Stropers slachten bijna 90 olifanten af in Botswana – verbergen hun karkassen tussen de struiken
Connect with us

Lifestyle

Stropers slachten bijna 90 olifanten af in Botswana – verbergen hun karkassen tussen de struiken

De kadavers van 87 olifanten zijn gevonden in de buurt van een beschermd natuurgebied in Botswana, volgens lokale verslagen.

Volgens de BBC werden de dode dieren gespot door de liefdadigheidsinstelling Elephants Without Borders, toen ze één van hun gewoonlijke vliegverkenningen maakten.


“Ik ben geschokt, ik sta volledig perplex. Deze schaal van olifantenstroperij ben ik nog niet eerder tegenkomen hier in Afrika,” zei Dr Mike Chase van Elephants Without Borders tegen de BBC.

Op basis van het verslag dat hij maakte, in handen van NPR, verklaarde hij: “Het gaat in alle gevallen om stroperij, want ze hadden allemaal afgekapte schedels om hun ivoor te verwijderen. De stropers probeerden om hun wandaden te verhullen door de dode beesten te verbergen in het struikgewas.”

“De grote verschillen in leeftijd en lichaamsgrootte geven aan dat dit een enorm grootschalige manier van stropen is die al een tijd aan de gang is,” valt te lezen in het verslag.

Het bloedbad
Tussen de olifanten werden ook drie witte neushoorns ontdekt tussen de dode dieren. Stropen is een probleem dat al maanden speelt in het gebied.

Maar liefst 37% van ’s werelds bedreigde olifantenpopulatie leeft in Botswana. Hun aantallen daalden met 30% tussen 2007 en 2014, volgens NPR, waarbij zelfs bewaakte beveiligingsmaatregelen niet hielpen. In dit specifieke geval werden de karkassen gevonden in de nabijheid van het 22 vierkante kilometer grote Okavango Delta Game Reserve.

Overheid maakt geen prioriteit van het aanpakken van stropen
Tot aan mei van dit jaar pakte de overheid van Botswana stropers hard aan. Maar de nieuwe president Mokgweetsi Masisi heeft de dienst die hiervoor verantwoordelijk was ontbonden. Als gevolg van deze verandering is stropen verworden van zeldzame gebeurtenis tot groot probleem.

“De stropers verplaatsen zich snel naar Botswana. We hebben ’s werelds grootste olifantenpopulatie en de regering heeft het jachtseizoen min of meer open verklaard,” zei een verslagen Dr Chase, aldus de BBC.

Stropen is een verschrikkelijke bezigheid en zou niet moeten bestaan in de moderne wereld! Deel dit artikel als je er ook zo over denkt!
[fblike]

Celeberties

Zien: ‘Johnny de Mol neemt keihard wraak tegen Jeroen Rietbergen’

Gisteren gaf Johnny de Mol zijn ongezouten mening over zijn bonus oom Jeroen Rietbergen. Johnny starte zijn talkshow HLF8 met een statement over alle gebeurtenissen rondom The Voice of Holland en liet weten hoe erg hij het allemaal vindt.

Aan de tafel zat Catherine Keyl en die bracht met haar vragen Johnny de Mol behoorlijk van zijn stuk. Zo vroeg ze onder meer wat Johnny er nou echt van vond en ook wat hij van het gedrag van Jeroen Rietbergen vond.

Johnny zei dat hij Jeroen Rietbergen een enorme klootzak vond, maar ze wel van hem houden. Volgens Johnny wist ook niemand van de tijdelijke breuk tussen Linda de Mol en Jeroen Rietbergen een aantal jaar geleden.

Jeroen had toen namelijk zelf opgebiecht dat hij vreemd ging met deelneemsters van The Voice of Holland. Linda de Mol eiste dat Jeroen in therapie ging en zijn leven ging beteren. Hij ging in therapie, maar met zijn walgelijke gedrag en daden ging hij door.

Johnny was een beetje vaag of zijn vader nou afwist van de misstanden van Jeroen. Het gerucht gaat namelijk dat Jeroen tot de orde is geroepen en op zijn plek is gezet toen deze misstanden over hem jaren geleden boven water kwamen. RTL en de productie ontkennen hier iets mee te maken hebben, maar Johnny liet weten dat de leidinggevende en zijn vader er wel vanaf moeten hebben geweten.

Volgens Johnny moet zijn vader Jeroen toen al goed hebben aangepakt. Maar blijkbaar durfde John de Mol het toch niet aan om Jeroen te ontslaan omdat hij de vriend van Linda de Mol was.

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Net binnen: dit zijn de coronamaatregelen die vanaf 25 september zullen gelden

Het coronatoegangsbewijs wordt vanaf 25 september waarschijnlijk verplicht in de horeca en in de kunst- en cultuursector. Ook verdwijnt dan de anderhalvemeterregel, bevestigen ingewijden zondagavond na berichtgeving van RTL Nieuws.

Rutte feestdagen

Verder blijven mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, aldus ingewijden. Ook zal het thuiswerkadvies voorlopig niet veranderen en moet de nachthoreca tussen 0.00 en 6.00 uur dicht blijven.

Er moet nog besloten worden of de evenementensector meer ruimte krijgt. Aanstaande dinsdag geeft het demissionaire kabinet een persconferentie over de maatregelen.

Het kabinet liet vorige week al weten te overwegen het coronatoegangsbewijs te verplichten. De rek in de zorg is eruit en dat geldt ook voor de samenleving, zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) destijds. Door met toegangsbewijzen te werken, wil het kabinet voorkomen dat er nog lang moet worden vastgehouden aan “beperkende maatregelen voor iedereen”.

Het coronatoegangsbewijs is op dit moment al verplicht bij evenementen met een tijdelijk of kortdurend karakter, die maximaal twee derde van de capaciteit benutten en waar iedereen een vaste zitplaats heeft. Ook voor reizen binnen de Europese Unie is al een coronabewijs nodig.

Andere landen gingen Nederland voor. Onder meer in Frankrijk, Italië en Zwitserland werd het verplichte coronatoegangsbewijs al ingevoerd.

Het toegangsbewijs is geldig als iemand volledig is gevaccineerd, recent van COVID-19 is hersteld of negatief op het coronavirus is getest. De pas wordt verplicht voor iedereen boven de dertien jaar.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Onze Koning Willem-Alexander verspreide corona op Grieks eiland

Griekenland is woedend op koning Willem-Alexander. Volgens de Griekse media zouden Willem-Alexander en Máxima vorig jaar bij hun bezoek aan hun villa in Porto Heli het coronavirus hebben verspreid. De hele Griekse gemeente Ermionida zou in paniek zijn geweest.

Tot de koning en Maxima arriveerde inclusief 20 man personeel in hun villa in Porto Heli was er nog geen enkel corona geval in het dorp. Hierna ging het helemaal mis in het dorp.

Volgens de Griekse media kwam dit omdat het personeel en dan voornamelijk de lokale schoonmaaksters van de koning ook nog op andere plekken in het dorp werkten. Volgens één van de schoonmaaksters wees alles erop dat ze het coronavirus heeft opgelopen van Willem-Alexander en dat het op die manier door het dorp is verspreid.

Doorgaan met lezen

Trending