

Entertainment

LLDL-Julia schokt zowel de kijkers als Angelo met het cadeautje dat ze meegebracht heeft

Het lijkt wel verplicht om een cadeautje mee te nemen voor je date als je meedoet aan Lang Leve de Liefde. Of dat echt zo is weten we niet, maar het valt wel op dat alle deelnemers áltijd een cadeautje bijhebben.

Waar Angelo een doordacht cadeautje heeft, heeft Julia iets anders in petto. Ze heeft er namelijk voor gekozen om Angelo een soort eitje te geven, dat hij in bed kan gebruiken.

Eitje in bed

Wat moet een kerel met een eitje in bed, hoor ik je denken. Maar dit eitje is een bijzonder eitje, dat je handen beschermt tegen alle viezigheid wanneer je er een slinger aan geeft. Angelo kijkt een beetje raar naar het voorwerp in zijn handen en kan zich niet goed bedenken hoe dat dit nou zou moeten werken. Julia is ondertussen dolenthousiast.

Kijkers reageren verdeeld op het cadeau. De één kan er wel om lachen maar de ander verbaast zich om waarom je zoiets in vredesnaam mee zou nemen op een eerste date.Vreemde trekjes

De kijker is niet alleen onder de indruk van het cadeautje, maar ook van de vreemde trekjes die Julia heeft. Zo praat ze alsof ze in een natuurfilm speelt en kreunt achter vrijwel iedere zin. Daarnaast lijkt ze niet echt te luisteren naar wat Angelo te vertellen heeft.


Doorgaan met lezen

Trending