Specialisten verwachten dat het kabinet deze strengere maatregelen tegen het coronavirus gaat invoeren
Connect with us

Meest bekeken

Specialisten verwachten dat het kabinet deze strengere maatregelen tegen het coronavirus gaat invoeren

De Federatie van Medisch Specialisten (FMS) is er bijna zeker van dat het kabinet strengere maatregelen gaat nemen tegen het coronavirus. De tweede golf begint op een storm te lijken, ook wel een tsunami waarschuwt federaal president Peter Paul van Benthem.

“De enige kans die we als samenleving hebben, is als we gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen voor dit probleem. Er is geen tijd om met de vinger te wijzen, we moeten snel handelen”, schrijft Van Benthem op de website van de Federatie.

Als de regels niet gaan veranderen zullen er volgende maand ongeveer 5000 coronapatiënten in de ziekenhuizen liggen, vrezen de artsen. Dat is vier keer zoveel als nu. In dit geval zal 70 procent van de reguliere zorg moeten worden afgeschaft, meer dan in de eerste golf afgelopen voorjaar.

Watersnoodramp van 1953

Van Benthem probeert de eerste coronagolf met de overstromingsramp van 1953 te vergelijken want om coronapatiënten te kunnen verzorgen werd de behandeling van veel mensen met andere kwalen stopgezet. Ongeveer de helft van de reguliere zorg was toen der tijd tot stilstand gekomen. Dit leidde tot een “reservoir” van vertraagde zorg die nog niet is geëlimineerd. Bij sommige patiënten werden later tumoren en hartziekten ontdekt, wat kan betekenen dat ze eerder sterven, en als ze overleven, zullen ze meer symptomen hebben voor de rest van hun leven.

Afgelopen zomer, toen de eerste golf voorbij was, bereidden de regering en de ziekenhuizen zich voor op een tweede golf. Van Benthem: “De harde realiteit van vandaag is dat onze Deltawerken een voorspelde tweede stormvloed moeten kunnen weerstaan, maar deze Covid 19-golf heeft de vorm van een tsunami aangenomen: hij stijgt langzamer dan eerder dit jaar, maar hij is des te destructiever en lijkt veel langer mee te gaan.

De medische specialisten hebben ook hun stem laten horen tijdens de eerste golf van de infectie. Zo was de FMS in maart een van de organisaties die opriepen tot sluiting van alle scholen om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen. Een dag na deze oproep kondigde het kabinet aan dat de scholen en de horeca zouden worden gesloten.

Celeberties

LEESTIP: ‘Iedereen in het vak weet dat Marco Borsato hele vieze dingen met Maan deed’

Een tijdje geleden werd er al bekend gemaakt dat Henny Huisman een boekje opendeed over de relatie tussen Marco Borsato en Maan. Volgens een anonieme bron aan weekblad Story wist iedereen in de entertainmentwereld daarvan.

De bron zei ook dat Marco bang is dat deze affaire uitlekt en daarom zo lang in zijn Burn-out zit.

Ook wordt er gezegd dat het heel slecht gaat met Marco Borsato: “Marco zit zó diep in die burn-out, die in mijn ogen overigens een depressie is, dat hij nauwelijks nog enig perspectief ziet. Hij heeft zelfs aan de mensen om zich heen laten weten dat hij nooit meer wil werken. Daarbij zit hij continu in de stress dat er nog veel meer naar buiten gaat komen.”

Marco heeft een heftig jaar achter de rug. Vorig jaar werd er namelijk bekend gemaakt dat hij een affaire had met Iris Hond. Marco zie toen der tijd dat die affaire heel lang geleden was maar de bron zegt dat het veel langer heeft geduurd: “Dat met die Iris Hond heeft bijvoorbeeld veel langer geduurd dan tot nu toe bekend is geworden. Tot veel korter terug, bedoel ik. Dat van die tien jaar terug is niet waar.”

“En dat met Maan is ook allemaal gebeurd, dat weet iedereen in het vak. En zo zijn er nog veel meer dames voorbijgekomen.”

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Verschrikkelijk nieuws voor Connie Witteman: “Het maakt me zo verdrietig”

Connie Witteman en haar partner Eugene van Duin zijn afgelopen zaterdagavond het slachtoffer geworden van een inbraak. Uit het appartement van het stel aan het Vondelpark in Amsterdam werd een kluis gestolen met daarin onder andere kostbare juwelen uit het huwelijk dat zij had met Hans Breukhoven.

De inbrekers betraden de woning rond 20:15, net nadat Connie en Eugene het pand hadden verlaten.

In de gaten gehouden
Aan de Telegraaf vertelt Connie dat de inbrekers het stel waarschijnlijk al een tijdje in de gaten had gehouden: “Op de beelden zie je ze het park inlopen. Maar wat ook een enge gedachte is, is dat we dus al een tijdje zijn bekeken, waardoor ze konden toeslaan. Terwijl we net met onze hond het huis hadden verlaten.” Connie is erg verdrietig door de brutale roof en looft 15.000 uit voor de gouden tip met betrekking tot de daders: “Dat er mensen aan je spullen zitten, dat ze je persoonlijke wereld binnenkomen en er vervolgens vandoor gaan met dingen waar je zo’n persoonlijke herinnering aan hebt. Ik hoop echt dat de daders gepakt worden.”

Beelden
De roof is voor Connie extra verdrietig omdat in de kluis cadeaus zaten die ze van haar ex-man wijlen Hans Breukhoven had gekregen. “Ze hebben een diepe emotionele waarde,’ vertelt ze. “Het is vreselijk. Als de daders niet snel gevonden worden, zijn die natuurlijk verpatst of naar het buitenland gebracht en dan vinden we ze nooit meer terug.” Connie is al eerder het slachtoffer geworden van inbraak: in 2010 werd er ook al een kluis uit het huis van haar en wijlen Hans Breukhoven gestolen.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Wat slecht nieuws voor Eva Jinek: “Dit moet pijn doen!”

Op 20 september 2019 maakte Eva Jinek bekend na 15 jaar publieke omroep per januari 2020 over te stappen naar RTL om afwisselend met Beau van Erven Dorens de late-night-talk show op RTL 4 te gaan presenteren.

Ze tekende een exclusief contract voor vier jaar. Geruchten waren dat ze hier een bizar bedrag van 1 tot 1,4 miljoen euro per jaar voor zou opstrijken.

Ze moeten wel héél veel vertrouwen in de blondine en haar talkshow-kunsten hebben. Maar helaas is het minder uitgepakt dan gedacht. De kijkcijfers vallen namelijk behoorlijk tegen vergeleken andere talkshows op hetzelfde tijdstip.

Eva Jinek valt buiten de top 10
De blondine is deze week namelijk zelfs buiten de top 10 gevallen qua kijkcijfers. Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel van omroep MAX trokken woensdag bijvoorbeeld 835.000 kijkers. Dit terwijl 782.000 mensen gelijktijdig naar Eva Jinek op RTL4 aan het kijken waren.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending