Slimme studente overlijdt in Zuid-Afrika door bende die haar aanrand en slaat met een steen.
Connect with us

Nieuws

Slimme studente overlijdt in Zuid-Afrika door bende die haar aanrand en slaat met een steen.

In Zuid-Afrika is het proces begonnen tegen de verdachten van de kidnapping, aanranding en moord op een 21-jarige studente.

De rechtbank hoorde hoe een briljante studente werd ontvoerd, in bende aangerand en vervolgens vermoord werd nadat ze een vriend een lift wilde geven om te verhinderen dat zijn skateboard gestolen zou worden.

Hannah Cornelis (21) stopte op 22 maart rond middernacht bij de flat van collega-student Cheslin Marsh (22) toen ze bestormd werden door vier mannen. Ze drukten door het open raampje een schroevendraaier op de borst van Hannah en openden de passagiersdeur en plaatsten een mes op de rug van Marsh terwijl ze ermee dreigden om hem te vermoorden.

Marsh werd beroofd van zijn geld en telefoon en opgesloten in de koffer van de auto. Dan reden de vier mannen naar een drugdealer om drugs te kopen en rookten crystal meth.

Hannah, die de dochter is van een magistraat, zat op de achterbank tussen twee van de vier mannen. Daarna reden ze naar een wijngaard in Stellenbosch in de buurt van Kaapstad, waar ze Marsh in de bosjes sleepten.

Drie mannen legden zijn hoofd op een rotsblok en begonnen hem te slaan met bakstenen tot ze dachten dat hij dood was en lieten zijn bebloed lichaam gewoon achter.

Die namiddag kwam Marsh weer bij bewustzijn en strompelde naar een nabijgelegen huis om alarm te slaan over Hannah. Op dat moment wist hij nog niet dat het levenloze lichaam van Hannah eerder die dag enkele kilometers verderop gevonden werd en dat er een grootschalige klopjacht gehouden werd op de daders.

Ze werd in de bosjes gesleept en verkracht door drie van de mannen. Vervolgens werd haar schedel verpletterd met een grote steen en werd ze in de hals gestoken.

Vier mannen genaamd Vernon Witbooi (33), Geraldo Parsons (27), Nashville Julius (29) en Eben Van Nieberk (28) staan terecht voor aanklachten van moord, ontvoering, overval en aanranding.

Tijdens zijn getuigenis barstte Cheslin Marsh verschillende keren in tranen uit toen hij vertelde over de kidnapping en in de koffer van de auto werd opgesloten.

Marsh was zo getraumatiseerd door de feiten dat hij zijn studies opgaf en blijvend doof is aan een oor.

Een van de mannen ging de dag na zijn arrestatie tot bekentenissen over en zei dat ze “de stad zouden ingaan om te zien wat ze konden krijgen.”

Drie verdachten werden gearresteerd na een politieachtervolging. De vierde verdachte kon later aangehouden worden. Hieronder kan je een video van de achtervolging bekijken.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending