Slecht nieuws: Gordons carrière is voorbij
Connect with us

BNers

Slecht nieuws: Gordons carrière is voorbij

Is de presentator van het scherm verdwenen?

Enige tijd geleden verhuisde gastheer Gordon naar het zonnige Dubai, waar hij lijkt te genieten van een luxe leven met zijn hond. Het leven van de rijken is geen nieuws, en het valt nog te bezien hoe lang Gordon ervan kan genieten voordat zijn financiële situatie eronder lijdt.

Na de verkoop van zijn villa en penthouse in Amsterdam lijkt Gordon tegenwoordig ook minder populair op tv. De kijkcijfers van zijn recente shows zijn immers lager dan voorheen. Dit heeft waarschijnlijk gevolgen voor zijn contract bij Talpa, dat in mei afloopt.

Volgens geruchten is het huidige jaarsalaris van Gordon 1,2 miljoen euro plus een tekenvergoeding van 300.000 euro, maar als hij zijn contract wil verlengen, kan dit cijfer met meer dan de helft worden verlaagd. Het valt dus nog te bezien of, en voor hoe lang, Gordon nog zal genieten van het luxe leven.

BNers

Matthijs van Nieuwkerk maakt sensationele comeback: tekent onverwacht bij RTL voor vier jaar!

Matthijs van Nieuwkerk (63) heeft besloten om zich voor vier jaar aan RTL te verbinden. De start van zijn contract is gepland voor 1 januari 2024, zoals bevestigd door RTL na eerdere berichtgeving.

Bij RTL zal Van Nieuwkerk een zondagsprogramma presenteren waarin hij terugblikt op de afgelopen week, vergezeld van muziek. Dit programma begint in april volgend jaar.

Van Nieuwkerk uitte zijn enthousiasme over de samenwerking, waarbij hij de benadering van RTL als ‘hartelijk en inhoudelijk’ omschreef. “Ze hadden een duidelijk idee voor wat ze van mij verwachten in de komende jaren, en dat sprak me erg aan,” zei hij. Naast het zondagsprogramma overweegt Van Nieuwkerk ook andere projecten voor RTL en Videoland, waaronder reportages en portretten. “We starten in januari samen aan een gloednieuw avontuur. Ik heb het werk echt gemist.”

RTL-directeur Peter van der Vorst is verheugd over de komst van Van Nieuwkerk en prijst hem als ‘een van de meest getalenteerde tv-makers van Nederland’. Van der Vorst benadrukt dat Van Nieuwkerk’s unieke presentatiestijl en aandacht voor talent en maatschappelijke ontwikkelingen goed passen bij RTL.

Van Nieuwkerk verliet BNNVara in november 2022 na een periode van onenigheid en gevoelde gebrek aan steun, volgend op een artikel in de Volkskrant over grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn tijd bij De wereld draait door. Hij heeft publiekelijk spijt betuigd voor zijn gedrag.

Een commissie geleid door oud-minister Martin van Rijn onderzocht de misstanden en werkcultuur bij de NPO, inclusief DWDD. Dit onderzoek wordt in januari 2024 afgerond. Er was lange tijd speculatie over Van Nieuwkerk’s toekomst, met interesse van Omroep Max en Talpa, maar uiteindelijk kiest hij voor RTL.

Van Nieuwkerk presenteerde eerder voor de NPO programma’s zoals DWDD, Matthijs gaat door, Chansons en The Connection. Bij de laatste werd hij vervangen door Patrick Lodiers, en bij Top 2000 a go go nam Herman van der Zandt en later Diederik Ebbinge het stokje over.

Bij RTL zal Van Nieuwkerk een ‘code of conduct’ ondertekenen, waarin staat dat het bedrijf alle vormen van pestgedrag en discriminatie strikt verbiedt en zal ingrijpen bij overtreding van deze regels.

Bron: ad.nl

Doorgaan met lezen

BNers

Arnhem introduceert verrassende nieuwe regels: gericht op Peter Gillis, maar waarom?

ARNHEM – De gemeente Arnhem staat op het punt om Peter Gillis, eigenaar van een vakantiepark in de stad, direct te beboeten voor illegale permanente bewoning aldaar. Dit werd woensdagavond door de gemeenteraad besloten. Voorheen richtte handhaving zich enkel op de bewoners van het park.

Het recente voorstel en besluit van de gemeenteraad zijn specifiek bedoeld om Gillis aan te pakken. De nieuwe regelgeving is namelijk alleen van toepassing op het adres Kemperbergerweg 771, waar Gillis’ park zich bevindt, ondanks dat er meerdere parken zijn met soortgelijke problemen.

Focus op Gillis’ Park
De situatie op de vakantieparken varieert in omvang en impact, aldus de gemeente. Juist op Oostappen Vakantiepark Arnhem, eigendom van Gillis, zijn de meeste problemen en risico’s voor leefbaarheid en veiligheid geconstateerd.

Het park wordt bovendien steeds vaker ingezet voor de huisvesting van arbeidsmigranten, meldt wethouder Paul Smeulders aan de gemeenteraad. Veel bewoners leven daar onder slechte omstandigheden in chalets die daar niet voor bedoeld zijn.

Problemen en Incidenten
Smeulders erkent dat er te weinig aandacht is geweest voor de complexe problematiek van de bewoners, wat heeft geleid tot diverse incidenten, waaronder drugs, geweld en prostitutie. Recent werd nog melding gemaakt van een schietincident op het park, waarbij Gillis betrokken was.

Het park verliest ondertussen zijn aantrekkelijkheid voor recreanten, waardoor het risico op criminele activiteiten toeneemt, vooral vanwege de geïsoleerde ligging, stelt Smeulders.

In de afgelopen jaren heeft de gemeente actief gewerkt aan het verminderen van permanente bewoning op het park. Eind 2020 waren er 109 bewoners; nu zijn er nog 34, inclusief 3 kinderen.

Zorg voor Bewoners
De gemeenteraad wil echter voorkomen dat de bewoners dakloos worden door de nieuwe regels. “We moeten malafide eigenaren aanpakken zonder de mensen te benadelen”, zegt SP-raadslid Sarah Dobbe. René Kraaijenbrink (Arnhem Centraal) benadrukt het belang van opvang voor deze mensen.

Gillis in het nauw
Deze stap van de Arnhemse raad volgt op andere acties tegen Gillis’ vakantieparken. Afgelopen zomer trok Arnhem al de horecavergunningen van het park in, en onlangs sloot zijn park in Ommel. Demonstrerende bewoners blokkeerden zelfs de auto van een wethouder.

Het lijkt erop dat het imperium van Gillis steeds meer onder druk komt te staan. Gillis zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Gillis heeft nog zes weken om beroep aan te tekenen tegen het besluit van de gemeenteraad. Daarna worden de nieuwe regels van kracht, waarna hij dwangsommen kan krijgen voor de permanente bewoning op zijn park.

Bron: gld.nl

Doorgaan met lezen

BNers

Waarom Willeke Alberti het grote huwelijk van haar kleinzoon mist: onthulling van haar hartverscheurende reden

Willeke Alberti zal helaas niet aanwezig zijn bij de bruiloft van haar kleinzoon Davey. Ondanks dat het huwelijk van Daniëlle van ’t Schip’s zoon al lang gepland stond en Daniëlle wenste dat het doorging, vindt Willeke het te moeilijk om erbij te zijn vanwege haar verdriet. “Het is erg zwaar,” zegt ze.

Willeke nam in oktober afscheid van haar dochter Daniëlle van ’t Schip, die op 55-jarige leeftijd overleed. Daniëlle, die in april 2022 de diagnose van uitgezaaide endeldarmkanker kreeg, bleef ondanks haar ziekte positief. Haar grootste hoop was om de bruiloft van haar zoon Davey, die op 18 december trouwt, bij te wonen.

Afwezigheid bij de Bruiloft
In een gesprek met weekblad Privé deelt Willeke dat Daniëlle uitkeek naar de bruiloft. “Helaas heeft het niet zo mogen zijn. De datum stond vast en Daniëlle drong aan op het doorgaan van de festiviteiten.”

Diep Bedroefd
De bruiloft vindt plaats in Australië, waar Davey en zijn partner Casey wonen. Willeke zal er niet bij zijn. “Ik ben er helaas nog niet klaar voor,” zegt ze. “Ik ben nog te bedroefd. In Melbourne zou ik constant huilen, wat niet past bij een vrolijke gelegenheid.”

Daniëlle’s Wens
Willeke gelooft dat de bruiloft een feestelijke gebeurtenis moet zijn, zoals Daniëlle wilde. “Daarom blijf ik hier en vieren we het later nog eens in Nederland,” legt ze uit. Ook Joop, Willeke’s ex-man en Daniëlle’s vader, gaat niet naar Australië vanwege zijn grote verdriet.

Wijsheid van Daniëlle
Willeke heeft veel van haar dochter geleerd. “Ze was zo wijs. Ik lees haar boeken en vind daar prachtige wijsheden,” deelt Willeke. “We missen onze prachtige Daniëlle, maar haar aanwezigheid voelen we nog steeds. Kijk naar haar man John, die Ajax weer op de kaart heeft gezet, geïnspireerd door Daniëlle’s advies.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending