Slecht nieuws voor klanten van ASN, ABN of SNS: 'Dit gaat pijn doen'
Connect with us

Nieuws

Slecht nieuws voor klanten van ASN, ABN of SNS: ‘Dit gaat pijn doen’

Klanten van ABN Amro, SNS Bank en ASN worden geconfronteerd met een onplezierige verrassing: bankieren wordt binnenkort duurder. Deze drie banken hebben aangekondigd dat ze hun tarieven voor betaalrekeningen en pinpassen gaan verhogen, wat aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de portemonnee van hun klanten.


Aanstaande tariefwijzigingen bij ASN en SNS

Vanaf 1 november zullen de kosten bij ASN en SNS, beide onderdeel van de Volksbank, aanzienlijk stijgen. ASN-klanten betalen momenteel €2,20 per maand voor een basispakket, maar dit tarief zal met maar liefst 23% stijgen naar €2,70 per maand. Bij SNS wordt het maandelijkse tarief verhoogd van €2,55 naar €2,95. ABN Amro sluit zich ook aan bij de tariefverhogingen.

ABN Amro volgt met tariefverhogingen ABN Amro zal vanaf 1 januari 2024 de kosten voor een betaalrekening verhogen met 10%, van €2,95 naar €3,25 per maand. De bank rechtvaardigt deze verhoging met het argument dat bankieren “veiliger, gemakkelijker en sneller” moet worden, vooral om personen met kwade bedoelingen te bestrijden.

Joyce Donat, woordvoerder van de Consumentenbond, beschouwt deze tariefverhogingen als “aanzienlijk”. Ze benadrukt de frustratie van klanten over de jaarlijkse stijgingen. “Het is teleurstellend dat klanten elk jaar meer moeten betalen, terwijl de dienstverlening afneemt,” zegt ze. De Consumentenbond ontvangt regelmatig klachten van ontevreden klanten over deze kwestie.

Deze tariefverhogingen kunnen een aanzienlijke impact hebben op je financiën. Als klant van een van deze banken is het belangrijk om te overwegen wat deze veranderingen betekenen voor jouw persoonlijke situatie.

Moet je overwegen om over te stappen naar een andere bank, of ben je bereid de hogere kosten te accepteren in ruil voor beloofde verbeteringen op het gebied van veiligheid en snelheid van bankieren? Dit is een dilemma waar veel bankklanten nu mee te maken hebben.


Het nieuws van de aankomende tariefverhogingen bij ABN Amro, SNS Bank en ASN heeft veel bankklanten bezorgd gemaakt over de toekomst van hun financiële zaken. Sommigen vragen zich af of ze moeten overwegen om over te stappen naar een andere bank om kosten te besparen, terwijl anderen zich afvragen of de beloofde verbeteringen in veiligheid en snelheid van het bankieren de extra kosten rechtvaardigen.

Overstappen naar een andere bank kan een tijdrovend proces zijn, maar het kan de moeite waard zijn als je aanzienlijk kunt besparen op maandelijkse bankkosten. Het is raadzaam om de tarieven en voorwaarden van verschillende banken te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Zorg ervoor dat de nieuwe bank de diensten en functies biedt die je nodig hebt en dat de kosten binnen je budget vallen.

Aan de andere kant, als je tevreden bent met de dienstverlening van je huidige bank en gelooft dat de voorgestelde verbeteringen in bankieren de extra kosten waard zijn, dan kun je ervoor kiezen om bij je huidige bank te blijven. Het is een persoonlijke afweging die afhangt van je financiële situatie en je prioriteiten als klant.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele verdere aankondigingen of wijzigingen in tarieven en voorwaarden van je bank. Banken zijn verplicht om hun klanten op de hoogte te stellen van deze veranderingen, zodat je de tijd hebt om je opties te overwegen voordat de nieuwe tarieven van kracht worden.

Kortom, de aankomende tariefverhogingen bij ABN Amro, SNS Bank en ASN hebben bankklanten gedwongen om na te denken over hun financiële keuzes. Of je nu besluit om over te stappen naar een andere bank of bij je huidige bank te blijven, het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen die past bij jouw individuele behoeften en financiële doelen.


BNers

Sylvie Meis lacht FHM-baas snoeihard uit na vraag: ‘Verdien je meer of minder dan 100.000 euro?’

Sylvie Meis mag dan wel uitgeroepen zijn tot ‘Woman of the Century’ door FHM, een eenmalige titel die ze de ex van Rafael van der Vaart hebben gegeven, er is bijna niemand in Nederland die minder populair is dan Sylvie. Je kunt je natuurlijk afvragen hoe dat nu komt. Nou, ga maar eens naar YouTube en kijk een willekeurig interview van Sylvie. Er zijn weinig mensen die zich meer verheven voelen en zich altijd en overal ongelooflijk pretentieus en zelfingenomen gedraagt. Critici noemen het ook wel uitmuntend snobistisch gedrag en tijdens een interview met FHM laat ze precies zien wat die bewoording precies inhoud.

Voor haar titel bij FHM heeft Sylvie wel een shoot moeten doen en een interview moeten afleggen. Daar stelt FHM-hoofdredacteur Chris Riemens iedereen altijd dezelfde vraag: “Ik stel hem aan iedereen: heb je het afgelopen jaar meer of minder dan 100.000 euro verdiend?” Meer zelfgenoegzaam kan Sylvie bijna niet antwoorden: “O! Meer! Hahahahaha! Hahahahaha!”


Sylvie Meis vindt 100.000 euro een lachertje!

Chris blijft rustig: “Ja, bij jou leggen we die lat te laag.” Sylvie kan niet stoppen met haar zelfingenomen lachje: “Ja! Hahahahaha! Hahahahahaha! Hahahahahaha! O! Nou, anders zou ik schrikken als het niet zo was! Hahahahaha!” Chris nog altijd rustig: “Nou, laten we hem even keer tien doen.” Sylvie blijft doorlachen: “Hahahahaha! Nou, dat was wel een oprechte lach. O! Jeetje! Ja.” Het is dus duidelijk dat Sylvie het uitermate lachwekkend vindt wanneer je minder dan 100.000 euro per jaar verdiend.

Sylvie besluit uit te leggen waar ze het voor doet: “Ik ben 24/7 Sylvie Meis, dus daar kun je bijna geen tijd aan plakken. Je bent bijna altijd aan het werk. Als ik projecten, shows en shoots doe, dan is het heel intensief en ben je dag en nacht aan het werk. Ik zei vroeger tegen m’n moeder: ‘Mama, iedereen gaat later weten wie ik ben.’ Of dat is gelukt? Ja, best wel toch? In elk geval in de Noord-Europese landen.” Het hele interview, ongemakkelijkste moment vanaf minuut 10:00!


Doorgaan met lezen

Nieuws

Goed nieuws voor alle mensen met een uitkering: vanaf juli 2024 krijg je dit bedrag netto!

In juli 2024 worden er opnieuw financiële veranderingen doorgevoerd in Nederland. Het minimumloon stijgt en dat heeft ook invloed op het niveau van de bijstandsuitkering.

Onder de noemer bijstandsuitkeringen vallen verschillende uitkeringen, gereguleerd door wetten zoals de Participatiewet, Algemene Ouderdomswet, Ziektewet en Werkloosheidswet.

Deze uitkeringen worden gekoppeld aan het minimumloon, dat op 1 juli stijgt van 13,27 euro naar 13,68 euro per uur.

Volgens de Rijksoverheid zullen dus ook de bijstandsuitkeringen verhoogd worden, wat betekent dat ontvangers meer financiële steun zullen krijgen.

Op dit moment ontvangen mensen die alleenstaand zijn of alleenstaande ouders zijn een netto bijstandsuitkering van 1308,45 euro per maand. Dit bedrag bestaat uit een uitkering van 1243,03 euro per maand en 65,42 euro vakantiegeld.

Voor mensen die samenwonen of getrouwd zijn, is het totale bedrag hoger,

Per persoon ligt het bedrag lager: 1869,21 euro netto per maand, bestaande uit 1775,75 euro uitkering en 93,46 euro vakantiegeld.


Om in aanmerking te komen voor een bijstandsuitkering mag het eigen vermogen niet boven bepaalde grenzen uitkomen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!
Voor alleenstaanden zonder koophuis is dat bijvoorbeeld maximaal 7.575 euro. Gehuwden of samenwonenden mogen maximaal 15.150 euro aan eigen vermogen hebben.

Naast bijstandsuitkeringen stijgt ook de AOW per 1 juli. Deze uitkering verschilt per huishoudsituatie: gehuwden en samenwonenden ontvangen een hoger bedrag dan alleenstaanden, en er gelden specifieke regels voor huishoudens waarvan één partner de AOW-leeftijd nog niet heeft bereikt.

Voor alleenstaanden bedraagt de bruto AOW-uitkering per 1 juli 2024 1642,59 euro, terwijl samenwonenden of gehuwden 1.117,93 euro kunnen verwachten.

1. Dit zijn enkele wijzigingen voor personen in de bijstand: 2. De bijstandsuitkering en de AOW nemen toe vanaf 1 juli. 3. Er gelden specifieke limieten voor het eigen vermogen: 4. Het extra bedrag dat een persoon per maand zal ontvangen is: 5. De bijstandsuitkering zal stijgen met dit specifieke bedrag per maand:


Doorgaan met lezen

Nieuws

“Ik werd plotseling vader van 5 kinderen.”

Daniel Smith, een vooraanstaande zakenman uit Texas, leek alles te bezitten wat zijn hart begeerde: geld, succes en een luxueus leven.

Maar achter deze façade van rijkdom schuilde een diepe, persoonlijke tragedie. Na een 0ngeluk dat hem fysiek beperkte, werd Daniel geconfronteerd met het verpletterende nieuws dat hij biologisch gezien nooit kinderen zou kunnen krijgen.

Dit nieuws was een enorme slag voor hem, maar het bluste niet zijn diepe verlangen naar een gezin.

Ondanks de obstakels bleef hij zoeken naar manieren om vader te worden, een zoektocht die hem uiteindelijk naar het Bright Horizons weeshuis zou leiden.

Ontmoeting

Tijdens een routinebezoek aan het weeshuis voor zijn jaarlijkse donatie, gebeurde er iets onverwachts dat Daniel Smith’s leven voorgoed zou veranderen.

Een jonge jongen, eveneens Daniel genaamd, speelde buiten en schopte per ongeluk een bal tegen Smith’s rolstoel.

Deze kleine, schijnbaar onbeduidende interactie was de vonk voor een onverwachte vriendschap.

De jonge Daniel was eerst bang voor een negatieve reactie, maar de oudere Daniel reageerde met een warmte en vriendelijkheid die het hart van de jongen onmiddellijk won.

Dit was het begin van een bijzondere band die veel verder zou gaan dan een simpele kennismaking.

Moment

Toen Daniel Smith besloot dat hij de jonge Daniel wilde adopteren, kwam hij voor een grote verrassing te staan.

De directeur van het weeshuis onthulde dat Daniel deel uitmaakte van een groep van vijf broers en zussen, die volgens de laatste wens van hun overleden ouders alleen samen geadopteerd mochten worden.

Geconfronteerd met deze ongebruikelijke voorwaarde, stond Daniel voor een keuze die zijn leven radicaal zou veranderen.


Na enige overweging besloot hij niet alleen de kleine Daniel, maar alle vijf de kinderen te adopteren, een beslissing die getuigde van zijn buitengewone commitment en liefde.

Gezin

De adoptie van vijf kinderen bracht aanzienlijke uitdagingen met zich mee, maar ook immense vreugde.

Elk kind had zijn eigen unieke behoeften en persoonlijkheden, wat het voor Daniel vereiste om zich aan te passen en manieren te vinden om elk van hen te ondersteunen en lief te hebben.

Vooral de relatie met Timothy, een van de broers, was in het begin moeilijk. Timothy was terughoudend om Daniel te accepteren, maar door geduld, liefde en begrip wist Daniel uiteindelijk zijn hart te winnen.

Deze reis versterkte de band tussen hen en toonde de kracht van doorzettingsvermogen en affectie.

Belangrijkste punten van het artikel

  • Familie wordt gedefinieerd door liefde, niet door bloed: Dit verhaal illustreert krachtig dat familiebanden gevormd worden door liefde en toewijding, niet alleen door biologische verbindingen.
  • Elke ontmoeting heeft een doel: De toevallige ontmoeting tussen de twee Daniels was geen klein detail, maar een voorbestemd moment dat voor hen beiden een nieuw hoofdstuk inluidde.
  • Adoptie kan levens veranderen: Daniels beslissing om vijf kinderen te adopteren, onderstreept hoe adoptie niet alleen de levens van kinderen kan transformeren, maar ook die van de adoptieouders enorm kan verrijken.

De reis van Daniel Smith van een eenzaam bestaan naar een levendig, liefdevol familieleven is een inspirerend voorbeeld van onbaatzuchtige liefde en de impact die één persoon kan hebben op vele levens.


Doorgaan met lezen

Trending