Stewardess ziet ´help me´ in het toilet geschreven staan en belt politie
Connect with us

Lifestyle

Stewardess ziet ´help me´ in het toilet geschreven staan en belt politie

Voor velen van ons symboliseren vliegtuigen één ding: vakantie. De sfeer in een vliegtuig kan dan ook joviaal zijn, met zo veel mensen die reizen van en naar vakantieoorden en even geen zorgen hebben.

Shelia Frederick is een stewardess voor Alaska Airlines. Ze had geen idee dat een routinevlucht naar San Francisco, VS, haar leven zou veranderen.

Een goedgeklede man zat naast een jong, blond meisje die oude, slobberige kleren droeg. Ze keek naar Shelia toen die voorbij kwam, en toen ze dat deed, voelde Shelia de ogen van het meisje recht in haar ziel kijken.

Verdacht type

Toen Shelia met de man probeerde te praten, was hij gelijk verdacht. Ze voelde dat er iets mis was en ging naar het toilet waar ze een stuk papier en een pen achterliet.

Toen ze weer langs het meisje liep, gebaarde ze naar haar dat ze naar het toilet moest gaan.

Het meisje volgde de instructies van Shelia, en toen Shelia terugkeerde naar het toilet, zag ze de hartverscheurende woorden op het papier staan: ´Help me´.

Shelia ging gelijk naar de piloot die de politie oproep om hen bij hun landing in San Francisco op te wachten, volgens de Independent.

En wat bleek, het meisje was slachtoffer van mensensmokkel en was twee maanden eerder ontvoerd.

Nog maar een kind

Het meisje dat gered werd door Shelia was nog maar 14. Na het incident werd Shelia lid van Airline Ambassadors International, een organisatie in 2009 opgericht door stewardess Nancy Rivard om ervoor te zorgen dat vliegtuigpersoneel beter getraind wordt in het herkennen van slachtoffers van mensenhandel.

Leden van de organisatie werken nu samen met de douane en de politie in de VS om mensenhandel aan te pakken.

Vliegtuigpersoneel moet veel beter getraind worden om met dit soort situaties om te gaan, door op de juiste signalen te letten, legt Nancy uit.

Een paar weken na het incident ontving Shelia een telefoontje – het was het meisje dat ze had gered. ¨Bedankt voor het redden van mijn leven,¨ vertelde het meisje haar.

Het meisje was herenigd met haar ouders en zat in therapie om haar ervaringen te verwerken.

Shelia en het meisje hebben nog steeds contact.

1.2 miljoen slachtoffers

De VN schat dat zo´n 1,2 miljoen kinderen jaarlijks slachtoffer zijn van mensensmokkel. Mensensmokkel is de derde grootste criminele activiteit in de wereld, na drugs en wapens.

Zowel jongens als meisjes worden seksueel uitgebuit, als soldaten of goedkope arbeidskrachten ingezet, geforceerd tot diefstal, smokkel of bedelen, of voor adoptie opgegeven – dingen die we niet kunnen accepteren.

Deel dit artikel om deze belangrijke informatie te verspreiden, en om respect te betuigen aan Shelia en ander vliegtuigpersoneel die werken om mensenhandel tegen te gaan!
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Rachel Hazes haalt hiermee keihard uit naar dochter Roxeanne Hazes

André Hazes senior krijgt zijn eigen wassenbeeld. Een mooi moment voor de familie Hazes waarmee ze hun overleden vader kunnen herdenken. Maar niet iedereen wordt betrokken in dit mooie familiemoment: Rachel zegt dat ze het wassenbeeld gedaan heeft voor hun ‘kleine jongen’, maar hoe zit het met hun kleine meid?

Geen contact

Een pijnlijk moment voor Roxeanne Hazes. Zij en haar moeder Rachel hebben al een lange tijd geen contact met elkaar, maar toch voel je het als je zo gepasseerd wordt.

Rachel schrijft een emotioneel eerbetoon aan haar overleden man op haar Instagram en laat Roxeanne expres buiten beschouwing:

,,Lieve schat, ik weet dat je het nooit hebt gewild en zal waarschijnlijk mijn poten breken als ik boven kom… maar ik heb het gedaan voor onze kleine jongen en weet stiekem dat je er toch wel trots op zult zijn…❤️

❤️❤️ ”

Rachel’s volgers vragen zich ook af waarom Rachel haar dochter Roxeanne niet noemt: ,,Vergeet je Rox niet?” en ,,Prachtig mooi😍mooi voor jullie kleine jongen, maar ook voor zijn kleine meissie waar hij zo zuinig op was neem ik aan” luidden de reacties…

Zij aan zij
Extra pijnlijk is dat André Hazes senior een bekende buurman krijgt in het Madame Tussauds. Papa Hazes zal naast zijn zoon Dré junior komen te staan, die ook een wassenbeeld krijgt in het museum. Een eerbetoon aan Hazes die samen met zijn zoon te zien zal zijn, met geen spoor van dochter Roxeanne…

Bron: ditjesendatjes.nl Beeld: Youtube, Instagram

Doorgaan met lezen

Celeberties

Goedele Liekens heeft huidkanker: ’Het gaat steeds slechter’

Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat maakte de 57-jarige Vlaamse politica donderdag bekend op Facebook.

„Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht op het sociale platform. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Te laat

De operatie bleek achteraf te laat uitgevoerd, want de kankercellen waren inmiddels uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Hoewel het behandeltraject Goedele zwaar valt, is de kanker gelukkig wel behandelbaar. „Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Goedele is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

Ze sluit het bericht af met het advies om huidvlekjes te laten testen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending