Studente die tiener dronken doodreed, pleegde zelfmoord in gevangenis nadat ze "naakt moest dansen voor personeel".
Connect with us

Meest bekeken

Studente die tiener dronken doodreed, pleegde zelfmoord in gevangenis nadat ze “naakt moest dansen voor personeel”.

Een universiteitsstudente uit het Verenigd Koninkrijk beroofde zich in de gevangenis van het leven omdat ze “gepest en geterroriseerd” werd door andere gevangenen.

Katie Allan (21) zat een gevangenisstraf uit omdat ze Michael Keenan (15) in het midden van de weg bloedend en bewusteloos had achtergelaten nadat ze hem dronken aangereden had. Maar hoewel de tiener, die volledig herstelde, en zijn familie de rechter vroeg om haar geen gevangenisstraf te geven, werd ze veroordeeld tot twee jaar gevangenis.

In de gevangenis van Falkirk werd het leven van Katie echter zuur gemaakt door medegevangenen – en begon haar haar uit te vallen van de stress.

Als onderdeel van een “trainingsprocedure” in de gevangenis werd ze eveneens gedwongen om naakt te paraderen voor het personeel.

Na haar overlijden in juni, na vijf maanden gevangenis, omschreef een vriend haar als een “schaap in een wolvenhok.”

Ze was vooral bang van een bepaalde pestkop, die haar dwong om haar tabak af te geven.

Een vriend zei: “Ze werd gepest. Dat en de omgeving van de gevangenis hebben rechtstreeks geleid tot haar zelfmoord. Ze had daar gewoon nooit mogen zijn.”

Uiteindelijk werd Katie wegens het pesten zelfs overgeplaatst naar een andere gevangenis, maar de terreur bleef duren. Nadat ze 21 werd, werd ze overgeplaatst naar een afdeling waar voornamelijk junkies zaten.

De ouders van Katie, Linda en Stuart, eisen nu gerechtigheid voor hun dochter.

Hoewel ze helemaal aanvaarden dat hun dochter een ernstig misdrijf beging en het verdiende om gestraft te worden, hebben ze ernstige vragen over de manier waarop haar rechtszaak behandeld werd.

Ze zijn furieus dat sheriff David Pender de rechtbank vertelde dat het onmogelijk was om haar geen gevangenisstraf op te leggen.

De ouders verwijzen naar andere zaken waarin de dader geen gevangenisstraf kreeg.

“Tijdens mijn laatste bezoek met haar broer, wisten we dat er iets fout was. Ze zag er uitgeput uit en had niet geslapen omdat ze geterroriseerd en gepest werd.”

Linda en Stuart worden overigens gesteund door de ouders van het slachtoffer en de rector van de Universiteit van Glasgow.

WAT VIND JIJ HIERVAN? HAD DE RECHTER HIER MILDER MOETEN ZIJN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

 

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

 

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Emile Ratelband stond vroeger bekend als een positiviteitsgoeroe die tegen iedereen die het wilde horen TSJAKKA schreeuwde. Tegenwoordig is Emile wat minder positief, zo blijkt uit een tweet.

Ratelband heeft het nieuws gevolgd en heeft gezien dat er in Duitsland iets aan de hand is. Schijnbaar wilden ’tientallen rechts-extremisten’ de regering bij onze oostburen omver werpen. In totaal zijn er 22 mensen opgepakt. Zij worden allen verdacht van lidmaatschap van terroristische organisatie.

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending