SCHOKKEND: Meerdere mensen neergeschoten in metrostation New York
Connect with us

Meest bekeken

SCHOKKEND: Meerdere mensen neergeschoten in metrostation New York

In een metrostation in New York zijn meerdere mensen neergeschoten. Er zijn ook niet gedetoneerde explosieven aangetroffen.

De schietpartij vond plaats in de wijk Brooklyn in New York. Het incident gebeurde in volle ochtendspits. Het metroverkeer is stilgelegd. Later werd verduidelijkt dat er geschoten is in twee metrostations tussen 36st en 25th street. De New Yorkse politie meldt dat de omgeving rond de stations is afgesloten. Het is niet meteen duidelijk of er ook in een metrotoestel zelf is geschoten.

Ondertussen zijn er 13 mensen afgevoerd naar het ziekenhuis. Op heftige beelden zijn verschillende zwaar bebloede mensen te zien.

Volgens getuigenissen droeg de dader een oranje veiligheidsjasje en een gasmasker. De politie is nog op zoek naar de dader.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Heftig: Grootste angst Truus van Gaal wordt bewaarheid

Zelfs bij mensen die intensief met hem samenwerken, sloeg de onthulling van Louis van Gaal (70) dat hij is getroffen door een agressieve vorm van prostaatkanker, in als een bom. De bondscoach van Oranje vertelde niets aan zijn spelers over zijn toestand en meldde zich tijdens trainingskampen pas ’s avonds in het ziekenhuis. Ruim een week voor de première van de documentaire Louis, waarin zijn ziekte wel besproken wordt, besloot hij zijn geheim met de wereld te delen.

‘Aan prostaatkanker ga je niet dood, althans, in negentig procent van de gevallen niet,’ zei een strijdvaardige Louis in de talkshow van Humberto Tan. ‘Het zijn meestal andere onderliggende ziektes waaraan je doodgaat. Maar ik had een vrij agressieve vorm, ik ben 25 keer bestraald. Dan heb je wel een hoop management te doen, om dan door het leven te gaan.’ Al aan het einde van 2020 werd de diagnose gesteld, halverwege april 2021 werd overgegaan tot bestralingen. Een lichtpuntje is dat deze behandeling ‘curatief’ van aard is.

Dit houdt in dat deze is gericht op herstel en dus niet om bijvoorbeeld het ziekteproces alleen maar te vertragen. Wel is het dus zo dat Louis toen hij vorige zomer voor de derde keer het bondscoachschap van Oranje accepteerde, al midden in het ziekteproces zat. En dat zal tot extra beladen gesprekken met zijn vrouw Truus (68) hebben geleid. Het is immers bekend dat Truus überhaupt al niet stond te springen dat Louis weer aan de slag ging. Ook niet toen er qua gezondheid nog geen wolkje aan de lucht was!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Sneu: Leontine Borsato naar spoedkliniek: “Dit is niet goed!”

Leontine Borsato heeft een hoop stof doen opwaaien met een alleszeggende Q&A met haar nieuwe familielid, hondje Obi. Uit deze Q&A werd duidelijk dat Obi geen Borsato maar een Ruiters is, de meisjesnaam van Leontine. Ook werd duidelijk dat Leontine officieel al een tijdje weer Ruiters heet en niet van plan is dit weer te gaan veranderen. De twee wonen apart en Leontine wil zelfs de naam Borsato uit haar Instagram weg hebben. Ook bleek puppy Obi niet helemaal lekker te zijn. Leontine geeft een update: “Tijdens de Q&A van vrijdag had ik jullie verteld dat Obi niet helemaal lekker was. Ze had alleen voer van de ochtend gegeten. Rond begin middag had ze haar voer uitgespuugd. Daarna wilde ze niks meer eten en werd ze dus ook super moe en futloos. Water dronk ze wel gewoon.” Behoorlijk verontrustend, echter is Obi gelukkig in goede handen bij Leontine.

Leontine Borsato met Obi naar de spoedkliniek!
Leontine deelt haar vermoedens: “Ons vermoeden was dat ze buiten iets had opgegeten wat niet de bedoeling was en ze daar misselijk en ziek van was geworden. Rond de avond merkten we hoe aangedaan ze was.” Leontine vertrouwde het allemaal niet: “Daarom hadden we besloten de spoedkliniek te bellen die ons vertelden dat het eigenlijk wel verstandig was om meteen langs te komen.

Een uur later zaten we bij de kliniek en na meerdere onderzoekjes vertelde de dierenarts dat jet jet beste was om haar een prikje te geven tegen de misselijkheid.” Niet veel later brengt Leontine positief nieuws: “De ochtend erna was ze nog steeds erg futloos maar sinds gistermiddag is ze weer helemaal de oude!” Een tip van Leontine: “Tip! Hou je hond goed in de gaten want momenteel heerst Giardia. Symptomen zijn braken en diarree!” Swipe onderstaande foto voor meer:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Radiomaker Marieke Elsinga (35) zit er helemaal doorheen, stopt ermee

Radiopresentatrice Marieke Elsinga heeft vanmorgen via een opgenomen audiofragment op radiozender Qmusic aan de luisteraars laten weten dat zij haar werkzaamheden met betrekking tot de ochtendshow Mattie & Marieke tijdelijk neerlegt. Marieke (35) is toe aan rust en wil een burn-out voorkomen.

Kompaan Mattie speelde het bericht af tijdens de uitzending. Elsinga,die radio maken combineert met tv-werk bij RTL Boulevard zit er blijkbaar helemaal doorheen.

In het fragment zegt ze: ”Ik krijg heel vaak de vraag: ’Hoe hou je dat vol’? Dat je radio maakt én televisie’. Mijn antwoord is dan altijd: ’Ik vind het gewoon het allerleukste om te doen. Het geeft mij heel veel energie’. Maar de laatste tijd merk ik dat het me juist energie kost.”

Leuke dingen doen
”En daarom heb ik besloten heel even op de rem te trappen, zodat ik over twee jaar nog steeds kan zeggen dat ik dit het allerleukste vind om te doen. Daarom ga ik de komende tijd even geen radio maken.” In plaats daarvan neemt Marieke tijd om ’leuke dingen’ te doen om haar partner, familie en vrienden.

Mattie benadrukte nog dat het niet gaat om een burn-out. ”Ze heeft gewoon even pauze nodig.”Wanneer ze precies terugkeert is dan ook nog niet duidelijk.

Doorgaan met lezen

Trending