Siamese tweeling geboren met hoofd aan elkaar gegroeid – zie hoe ze er twee jaar na de scheiding uit zien
Connect with us

Lifestyle

Siamese tweeling geboren met hoofd aan elkaar gegroeid – zie hoe ze er twee jaar na de scheiding uit zien

Siamese tweelingen zijn een uiterst zeldzaam fenomeen.. Gevallen waarbij een tweeling geboren wordt, komen slechts een keer voor in elke 200.000 geboorten.

Het is tragisch, omdat de kansen op overleven van de Siamese tweeling erg laag zijn. Maar liefst 50% is doodgeboren, terwijl slechts 25% zal overleven nadat ze zijn afgeleverd.

Erin en Abby Delany werden geboren in de zomer van 2016, samengevoegd in een extreem moeilijke positie. De baby’s waren op de top van hun hoofd vergroeid, waardoor elke scheiding een uiterst gecompliceerde aangelegenheid was.

Door ze samengevoegd te houden, zouden ze hun leven natuurlijk min of meer onmogelijk hebben gemaakt. Helaas was de operatie die nodig was om ze los te maken, beladen met risico’s die een of beide levens hadden kunnen opeisen.

Uiteindelijk was het Philadelphia Children’s Hospital belast met het uitvoeren van een van de ingewikkeldste operaties in de geschiedenis van het ziekenhuis.

Het kostte een heel team van chirurgen en specialisten 11 uur nauwkeurig knippen en zorgvuldig werk om overmatig bloeden en verdere complicaties te voorkomen. Echter, met uiterste voorzichtigheid en genialiteit van alle betrokkenen, werden de meisjes met succes van elkaar gescheiden.

“Het zijn zulke gelukkige kleine meisjes, gezien wat ze hebben meegemaakt,” legde hun moeder, Heather Delaney, uit.

Vijf maanden na de operatie mochten de tweeling naar huis. Daar konden ze hun normale leven beginnen, groeien en communiceren met hun ouders in het comfort van hun eigen slaapkamers.

Volgens Heather ontwikkelen beide meisjes zich goed.

“Ze zijn niet bang voor mensen,” zei ze. “Het is geweldig om te zien hoe dapper ze zijn geweest tijdens dit alles.”

Tijdens de eerste periode van hun leven moesten de tweelingen zich aanpassen aan het feit dat ze met elkaar verbonden waren. Het was onmogelijk voor iemand om iets te doen zonder dat de ander werd beïnvloed.

Nu kan Erin gaan zitten en Abby heeft geleerd te rollen. Het is een lange weg geweest tot nu toe, maar de tweeling is sterk. Ze hebben nu immers een nieuwe kans op het leven!

Vanzelfsprekend was niets van dit alles mogelijk zonder het geweldige werk van de artsen in het ziekenhuis en de steun van de wonderbaarlijke ouders van de tweeling. Deel dit verhaal om hun ongelooflijke verhaal anderen te laten inspireren!
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Rachel Hazes haalt hiermee keihard uit naar dochter Roxeanne Hazes

André Hazes senior krijgt zijn eigen wassenbeeld. Een mooi moment voor de familie Hazes waarmee ze hun overleden vader kunnen herdenken. Maar niet iedereen wordt betrokken in dit mooie familiemoment: Rachel zegt dat ze het wassenbeeld gedaan heeft voor hun ‘kleine jongen’, maar hoe zit het met hun kleine meid?

Geen contact

Een pijnlijk moment voor Roxeanne Hazes. Zij en haar moeder Rachel hebben al een lange tijd geen contact met elkaar, maar toch voel je het als je zo gepasseerd wordt.

Rachel schrijft een emotioneel eerbetoon aan haar overleden man op haar Instagram en laat Roxeanne expres buiten beschouwing:

,,Lieve schat, ik weet dat je het nooit hebt gewild en zal waarschijnlijk mijn poten breken als ik boven kom… maar ik heb het gedaan voor onze kleine jongen en weet stiekem dat je er toch wel trots op zult zijn…❤️

❤️❤️ ”

Rachel’s volgers vragen zich ook af waarom Rachel haar dochter Roxeanne niet noemt: ,,Vergeet je Rox niet?” en ,,Prachtig mooi😍mooi voor jullie kleine jongen, maar ook voor zijn kleine meissie waar hij zo zuinig op was neem ik aan” luidden de reacties…

Zij aan zij
Extra pijnlijk is dat André Hazes senior een bekende buurman krijgt in het Madame Tussauds. Papa Hazes zal naast zijn zoon Dré junior komen te staan, die ook een wassenbeeld krijgt in het museum. Een eerbetoon aan Hazes die samen met zijn zoon te zien zal zijn, met geen spoor van dochter Roxeanne…

Bron: ditjesendatjes.nl Beeld: Youtube, Instagram

Doorgaan met lezen

Celeberties

Goedele Liekens heeft huidkanker: ’Het gaat steeds slechter’

Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat maakte de 57-jarige Vlaamse politica donderdag bekend op Facebook.

„Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht op het sociale platform. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Te laat

De operatie bleek achteraf te laat uitgevoerd, want de kankercellen waren inmiddels uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Hoewel het behandeltraject Goedele zwaar valt, is de kanker gelukkig wel behandelbaar. „Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Goedele is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

Ze sluit het bericht af met het advies om huidvlekjes te laten testen.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Onherkenbaar: ‘Rogier Smit gaat nu plots als vrouw door het leven’

Rogier Smit is al weken lang veelvuldig in het nieuws vanwege een vermeende verslaving. Maar daarop volgde ook nog eens een vermeende breuk tussen hem en Frank Jansen. Er komen wisselende verhalen voorbij of dit nu echt waar is of niet.

Ook is er een verhaal voorbij gekomen dat hij het huis van Rachel Hazes tot een ravage heeft achtergelaten. Hij zou door alle problemen een paar nachtjes bij haar hebben mogen slapen om uit te rusten. Maar volgens ooggetuigen en buren zou hij vervolgens de deur uit getrapt zijn.

Rogier Smit als vrouw verkleed

Maar nu gaat er weer een andere foto rond van de presentator. Eerder zagen we al foto’s van hem waarop hij zónder zijn pruik op staat. Maar nu heeft hij ineens een heel andere pruik. Een dames-pruik welteverstaan. Het lijkt erop dat dit géén verkleedfeestje is, gezien de rest van het gezelschap. Rogier loopt er alleen bij als ‘Marilyn Monroe’ zoals Ditjes & Datjes weet te omschrijven:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending