Slecht nieuws voor passagiers: Schiphol neemt ingrijpende maatregel
Connect with us

Meest bekeken

Slecht nieuws voor passagiers: Schiphol neemt ingrijpende maatregel

Schiphol heeft nog grotere problemen dan gedacht. Het personeelstekort heeft een dusdanige uitwerking op onze grootste luchthaven, dat Schiphol zich genoodzaakt voelt het maximum aantal passagiers wederom naar beneden bij te stellen.

Tot eind oktober zullen er dagelijks 9.250 passagiers minder mogen vertrekken. Het komt erop neer dat er dagelijks zo’n 18 procent minder reizigers mogen vertrekken. Opmerkelijk is dat de luchthaven de schuld in de schoenen schuift van beveiligingsbedrijven, die minder beveiligers inzetten dan zij ”in eerste instantie aangaven.”

Slecht nieuws voor passagiers

“Dit besluit is slecht nieuws voor passagiers en voor luchtvaartmaatschappijen”, zegt operationeel directeur Hanne Buis van Royal Schiphol Group. “Reductie is noodzakelijk om de veiligheid van onze passagiers én medewerkers te waarborgen.”

Luchtvaartmaatschappij KLM, de grootste klant van Schiphol, reageert zeer ’teleurgesteld’ op de maatregelen ‘zo kort van tevoren’. “Deze hebben verreikende consequenties voor onze passagiers, collega’s en de nationale en internationale reputatie van Schiphol en dus KLM”, aldus het bedrijf.

Meest bekeken

FOTO: Rachel Hazes laat speciale ‘afkicktaart’ maken voor André

Rachel Hazes heeft haar zoon André gefeliciteerd met het bereiken van een bijzondere mijlpaal. Op Instagram deelt Rachel een foto van een nogal grote taart, waar een foto van haar zoon op staat en de tekst ‘One Year’. 

Clean

Ze schrijft niet waar dat jaar precies betrekking op heeft, maar onder meer Story denkt dat er wordt gevierd dat André een jaar ‘clean’, oftewel vrij van drugs is. De zanger liet onlangs weten dat hij ”veel verslavingen” heeft overwonnen, zonder in detail te treden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rachel Hazes (@rachelhazes)

Dankbaar

Rachel loopt helemaal leeg op Instagram en schrijft: ”Jeetje Dré, ik kan het niet vaak genoeg zeggen tegen je maar wat ben ik ongelofelijk trots op jou. Lief en leed gedeeld, samen veel gehuild, mooie maar zeker ook zware gesprekken gehad en bovenal tot tranen toe gelachen samen. Ik ben dankbaar met de mensen om ons heen die jou tegen alles proberen te beschermen. Weet dat wij er altijd voor jou zullen zijn.”

Comeback

André verbrak op 22 augustus jongstleden zijn mediastilte die ruim een jaar heeft geduurd. Hij schreef toen zijn verslavingen te hebben overwonnen en stelde zijn fans op de hoogte van zijn muzikale comeback.” Ik heb jullie zo gemist en kan niet wachten om mijn comeback te maken. En waar anders zou dat kunnen dan bij Holland Zingt Hazes 2023′, aldus André. ‘Ik kijk er enorm naar uit om weer te mogen zingen voor het meest trouwe publiek dat er is.’

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Puppy ligt verlaten en eenzaam langs de weg als marathonrenster langskomt

Tijdens het rennen van een marathon zag een vrouw een eenzame puppy langs de kant van de weg. Ze aarzelde geen moment. Het leven van een pup is belangrijker dan een paar minuten meer of minder op de klok.

Khemjira Klongsanun uit Bangkok (Thailand) is een groot liefhebber van hardlopen. Hoewel ze met veel plezier aan competities mee doet, weet ze dat sommige dingen belangrijker zijn dan een goede tijd neerzetten.

Een paar jaar geleden deed Khemjira mee aan een marathon toen ze iets langs de weg zag liggen. Op ongeveer 11 kilometers van de start zag ze een kleine pup liggen, zonder moeder of baasje in de buurt.

In plaats dat ze door liep en het kleine diertje aan zijn lot overliet, besloot de vrouw de race even te pauzeren. Ze stopte en nam het hulpeloze hondje in haar armen, aldus The Dodo.

Maar, ze deed veel meer! De resterende 30 kilometer rende ze met de pup in haar armen. De viervoeter was nu veilig en in goede handen. Eventueel had Khemjira ervoor kunnen kiezen om de pup aan een official of toeschouwer kunnen geven, maar dat was niet haar plan.

Samen gingen ze over de eindstreep. Hoewel het absoluut niet het einde zou betekenen voor dit tweetal.

Na de wedstrijd nam Khemjira het hondje mee om deel uit te maken van haar familie.

De pup, nu Nong Chom genoemd, werd naar de dierenarts gebracht en werd onmiddellijk door de andere dieren in het gezin geaccepteerd.

Om helemaal zeker te zijn dat de moeder van Nong Chom en eventuele broertjes en zusjes geen hulp nodig hadden, keerde ze terug naar de locatie waar ze het hondje vond. Maar, het lijkt erop dat het diertje echt helemaal alleen was.

Gelukkig heeft Nong Chom nu een thuis.

Iedere geredde hond heeft een verhaal, van wanneer hun leven een positieve wending nam. Maar, er zullen weinig zo memorabel zijn als het verhaal van Nong Chom. Het is niet te zeggen hoeveel tijd Khemjira verloor in de wedstrijd door de pup, maar dat valt in het niets vergeleken bij het redden van een leven!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

‘Luie’ moeder van vier kinderen deelt video van haar ontzettend rommelige huis en krijgt veel bijval

Het huis schoon en opgeruimd houden met een kind is vaak lastig, laat staan met vier kleine kinderen! Zolang je geen Marry Poppins binnen handbereik hebt, is het voor eenieder soms een opgave.

Op het moment dat je er een dag of twee niets aan doet, lijkt het al snel dat rommel zichzelf vermenigvuldigd. Dit overkwam TikTokker en thuisblijfmoeder Bri James. Ze ruimde vier dagen het huis niet op en deelde de rotzooi met iedereen op TikTok.

“Ik weet dat ik geroast ga worden”, zegt de moeder, “maar … dit is wat er gebeurt als twee hele luie volwassenen vier kinderen hebben en niet achter zichzelf opruimen.”

@themessymama4I will block those who are mean. this is to keep me accountable not for views.

♬ original sound – themessymama4

We zien bestek op de grond, lege pakjes, borden verspreid over het aanrecht en overal kleding en speelgoed. Het lijkt net alsof de ouders op vakantie zijn gegaan en de kinderen aan hun lot hebben overgelaten.

“Ik zal degenen die gemeen zijn blokkeren”, zei de moeder. “Dit is om mezelf verantwoordelijk te houden, niet voor views.”

Veel ouders prezen de beelden en gaven aan dat het verfrissend was om zo een eerlijke video te zien. Ze zijn het zat om ‘influencers’ met smetteloze huizen en kinderen in bijpassende outfits te zien. Eindelijk een moeder op sociale media waarmee ze zich konden identificeren!

Maar, zoals altijd het geval is, waren er ook mensen die het een vreselijke video vonden.  Sommigen dachten dat de rommel aan verwaarlozing grensde en dat ze een verschrikkelijk voorbeeld voor haar kinderen was.

Kort nadat ze de eerste clip plaatste, ging Bri aan de slag om alles op te ruimen. Het duurde wel eventjes, maar uiteindelijk was de klus geklaard!

Een van de meest populaire reacties op de clip kwam van TikTokker Sannon Martin: “Jouw huis is precies zoals het mijne”, schreef ze. “Sommige dagen is het een wrak en sommige dagen ziet het er geweldig uit. Zo is het leven. Je doet het geweldig!”

@themessymama4

my butt does not look flattering in these Walmart lounge pants 🤦🏼‍♀️😅

♬ original sound – themessymama4

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending