Slecht nieuws: Deze coronamaatregelen zijn nu van toepassing
Connect with us

Meest bekeken

Slecht nieuws: Deze coronamaatregelen zijn nu van toepassing

Totale lockdown

Het OMT heeft de overheid aangeraden om een totale en strenge lockdown in te voeren. Alleen de supermarkten en essentiële winkels zouden dan open mogen blijven. Dit willen ze om de omikronvariant tegen te gaan. Zoals Rutte en de Jonge al hadden aangegeven liggen momenteel alle maatregelen weer op tafel, zo ook een avondklok.

De overheid maakt zich ernstige zorgen om de nieuwe variant omdat deze veel besmettelijker is. Wat de effecten van de nieuwe variant zijn is nog niet helemaal duidelijk, wel lijkt het erop dat mensen er niet zieker van worden.

Debat

Na de persconferentie zal er ook een debat zijn waarin de nieuwe maatregelen worden besproken. Eerder had Rutte al aangegeven dat er een grote kans was dat we voor 14 januari al extra maatregelen zouden gaan zien.

Celeberties

Bizarre Borsato-appjes gelekt: ‘Schaam je héél erg diep!’

Er zijn bizarre appjes gelekt waarin de oprechtheid van het slachtoffer van Marco Borsato in vraag wordt gesteld. Yvonne Coldeweijer weet dat de afzender van de berichtjes niemand minder is dan fotograaf Edwin Smulders.

Er zijn nog genoeg vrienden die Marco Borsato blijven steunen nadat er aangifte tegen hem is gedaan. Shownieuws vond het zelfs nodig om het slachtoffer verdacht te maken. Vooral Bram Moszkowicz en Anouk Smulders, de vrouw van Edwin Smulders, namen de verdediging van de zanger op zich.

Diskrediet

Het is geen geheim dat Anouk de beste vriendin is van de familie Borsato en de zoon van Bram is dan weer manager van de dochter van de zanger. Mensen vinden het een schande dat zij aan victim blaming doen. Ook Guido den Aantrekker kreeg het verwijt dat hij het slachtoffer en zijn moeder in diskrediet probeert te brengen. Dat bleek later niet meteen terecht.

Roddelkanaal Reality FBI publiceert een beweerd appgesprek tussen Guido en Edwin. “Ik heb een WhatsApp-gesprek tussen hoofdredacteur van de Story, Guido den Aantrekker, en de familie Smulders, waarin de moeder van het vermeende slachtoffer (…) haar motieven in twijfel worden getrokken”, klinkt het.

Zeer schadelijk

Het showbizzkanaal verwijderde de appjes ondertussen, omdat de inhoud extreem schadelijk is voor het slachtoffer. Het gaat om zware verdachtmakingen. De reden van de aangifte zou gewoon een wraakactie zijn uit jaloezie, geldgewin en verliefdheid.

Dat is ook wat Bram Moszkowicz liet uitschijnen in Shownieuws. Bram zei: “Ik heb begrepen dat het ook wel eens zo zou kunnen zijn dat het het vanuit de fanclub komt van Marco Borsato. Dat daar iets is gebeurd en dat het een wraakactie zou zijn. Ik weet niet of dat zo is. Het is uit een bron die ik in elk geval vertrouw.”

Diepe schaamte

Yvonne Coldeweijer is niet te spreken over de appjes. “SCHAAM JE HEEL ERG DIEP! Wat jullie doen is wordt door psychologen ‘second r*pe’ genoemd en kan soms als nog schadelijker worden ervaren als het fysieke misbruik zelf.

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Pfizer zegt te weten hoelang pandemie nog gaat durenPfizer zegt te weten hoelang pandemie nog gaat duren

Wie dacht dat we bijna van corona verlost waren, komt bedrogen uit. Mondkapjes, lockdowns en sluitingsuren, zullen nog jaren ons deel zijn. Pfizer verwacht dat de pandemie nog minstens tot 2024 zal duren.

Geneesmiddelenfabrikant Pfizer gaat ervan uit dat de coronapandemie nog zeker aanhoudt tot in 2024. Dat liet het bedrijf verstaan tijdens een videochat met beleggers.

De Farmaceut begint overigens binnenkort samen met BioNTech aan een studie over het vaccineren van kinderen van een half tot vier jaar. Het gaat om drie inentingen. Pfizer is al bezig met een onderzoek naar de werking van vaccinaties bij kinderen onder de 16. Bij kinderen van 2 tot 4 jaar leidde de kuur tot een veel zwakkere immuniteit dan gehoopt.

Ondertussen verwacht het Amerikaans bedrijf dat het vaccin haar volgend jaar omgerekend 27,5 miljard euro aan omzet opbrengt. En als er nog meer inentingen nodig zijn, neemt die omzet alleen maar toe.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Willem-Alexander pissig over kritiek op verjaardagsfeestje Amalia

In een korte verklaring liet koning Willem-Alexander donderdagmiddag weten dat hij niets meer te zeggen heeft over het omstreden verjaardagsfeestje van Amalia. Hij woonde de opening bij van het Kunstmuseum Den Haag. Bij het verlaten antwoordde hij duidelijk geagiteerd dat “het heel duidelijk is geweest wat daarover gezegd is.”

De koning beschouwt de kwestie als afgesloten. Willem-Alexander en prinses Amalia kregen zware kritiek omdat ze een verjaardagsfeestje hielden met honderd genodigden. Die fuif vond plaats in het eigen park van de koning, wat als woonomgeving beschouwd moet worden. Volgens de huidige coronaregels mogen er thuis slechts vier personen op bezoek.

Verjaardagsfeest

Premier Mark Rutte schreef in een brief aan de Tweede Kamer dat alle officiële vieringen waren afgezegd. In de tuin van Paleis Huis ten Bosch vond toch een uitgebreid feest plaats, en dat tegen de corona-adviezen in. Rutte beweert dat er maar 21 personen waren uitgenodigd. De Telegraaf weet op basis van bronnen dat er honderd man was.

Doorgaan met lezen

Trending