School wijst ouders op "onbeleefde" gedrag. Nu kookt het internet van woede door de woorden van de leraar.
Connect with us

Nieuws

School wijst ouders op “onbeleefde” gedrag. Nu kookt het internet van woede door de woorden van de leraar.

De meeste ouders die hele jonge kinderen hebben weten dat hun kind afzetten en later terug ophalen soms moeilijk kan verlopen. Ochtenden vol stress en nukkige kinderen die liever thuis blijven bij hun mama of papa raakt ouders recht in hun hart.

Nee, moeder of vader zijn is geen makkelijke opdracht, maar elke seconde is de moeite waard.

Het is bijna twee jaar geleden dat Juliana Farris Mazurkewicz haar dochtertje ging ophalen in de kinderopvang in de Amerikaanse staat Texas. Op de deur hing een briefje…

Het briefje aan de ingang van de kinderopvang was niet zomaar een briefje. Het was geen oproep om extra warme kledij mee te brengen of een extra lunch klaar te maken voor een schoolreisje. Nee, deze boodschap was vrij persoonlijk en eiste een gedragswijziging bij de ouders.

Sommige ouders waren boos toen ze het lazen, maar Juliana ging akkoord met elk woord. Ze besloot een foto te nemen van het briefje en plaatste het op Facebook.

Publiée par Juliana Mazurkewicz sur Mardi 10 janvier 2017

Maar Juliana had geen flauw idee dat meer dan een miljoen mensen zouden reageren op haar foto in slechts enkele dagen tijd.

Het bleek namelijk dat iedereen er een mening over had.

DIT IS WAT ER OP DE BRIEF STOND:
“Je komt je kind ophalen!

STOP JE GSM WEG!!!!

Je kind is dolblij om je te zien! Ben jij blij om je kind te zien??
We hebben gezien hoe kinderen hun werkjes willen tonen aan hun ouders maar die zijn aan het telefoneren.


We hebben een kind horen zeggen “Mama, mama, mama,…” en de ouder spendeert meer tijd aan hun gsm dan aan hun eigen kind.

Het is verontrustend.

Stop die GSM weg!”

Maar Juliana was daarentegen helemaal niet boos. Zij begreep de bezorgdheid van het personeel van het kinderdagverblijf helemaal. Bovendien besefte ze zelfs dat ook zij haar gsm in de hand had toen ze de boodschap las.

DIT IS WAT JULIANA ZEI IN EEN INTERVIEW MET CNN:
“Ik was een beetje in shock, maar ik voelde geen enkele negativiteit tegenover het kinderdagverblijf. Ik weet dat de medewerkers het beste voor hebben met onze kinderen, zelfs tot het punt waarop ze de ouders zouden beledigen.”

Andere ouders vonden dan weer dat het kinderdagverblijf geen opmerkingen zou mogen maken over het gsm-gebruik van ouders. Misschien zijn ze aan het werk of met iets anders belangrijk bezig. Een noodgeval, misschien.

Of het nu goed of fout was om een dergelijke opmerking te hangen aan de ingang van het kinderdagverblijf, denk ik dat de meeste ouders wel akkoord zouden gaan om minder tijd aan hun gsm te spenderen.

Natuurlijk zou niemand klagen wanneer iemand zijn gsm gebruikt voor een noodgeval, maar ik kan moeilijk geloven dat een ouder een noodgeval heeft wanneer ze hun kind komen ophalen.

Posted at the daycare today!

Publiée par Juliana Mazurkewicz sur Vendredi 27 janvier 2017

Of je nu bij je kinderen, vrienden, of familie bent, denk twee keer na vooraleer je je gsm bovenhaalt. Je hoeft er geen 24 uur per dag naar te kijken.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook als je ook vindt dat we beter wat meer in het heden zouden moeten leven in plaats van op onze gsm’s, tablets of computers!


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending