Steeds meer gruwelijke details uitgelekt over incident met Joost Klein op Songfestival
Connect with us

BNers

Steeds meer gruwelijke details uitgelekt over incident met Joost Klein op Songfestival

Joost Klein excuseerde zich meteen na het veelbesproken incident met een productiemedewerker achter de schermen van het Eurovisiesongfestival bij de vrouw in kwestie. Dat meldt het Zweedse Aftonbladet.

Klein, de Nederlandse inzending voor het muziekfestival, werd zaterdag geweerd uit de finale na „een incident” met een vrouw achter de schermen. Lange tijd was onduidelijk wat er exact gebeurde: volgens het kamp van Klein was hij geïrriteerd door een cameravrouw die hem meteen na zijn optreden filmde. Dit terwijl Klein meermaals had gevraagd om dat niet te doen, volgens de organisatie van het songfestival was Klein agressief.

Het Zweedse Aftonbladet, dat uitvoerig bericht over de zaak, wist eerder al te onthullen dat Klein „een dreigend gebaar” maakte. Volgens verschillende getuigen van de krant was de zanger ook „zeer beledigend.” De camera zou na het incident ook kapot geweest zijn, wat impliceert dat er meer is gebeurd dan voorlopig bekend is.

Verhoor

De vrouw diende een dag na de feiten klacht in bij de Zweedse politie. Klein werd vervolgens verhoord, en zou daarbij hebben toegegeven dat hij gewelddadig werd. Volgens Aftonbladet zou Klein gezegd hebben dat hij „erg gestresst” was door de vele fotografen, die hem te dicht op de huid zouden hebben gezeten. Klein zou boos zijn geworden, zijn arm en gebalde vuist hebben opgeheven, en daarbij een cameravrouw hebben geraakt. „Dat had niet mogen gebeuren”, citeert de krant Klein.

Meteen na het incident zou de zanger zich „volgens verschillende mensen die achter de schermen aanwezig waren” ook zeer berouwvol hebben gedragen, en meerdere malen gezegd hebben: „Het spijt me, het spijt me.” Het is onduidelijk of die verontschuldiging ook tegen de cameravrouw in kwestie was gericht.

EBU

De European Broadcasting Union (EBU) heeft haar statement over de diskwalificatie van Joost Klein uitgebreid. De organisatie van het Eurovisie Songfestival blijft achter de beslissing staan om Klein uit de wedstrijd te halen. „Het gedrag van Joost was een duidelijke overtreding van de wedstrijdregels die zijn opgesteld om een veilige werkomgeving voor het personeel te waarborgen”, schrijft de EBU.

Daarnaast schrijft de organisatie dat de beslissing om Klein te diskwalificeren kwam na een „grondig intern onderzoek” en dat het werd gesteund door het bestuur en het vaste adviesorgaan Eurovision Song Contest Reference Group. Volgens de EBU was het niet gepast om Klein mee te laten doen in de finale „gezien de omstandigheden en het feit dat de zaak van de politie binnenkort aan de officier van justitie wordt overhandigd.”

„De versie van de gebeurtenissen zoals die in sommige publieke reacties en op social media is gepresenteerd komt niet overeen met de verklaringen van medewerkers en getuigen die met ons en met de Zweedse politie zijn gedeeld”, stelt de EBU. Verder wil de organisatie niets over de kwestie zeggen om het lopende juridische proces.

De NPO heeft mede namens de AVROTROS bezwaar gemaakt tegen de diskwalificatie van Klein. Volgens de omroep, die verantwoordelijk is voor de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival, maakte de artiest een „dreigende beweging” naar de cameravrouw. De omroep geeft dinsdag aan op de uitkomst van het onderzoek te wachten en verder geen inhoudelijke reactie te willen geven.

BNers

Bekijk: Johan Derksen haalt flink uit naar René Froger

René Froger kreeg vrijdagavond in de seizoensfinale van Vandaag Inside scherpe kritiek van Johan Derksen. De discussie ontstond toen de aangekondigde btw-verhoging voor culturele goederen en diensten ter sprake kwam, wat Froger zichtbaar frustreerde.

Duurdere kaartjes De Toppers

Froger benadrukt dat de hogere btw-tarieven ook de fans van De Toppers zullen treffen, aangezien de concertkaartjes duurder zullen worden. ‘Wij zouden dat toch moeten doorvoeren aan de mensen die de kaartjes kopen. De kaartjes zijn al niet goedkoop en bij wijze van spreken komt er nou nog eens 12 procent bij… Ja, ga jij het de mensen maar uitleggen,’ vertelt René.

‘Hakt er wel in’

Johan reageert fel: ‘Maar jij kunt niet als geste zeggen: ‘We maken de kaartjes goedkoper?’ Dat kan niet met alle onkosten.’ Froger antwoordt: ‘Nee, nee, nee, want wij zijn de afgelopen jaren al redelijk steady gebleven, ondanks dat alle kosten ongelooflijk de pan uit rijzen. Ja, en dan nu nog eens een keer deze twaalf procent eroverheen, dat hakt er wel in, ja.’

Tonnen winst

Derksen merkt vervolgens op: ‘Jawel, maar ik hoor wel eens van die Toppers-concerten, dat jullie er echt tonnen aan verdienen.’ Wilfred Genee voegt er lachend aan toe: ‘Ja, dat is een schande! Dat kan toch niet!’ René verdedigt zich: ‘Honderd procent, maar dat mag toch ook wel? Er staat ook veel tegenover.’

Doorgaan met lezen

BNers

Jan Roos: “Overleden ouders Joost Klein zouden zich schamen voor hem”

Jan Roos heeft in het YouTube-programma Roddelpraat ongenadig hard uitgehaald naar Joost Klein. De oud PowNed-verslaggever merkt onder meer op dat de artiest ‘moet ophouden met dat gejank over zijn ouders’ (die zijn overleden). ”Ze zouden zich schamen voor hem!”

Roddelpraat

Het programma Roddelpraat is sowieso erg controversieel. Jan Roos en zijn kompaan Dennis Schouten laten zich vaker verleiden tot absurde uitspraken.
De twee zijn al vaker voor de rechter gesleept en YouTube heeft het advertentiebeleid uitgeschakeld. In de aflevering die gisteren online kwam, werd onder meer de Nederlandse diskwalificatie bij Eurovisie besproken. En dan gaat het dus ook over Joost Klein.
Roos vindt de artiest maar niks. Maar wat hij dan doet gaat elke verbeelding te boven. Hij imiteert Joost en doet net alsof hij moet huilen. ”Mimimimimi mijn ouders zijn dood. Ja dat weten we toch wel!? Die zijn bijna alweer terug op aarde.”
Maar hij gaat verder. ”En daarbij, laten we eerlijk zijn: die mensen hebben dit niet mee hoeven te maken. Die zouden zich kapotschamen voor dat joch.”

‘Zwarte vogel’

Daarna gaat Jan Roos nog even los over de ‘zwarte vogel’. Hij bedoelt Appie Mussa, de zich verkleed had als een blauwe vogel.
In de uitzending wordt de TikTok-video van Appie getoond, waarin hij vertelt dat Joost ‘bijna niets deed’, maar toch gediskwalificeerd werd. Jan noemt dat het ‘goedpraten van geweld naar vrouwen’. ”Maar Appie komt uit een cultuur waar dat wellicht normaal is.”

Reacties

Dat Jan grappen maakt moet op zich kunnen, maar dat hij leuk probeert te doen over de rug van Joost Klein die nog steeds veel verdriet heeft om zijn overleden ouders gaat voor veel mensen te ver. En dat blijkt ook uit de reacties.
Onderstaand de uitzending. Jan doet zijn uitspraken vanaf minuut 7:50. Laat in de reacties op Facebook weten wat je daar van vindt.

Doorgaan met lezen

BNers

Willeke Alberti kan verdriet niet verwerken en neemt een trieste beslissing

Willeke Alberti gaat door een zeer heftige periode. In een tijdsbestek van amper twee maanden verloor ze eerst haar dochter Daniëlle van ’t Schip, waarna ze ook nog eens afscheid moest nemen van haar broer en dat raakt haar keihard. Om die reden een besluit genomen.

Moeilijke tijd

In oktober vorig jaar liet Daniëlle van ’t Schip het leven na een loodzware strijd tegen kanker. Als ouder is een kind verliezen het ergste wat er is.
Twee maanden later volgde er weer een klap. Haar broer Tonny overleed en dat bracht Willeke weer helemaal terug bij af. Ze realiseert zich dat ze door moet met haar leven, maar is ontzettend verdrietig. Om deze reden heeft ze nu professionele hulp ingeschakeld. Die gaat Willeke helpen om het verdriet een plek te gaan geven.

Tranen

Willeke doet alles wat in haar macht ligt om sterk te blijven, maar vanzelfsprekend zijn er momenten dat het haar allemaal te veel wordt.
”Als ik ’s ochtend onder de douche sta, komen soms wel de tranen. Die gaan dan het putje in en daarna begin ik vol goede moed mijn dag, zoals ik dat graag wil.”
Alberti weet dat het geen zin heeft om haar hoofd te laten langen. ”Daar schiet ik niks mee op.” Wanneer ze het moeilijk heeft, beeld ze zich in wat haar dochter graag gewild zou hebben, en dat geeft haar dan weer kracht.
” Daniëlle zei niet voor niets: ‘Wat je ook doet, mam, met dat zingen in de zorg ga je gewoon door, hoor!” Vanaf deze plek wensen we Willeke uiteraard veel sterkte. Dat kun jij ook doen door een reactie achter te laten onder deze post op Facebook.

Doorgaan met lezen

Trending