SCHOKKEND: RTL wist al jaren van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, maar greep nooit in
Connect with us

Celeberties

SCHOKKEND: RTL wist al jaren van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, maar greep nooit in

RTL zegt vandaag dat de schokkende en ernstige aantijgingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice tot vandaag niet bekend waren bij de zender, maar dat is niet de waarheid. De top van de zender weet er al jaren van. Jaren geleden werd bijvoorbeeld Jeroen Rietbergen, de partner van Linda de Mol, al door de zender en producent ITV aangesproken op zijn gedrag. Rietbergen gaf vandaag toe dat hij met verschillende Voice-vrouwen het bed heeft gedeeld.

Rietbergen schrijft vandaag in een verklaring over het delen van het bed met The Voice-vrouwen: “Bij mijn gezin en mijn werkgever ben ik al eerder diep door het stof gegaan, maar bij deze wil ik aan de betreffende vrouwen mijn oprecht gemeende excuses aanbieden voor dingen die ik nooit had mogen doen. Omdat ik niet wil dat mijn opdrachtgever als gevolg van mijn gedrag onnodig in verlegenheid zal worden gebracht stop ik direct met mijn werk voor The Voice programma’s.”

In die verklaring stelt hij ook: “De dingen die ik heb gedaan had ik nooit moeten doen. Uiteraard ben ik hierdoor ook ten opzichte van mijn gezin en mijn opdrachtgever in de fout gegaan. Dit alles ben ik mij al een aantal jaren zeer bewust, vanaf het moment dat ik door mijn opdrachtgever streng ben aangesproken op mijn gedrag.”

De Voice of Holland is vandaag door zender RTL direct gestopt en wordt voorlopig niet meer uitgezonden. RTL en producent ITV kwamen tot dat besluit na ernstige aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik verzameld door het programma Boos van Tim Hofman. Het zou Voice-jurylid Ali B. zijn die schuldig heeft gemaakt aan dat seksueel grensoverschrijdend gedrag.

‘De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL’, valt er te lezen in een verklaring. Dat is dus niet waar.

Celeberties

Yolanthe heeft dit geheim waar Wesley Sneijder enorm van zal schrikken!”

Yolanthe is een dame die de laatste tijd al aan meerdere mannen is gekoppeld. De brunette was voorheen de vrouw van voetballer Wesley Sneijder, maar dit avontuur is sinds 2019 over. Uit deze relatie is wel een prachtig zoontje ontstaan, Xess Xava, welke regelmatig op haar social media voorbij komt.

De brunette wordt gezien als één van de mooiste vrouwen van Nederland, mannen zullen dus ongetwijfeld in de rij staan. Sinds een tijdje is dan ook de vraag of de presentatrice weer klaar is voor nieuwe liefde. In een interview had ze al het volgende aangegeven: “Ik ga het niet mooier maken dan het is. Het is best eenzaam. Het is niet hoe ik het voor ogen had. Ik sta er alleen voor en het is verdrietig dat ik sommige dingen niet kan delen zoals voorheen. Ik begin weer behoefte te krijgen aan liefde en intimiteit.” Daarover nu meer!

Yolanthe al stiekem aan het samenwonen?

Er zijn al verschillende namen genoemd waarmee Cabau “het gezellig” zou hebben gehad. Zo is de brunette met een nieuwe ring om haar ringvinger gespot, zoals hier te zien is. Ook is ze meerdere malen met de véél jongere Donny Roelvink gespot. Donny lijkt verleden tijd te zijn. Maar één andere naam wordt nog steeds vaak genoemd in de media, en dat is Lentini Eersteling. Dit is een jong maar schijnbaar aardig succesvol model in Los Angeles, waar Cabau ook woonachtig is. De twee zijn onlangs nog gespot, op deze foto. Sneijder zou geagiteerd gereageerd hebben op dit nieuws: “Ik ga daar niets over zeggen. Dat is niet mijn afdeling. Ik heb geen idee wie hij is.“. Het doorgaans goed geïnformeerde kanaal Reality.FBI is nu echter ter oren gekomen dat het model stiekem al ingetrokken is bij Cabau: “Dat doen ze hééél on the low!“.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Anouk stopt PER DIRECT als coach bij The Voice of Holland: ‘Deze smerige dingen zijn er gebeurd’

Anouk houdt het voor gezien als coach bij The Voice of Holland. Dat laat de zangeres vandaag weten via Instagram. Aanleiding om te stoppen zijn de aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. ,,Na een aantal statements te hebben gezien van Jeroen Rietbergen, en ook na een paar telefoontjes die ik heb gepleegd met bepaalde mensen, weet ik wel genoeg”, aldus Anouk.

In een video die de zangeres vandaag op Instagram plaatst, vertelt ze bewust nog niets te hebben gezegd over de aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik aan het adres van meerdere personen binnen The Voice of Holland. ,,Ik wilde eigenlijk de aflevering van BOOS afwachten, aankomende donderdag. Maar na een aantal statements te hebben gezien, van onder andere Jeroen Rietbergen, en ook na een aantal telefoontjes die ik heb gepleegd met bepaalde mensen, weet ik wel genoeg.”

Daarom heeft Anouk besloten te vertrekken bij het zangprogramma. ,,Het is gewoon een corrupte bende. Ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen misbruik heeft gemaakt van hun positie en waar er bewust voor is gekozen om het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet. Dan heb je een structureel probleem. Dat is niet waar ik zit. Daar wil ik geen onderdeel van zijn”, legt ze uit.

De 46-jarige Haagse sluit haar video af met de boodschap ‘niet meer terug te komen bij The Voice of Holland’. ,,Dat was het.”

Samenwerking

Eerder vandaag liet T-mobile al weten de samenwerking met het programma per direct stop te zetten. ‘Wij hebben besloten op basis van alle berichtgeving van de afgelopen 24 uur het sponsorschap van het huidige The Voice Of Holland per direct stop te zetten. We keuren elke vorm van grensoverschrijdend gedrag af en nemen hier als bedrijf nadrukkelijk afstand van. Nogmaals ons medeleven gaat uit naar alle betrokkenen’, aldus een woordvoerder van het telecombedrijf.

Supermarktketen Lidl, dat eveneens prominent in beeld komt, liet in een verklaring weten: ,,,Wij zijn vandaag geïnformeerd dat het programma is opgeschort. Wij wachten verdere informatie cq onderzoek af.”

Frustrerend

Chantal Janzen, die sinds 2019 het programma presenteert, sprak zich gisteren en vanochtend uit over de kwestie. In haar Instagram Stories stelde ze dat de doofpot omgegooid moet worden en de waarheid op tafel moet komen. ,,Aan de partijen en aan de mensen die blijkbaar al zo’n tien jaar lang van de misselijkmakende praktijken bij The Voice afwisten, ze verzwegen en in de doofpot stopten, maar nu reageren in de pers met ‘we zijn enorm geschrokken’: laat deze woorden aub over voor de slachtoffers”, aldus de presentatrice.

Het management van Waylon, die ook als coach te zien is in The Voice, liet weten: ,,De enige reactie die hier op zijn plek is, is dat het verschrikkelijk is wat er is gebeurd. Waylon is hier niet bij betrokken en RTL heeft dat aan ons bevestigd.”

Ook Jamai, Martijn Krabbé en Wendy van Dijk lieten van zich horen. Laatstgenoemde stelt nooit iets te hebben gemerkt van de verhalen die rondgaan over het RTL-programma.

Niet uitzenden

RTL en producent ITV maakten gisteren bekend The Voice of Holland voorlopig niet uit te zenden. De zender meldde dat er aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik zijn binnengekomen en wil tot de bodem uitzoeken wat er precies speelt. Bandleider Jeroen Rietbergen bekende zijn betrokkenheid en liet weten per direct op te stappen.

Coach Ali B. wordt ook beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag; er ligt momenteel een aangifte tegen hem. In een statement op Instagram ontkende de rapper de beschuldigingen aan zijn adres.

Naast Rietbergen en Ali B., zouden er nog meer personen beschuldigd worden. Meer dan veertig vermeende slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland hebben zich verenigd in een WhatsAppgroep, zo liet RTL Boulevard gisteren weten.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Net binnen: ‘Ook seksueel grensoverschrijdend gedrag in “The voice of Kids”‘

De Nederlandse zender RTL schort de uitzendingen van de talentenjacht “The voice of Holland” meteen op. Aanleiding zijn aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik, door verschillende betrokkenen bij het programma. Er is bij het Openbaar Ministerie al een formele klacht ingediend, tegen “Voice”-jurylid Ali B. De leider van de liveband in “The voice of Holland” erkent de beschuldigingen over zichzelf, en stapt onmiddellijk uit het programma. RTL is een onderzoek gestart.

Het consumentenprogramma BOOS van zender BNNVARA, dat wordt uitgezonden via het YouTubekanaal van de Nederlandse openbare omroep, bracht de bal aan het rollen. In de zomer deed Tim Hofman, maker en presentator van BOOS, een oproep op sociale media. Hij zocht naar “mensen die gewerkt hebben bij- of meegedaan aan een talentenshow in Nederland en daar dingen meegemaakt, gezien of gehoord hebben die niet door de beugel kunnen”. De oproep kwam er, nadat er bij de redactie van BOOS meerdere gelijkaardige verhalen hierover waren binnengekomen.

Komende donderdag brengt BOOS over dit onderwerp een reportage naar buiten. Maker Tim Hofman benadrukt op Twitter dat er “ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt is”. Het team van “The voice of Holland” is hierover ingelicht op 12 januari. Volgens de Nederlandse commerciële zender RTL zijn de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag “ernstig en schokkend” en “waren ze niet bekend bij RTL”.

Het zou gaan om verschillende klachten over verschillende personen die bij het programma betrokken zijn. Alle betrokkenen zijn hier door BNNVARA over gecontacteerd, om te kunnen reageren op de aantijgingen. Volgens het openbaar ministerie van Midden-Nederland is er afgelopen week aangifte gedaan tegen één persoon, die “gerelateerd is” aan het programma.

Het Openbaar Ministerie zegt om privacyredenen niet om wie het gaat, maar “Voice”-jurylid Ali B. (zie foto) heeft aan de Nederlandse krant De Telegraaf laten weten dat die klacht tegen hem is ingediend. “Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar”, zegt Ali B. aan De Telegraaf. Het management van de rapper heeft via een korte mededeling op sociale media laten weten dat ze geloven in zijn onschuld, en “het onderzoek in alle vertrouwen afwachten.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending