Stier doodsbang terwijl zijn hoorns tijdens een Spaans festival in brand worden gestoken.
Connect with us

Nieuws

Stier doodsbang terwijl zijn hoorns tijdens een Spaans festival in brand worden gestoken.

Waarschuwing: De onderstaande video is niet geschikt voor gevoelige kijkers. De video werd vrijgegeven door AnimalNaturalis, een dierenwelzijnsorganisatie, en PACMA, een Spaanse politieke partij, die ijveren voor betere dierenwelzijnswetten in Spanje.

Schokkende beelden tonen het moment waarop een stier tijdens een Spaans festival werd vastgebonden en in brand gestoken.

AnimalNaturals en de politieke partij PACMA deelden de beelden van het “Vuur Stier” evenement dat deel uitmaakt van het Toro Jubilo festival in het Spaanse dorpje Medinaceli. Het “wrede” festival vindt jaarlijks plaats en trekt doorgaans zo’n 1.500 feestvierders aan. Het wordt jaarlijks georganiseerd tijdens het tweede weekend van november.

Normaal is fotograferen en filmen strikt verboden tijdens het evenement, maar de organisatie zegt dat ze het brutale evenement toch konden filmen.

De stier wordt omringd door zo’n 20 mannen die het doodsbange dier met brute kracht vangen en vastmaken aan een vaste structuur. Daarna zien we hoe de doodsbange stier in de zelfgemaakte ring in het rond rent in een poging om het vuur te doven. Volgens de organisatie kan dit urenlang duren.

Een woordvoerder van de groep zei: “Het El Toro Jubilo van Medinaceli is een van de vreselijkste populaire festivals die in ons land bestaan. Maar in verschillende regio’s van Spanje worden er elk jaar nog 3.000 stieren in brand gestoken en het maakt deel uit van de missie van AnimalNaturalis om een einde te maken aan alle festivals waarbij dieren mishandeld worden.”

VIND OOK JIJ DAT DIT PER DIRECT VERBODEN ZOU MOETEN WORDEN? DIT IS TOCH ECHT NIET MEER VAN ONZE TIJD! DEEL DIT BERICHT OM MENSEN BEWUST TE MAKEN VAN DEZE BARBAARSE PRAKTIJKEN EN ONNODIGE DIERENLEED.

Waarschuwing: De onderstaande video bevat heftige beelden niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending