Stiefvader moet de hele bruiloft van stiefdochter betalen, zijn antwoord laat iedereen schrikken
Connect with us

Lifestyle

Stiefvader moet de hele bruiloft van stiefdochter betalen, zijn antwoord laat iedereen schrikken

Vandaag de dag is het niet langer ongewoon dat er allerlei families bestaan die wat afwijken van meer traditionele families…

Stiefvaders, stiefmoeders, stiefkinderen en stiefbroers- en zussen zijn maar een voorbeeld. En voor velen werkt dit prima. Voor de stiefvader in dit verhaal ging het echter niet zo goed. Hij vertelt het verhaal over hoe hij zijn nieuwe partner en haar dochter verwelkomde van een eerdere relatie … maar toen het tijd was voor de grote trouwdag van die dochter, ging het stukken minder.

Het is onduidelijk of het verhaal van deze stiefvader in het echt gebeurde of niet, maar het is absoluut de moeite waard om het te lezen.

¨Mijn stiefdochter gaat op 3 november trouwen. De huwelijksplanning heeft het meeste van haar en haar moeders leven ingenomen in de afgelopen zes maanden (ik zeg haar moeder omdat we niet getrouwd zijn, hoewel we al jaren samen hebben gewoond). Mijn stiefdochter studeerde afgelopen december af van de universiteit. Ik betaalde haar studie, hoewel het een staatsuniversiteit was, kostte het me alsnog $ 40.000. Ze heeft geen baan en heeft voor de duur van haar universitaire carrière en sinds haar afstuderen bij ons gewoond. Ik kocht voor haar een auto om heen en weer naar school te rijden toen ze klaar was op de middelbare school.

Van tijd tot tijd duikt haar vader in haar leven op. Hoewel hij geen cent aan haar opleiding heeft bijgedragen of kinderopvang heeft betaald, hoewel dat de schuld van mijn vriendin is, houdt ze nog steeds van hem en wil hem in haar leven. Hij blijft altijd net lang genoeg om haar hart te breken door beloftes te breken die hij heeft gemaakt.

De trouwlocatie heeft 250 personen max. Ik gaf hen een lijst van 20 mensen die ik uitgenodigd had, weet je, omdat ik voor alles betaalde. Ze vertelden me dat het geen probleem was en ze zouden ervoor zorgen. Dus ik laat deze mensen weten dat ze een uitnodiging zouden krijgen en de datum zouden moeten vrijhouden.

Zaterdag zag ik een van mijn vrienden op deze lijst op de golfbaan en vroeg of hij kwam. Hij vertelde me dat hij niet uitgenodigd was. Hij vertelde me dat hij een aankondiging heeft ontvangen, maar niet een uitnodiging. Hij had het op zijn achterbank liggen en liet het me zien. En inderdaad, het was gewoon een aankondiging, en mijn naam stond nergens op. Er stond haar vaders naam en de naam van haar moeder en niet van mij.

Dit leidde tot een vrij grote ruzie met mijn vriendin, omdat ik erachter kwam dat GEEN van mijn lijst van twintig op de gastenlijst was gezet omdat “250 mensen erg weinig is.” Ik was boos, maar ik kon niet veel doen omdat de belangrijkste mensen in kwestie al beledigd waren. Mijn vriendin zei: “Als sommige mensen niet komen, kan ik misschien een paar mensen binnenlaten.” Maar dat was voor mij een ultieme klap in mij gezicht. Dus, ik was woest op zaterdag.

Gisteren hadden we een diner met de toekomstige familie en een verrassende gast, de ‘echte vader’. Tijdens het avondmaal vertelde mijn stiefdochter dat haar ‘echte papa’ op de bruiloft zou zijn om haar weg te geven. Dit werd begroet met een koor van “Oh hoe leuk” en “Hoe geweldig”. Ik denk niet dat ik ooit zo boos ben geweest. Ik trilde. Ik nam een paar seconden om mijn kalmte te vinden, omdat ik eerlijk gezegd niet zeker was of ik zou gaan huilen of gaan slaan. Zodra ik er zeker van was dat ik zou kunnen spreken, stond ik op van mijn stoel en zei dat ik graag een toast wou maken. Ik kan me niet precies herinneren wat ik zei, maar de kern was ongeveer dit:

“Ik wil graag een toast maken.” Het geluid van lepels tegen glazen klonk in mijn oren. “Het was mijn grote genoegen om de afgelopen tien jaar een deel van deze familie te zijn.” Ach, hoe lief. “Op dit punt in mijn leven voel ik dat ik dankbaar ben aan de bruid en bruidegom, omdat ze mijn ogen voor iets heel belangrijk hebben geopend.” Zelfverzekerde glimlachen uitgewisseld. ‘Ze hebben me laten zien dat mijn positie in deze familie niet is wat ik ooit dacht dat het was’. En nu begint een glimp van verwarring en schok op de gezichten zich in de kamer te verspreiden.

‘Hoewel ik mezelf ooit als de patriarch of peetvader van de familie zag, die groot respect had en hulp bood waar nodig, lijkt het in plaats daarvan dat ik de positie van een geldautomaat heb, goed voor een geldstroom, maar niet voor heel veel meer. Terwijl ik ben vervangen als gastheer, zowel op de uitnodigingen als in de ceremonie, ontsla ik mijnzelf van mijn financiële plichten als gastheer en geef ze door aan mijn opvolger, de vader. Dus proost op het gelukkige stel en het pad dat ze hebben gekozen. ‘Ik dronk mijn drankje op. ‘Jullie kunnen jezelf uitlaten.’

Is dit egoïstisch? Ik moet 40-50.000 dollar voor een bruiloft betalen waarop ik niemand kan uitnodigen? Waar ik geen deel van uitmaak? Ik ben zo klaar met deze onzin. Ik ben klaar met mijn stiefdochter, ik ben klaar met mijn vriendin. Ik heb gisteren het geld uit onze gezamenlijke rekening overgemaakt (ze heeft geen baan gehad sinds ze bij me kwam wonen). Vanmorgen heb ik alle betrokken zaken gebeld die ik eerder had ingeschakeld om mijn geld terug te betalen. Momenteel lijkt het erop dat ik ongeveer 1500 dollar voor de locatie zal verliezen, maar de andere verkopers betalen alles terug.

Denk je dat deze stiefvader voor de bruiloft had moeten betalen of had hij gelijk in zijn actie? Ben je in een soortgelijke situatie geweest of ken je iemand die dit heeft?

Voel je vrij om dit artikel op Facebook te delen en vertel ons wat je ervan denkt!
[fblike]

Celeberties

HEFTIG: Grote zorgen om jongste zoon Rob de Nijs

Deze week verschijnt het allerlaatste album van Rob de Nijs. Vanwege de ziekte van Parkinson moet hij noodgedwongen de microfoon aan de wilgen hangen. In deze fase blikt de zanger steeds vaker terug op zijn leven. Maar zijn er ook zorgen om zijn jongste zoon.

ZDe afscheidstournee van Rob de Nijs moest groots worden. Maar nu alles stil ligt vanwege de coro-nacrisis, verschijnen er slechts een boek en een album. Rob had zich enorm op zijn tournee verheugd. Hij wilde weer op het podium staan, maar ook wilde hij sparen voor de toekomst van zijn zoontje Julius (8). Vlak voordat alles stil kwam te liggen, sprak hij daarover met zijn echtgenote Henriëtte. ‘Ik had thuis net gezegd: En nu gaan we echt werken voor mijn pensioen. En toen kwam corona. Nou, thank you,’ vertelt Rob de Nijs in PS Het Parool. ‘Het was de bedoeling om genoeg te hebben om er punt achter te zetten. Ik zou een paar grote shows geven. Twaalfduizend man in het Sportpaleis bijvoorbeeld. Dat gaat voorlopig niet door. Er moet straks voor Julius genoeg overblijven om bepaalde dingen te kunnen doen, studeren bijvoorbeeld. Die plannen worden nu doorkruist. We hebben gelukkig een buffertje, maar de bodem daarvan is in zicht. Maar goed, jammeren helpt niet. De hele wereld heeft ermee te maken.’

Zorgen

De afgelopen maanden was Rob veel thuis en kon daardoor meer tijd met zijn zoontje Julius doorbrengen. ‘Hij is heel lief en zorgzaam. Let er steeds op dat ik niet struikel. Pas op, daar ligt een snoer, pap! Ontroerend vind ik dat,’ vertelt hij in PS Het Parool. ‘Hij neemt de regie in huis een beetje van me over. Heel schattig, al had ik het liever anders gehad natuurlijk. Hij is eigenlijk de enige over wie ik me soms zorgen maak. Dan denk ik: oh God, dat joch van acht jaar. Wat vindt hij ervan als zijn vader op een gegeven moment het hoekje om is? Ik denk dat ik nog wel een tijdje heb, maar je weet toch maar nooit.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: First Dates deelneemster met Cup F heeft behoorlijk wat fijne foto’s online staan

Het BNNVARA programma First Dates is nu al een aantal jaar een behoorlijk succes. In dat programma ontmoeten twee singles elkaar voor het eerst in het zogenaamde First Dates Restaurant waar ze (hopelijk) gezellig een hapje met elkaar gaan eten. Uiteraard zijn deze twee singles op elkaar uitgekozen op basis van leeftijd, hobby’s etc.

Na afloop van het etentje mogen de twee potentiële tortelduifjes aan elkaar aangeven of ze zin hebben in een vervolgdate of niet. En dat kan af en toe best pijnlijk zijn wanneer de een aangeeft dat wel te zien zitten terwijl de ander aangeeft daar niets voor te voelen.

Geen match voor Michelle in First Dates

Dat was ook het geval bij Danny en Michelle. De twee hadden leuke gesprekken aan tafel en Danny zag het best wel zitten om nog eens af te spreken met Jamie. Jamie zocht echter meer een gespierde bink met tattoo’s en wilde geen vervolgdate meer. Na het zien van onderstaande foto’s zijn er wellicht toch een hoop andere mannen die interesse hebben in Michelle:

Doorgaan met lezen

Lifestyle

ZIEN: Mannelijk Nederland geniet van spannend pakje Chantal Janzen op RTL 4

Het RTL-programma Oh, Wat een Jaar! is gisteravond weer begonnen met een nieuw seizoen. De eerste aflevering trok direct maar liefst 1.7 miljoen kijkers. De naar SBS6 vertrokken Linda de Mol heeft plaatsgemaakt voor – wie anders? – Chantal Janzen!

Haar eerste aflevering aan het roer van deze spelshow begint meteen goed: de blonde presentatrice werd in een zwart/grijs glitterpakje gehesen, en kreeg een hoogblonde coupe aangemeten! Voor elke aflevering van Oh, Wat een Jaar worden Chantal Janzen en haar vaste teamcaptains volledig ondergedompeld in een bepaald decennium. Deze week zijn de 90’s aan de beurt.

Het pakje van Chantal Janzen

Ook de kledingstijl en haardracht van die tijd komen dus langs! Chantal heeft geluk gehad: zij kreeg een over-the-top, maar toch schitterend pakje om aan te trekken. Haar sidekicks Ruben Nicolai en Carlo Boszhard hebben het iets slechter getroffen…

View this post on Instagram

Vanavond 20:00 terug naar: 1990. Ik was 15! Gebreide vesten, lange haren en kleurrijke stropdassen.. Oh wat een jaar!!#OWEJ

A post shared by Ruben Nicolai (@rubennicolaizelf) on

View this post on Instagram

STRIKE A POSE Come on, V….? Madonna, 1990 #thissaturday

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

Doorgaan met lezen

Trending