Steun voor Grapperhaus brokkelt af: helft Nederlanders wil dat hij aftreedt
Connect with us

Lifestyle

Steun voor Grapperhaus brokkelt af: helft Nederlanders wil dat hij aftreedt

Minister Ferd Grapperhaus moet aftreden omdat hij de coronaregels niet heeft nageleefd op zijn bruiloft. Dat vindt de helft van de Nederlanders, blijkt woensdag uit onderzoek onder ruim 2.500 leden van het Hart van Nederland-panel.

Vorige week bracht Shownieuws foto’s naar buiten waarop te zien is dat de coronamaatregelen niet strikt nageleefd werden op het huwelijksfeest van de minister en zijn kersverse echtgenote. Er werd duidelijk geen anderhalve meter afstand van elkaar gehouden. Grapperhaus bood daarop zijn excuses aan.

Dinsdag werd duidelijk dat de minister het zelf ook niet zo nauw neemt met de regels. Op nieuwe foto’s is te zien hoe hij zijn schoonmoeder knuffelt en anderen een hand te lijkt geven. Opvallend, omdat hij eerder mensen die dat doen “asociaal” noemde. Bovendien is Grapperhaus als minister verantwoordelijk voor het handhaven van de coronaregels.

Stemming omgeslagen
De helft van de deelnemers aan het onderzoek van Hart van Nederland vindt nu dus dat de CDA-minister moet aftreden vanwege zijn misstap. Een iets kleinere groep (45 procent) vindt dat Grapperhaus nog door kan in zijn functie als minister van Justitie en Veiligheid.

Vorige week, toen nog niet bekend was dat Grapperhaus ook zélf de regels overtrad, gaf nog slechts een derde van de ondervraagden aan dat de minister moest opstappen. Zes op de tien Nederlanders vond zijn excuses toen (nog) voldoende.

Onder CDA-stemmers is de stemming over de politieke consequenties voor ‘hun’ minister iets milder dan onder de gemiddelde Nederlander. 61 procent van de christendemocraten die aan het onderzoek meededen vindt dat hij kan aanblijven.

‘Begrijpelijke misstap’
De helft van de mensen heeft wel begrip voor de misstap van de minister. Zij erkennen dat zij zelf ook steeds meer moeite hebben om zich aan de coronaregels te houden. De andere helft is streng en snapt niet dat Grapperhaus zo in de fout is gegaan.

Nederland blijkt behoorlijk verdeeld over de kwestie-Grapperhaus, want ook als het gaat om het schrappen van alle coronaboetes zijn er twee kampen. Ook hier zijn de twee kampen even groot: 48 procent vindt dat alle bekeuringen moeten worden kwijtgescholden, maar van 48 procent hoeft dat niet.

Wat vindt de politiek?
Woensdag debatteert de Tweede Kamer over de coronacrisis en moet ook minister Grapperhaus zich verantwoorden. Het is nog niet duidelijk of de politieke partijen, net als de meeste Nederlanders, willen dat hij opstapt.

Wel is de Kamer kritisch. SP-leider Lilian Marijnissen wil in ieder geval dat Grapperhaus met een uitgebreide uitleg komt. “Want hij brengt hiermee boa’s en agenten in een heel lastig parket en ondermijnt het draagvlak voor zijn eigen beleid.” Volgens PVV-leider Geert Wilders wordt de minister “met de minuut ongeloofwaardiger”.

Het Hart van Nederland-panel bestaat op dit moment uit ruim 35.000 leden. Per onderzoek wordt een deel van het panel uitgenodigd. Dat gebeurt op basis van de kenmerken van de deelnemers, zoals politieke voorkeur, geslacht, woonplaats, leeftijd. Alle onderzoeken vinden plaats onder begeleiding van opiniepeiler Maurice de Hond.

 

Celeberties

KEIHARD: Frank en Rogier halen snoeihard uit naar Bridget Maasland!

Frank en Rogier zijn goed bevriend met Rachel Hazes. Ook haar zoon André vinden ze een geweldige jongen, zo schrijft Ditjes & Datjes. Maar over zijn ex-vriendin hebben ze weinig goeds te zeggen weten we nu. We hebben het natuurlijk over Bridget Maasland waar de zanger kortstondig een relatie mee heeft gehad.

In het weekblad Weekend halen ze namelijk flink uit naar de blonde presentatrice. Ze geven aan dat ze vermoeden dat de blondine gewoon op de bekendheid en populariteit van de zanger is gevallen. “Zij heeft meteen de furore van die jongen gepakt. Ik denk dat zij zijn populariteit wel leuk vond. Volgens mij solliciteert zij naar iemand die bekend is.” geeft Frank aan in het blad.

Frank en Rogier halen uit naar Bridget Maasland

Hij geeft ook aan dat hij denkt dat de blonde presentatrice nooit op de zanger was gevallen als hij niet zo populair geweest was. De jonge zanger zou dat volgens hem op een gegeven moment door hebben gehad.

Doorgaan met lezen

Lifestyle

EXCLUSIEF: Imanuelle Grives klapt uit de school over haar relatie met André Hazes

Ongeveer een jaar geleden was het niet het coronavirus dat het nieuws domineerde. Nee, de break-up tussen André Hazes en Monique Westenberg was het gesprek van de dag. Mede omdat de jonge zanger al vrij snel een relatie bleek te hebben met presentatrice Bridget Maasland. In die tijd werd Dreetje door ‘de bladen’ aan wel weer vrouwen gelinkt en één daarvan was Imanuelle Grives. De actrice die een paar maanden eerder nog met een grote hoeveelheid drugs op zak werd aangehouden op een Belgisch festival laat aan Beau Monde precies weten hoe het nou eigenlijk zat tussen haar en André.

Imanuelle Grives en haar geheime amourette

“Een van de meest opmerkelijke berichten vorig jaar was dat ik het in een kleedkamer meer dan gezellig gehad zou hebben met André Hazes”, zegt ze in de nieuwe Beau Monde. “Grappig, want hoewel ik echt weleens een geheime amourette met een collega heb gehad, toch echt niet met hem.” Ze gaat zelfs verder: Ja, André is een leuke gast.

En we hebben het ook heel gezellig gehad in de kleedkamer… Met nog zes andere mensen erbij, ja!” Bullshit-berichten dus. “Ik bedoel, kijk op wat voor types hij valt en kijk naar mij. Ik ben toch veel te jong voor hem!”

Doorgaan met lezen

Celeberties

Wauw: Na deze foto’s van Estavana Polman snappen we Rafael van der Vaart wel!

Estavana Polman en Rafael van der Vaart zijn al sinds 2016 een setje. Dan voel je als vriendin, zeker in het begin, toch een behoorlijke druk wanneer de ex-vrouw van je nieuwe vriend Sylvie Meis is. Maar we kunnen na deze fotoreeks toch wel stellen dat de handbalster net onder doet voor Sylvie, zeker niet op sportief vlak. En dat is vast en zeker een betere match voor de oud-voetballer dan zijn vorige liefde.

Trouwen zit er voorlopig niet in voor de twee zegt de voetballer. Zijn vriendin zegt namelijk altijd: “Het is Estavana die tegen mij roept: ‘Je trouwt maar 1 keer en dat huwelijk heb je al verkloot!’ Dat vind ik humor. Eigenlijk zou ik dat moeten zeggen. En misschien heeft ze ook wel gelijk. Het huwelijk is slechts een briefje. Het zou niets toevoegen. We hebben een prachtig leven. Ook zonder dat jawoord.”

Estavana Polman, dat heeft Rafael van der Vaart goed voor elkaar!

Maar of de twee tortelduifjes nu gaan trouwen of niet, daar zijn we hier natuurlijk niet voor. We willen foto’s zien van deze prachtige handbalster. De 28-jarige dame heeft ook al verschillende keren in de FHM top 100 gestaan.

View this post on Instagram

On my way to Denmark 💪🏻🇩🇰 #normallife

A post shared by Estavana Polman (@estavana) on

View this post on Instagram

My crew ❤️ @sannevanolphen

A post shared by Estavana Polman (@estavana) on

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending