Studente die tiener dronken doodreed, pleegde zelfmoord in gevangenis nadat ze "naakt moest dansen voor personeel".
Connect with us

Nieuws

Studente die tiener dronken doodreed, pleegde zelfmoord in gevangenis nadat ze “naakt moest dansen voor personeel”.

Een universiteitsstudente uit het Verenigd Koninkrijk beroofde zich in de gevangenis van het leven omdat ze “gepest en geterroriseerd” werd door andere gevangenen.

Katie Allan (21) zat een gevangenisstraf uit omdat ze Michael Keenan (15) in het midden van de weg bloedend en bewusteloos had achtergelaten nadat ze hem dronken aangereden had. Maar hoewel de tiener, die volledig herstelde, en zijn familie de rechter vroeg om haar geen gevangenisstraf te geven, werd ze veroordeeld tot twee jaar gevangenis.

In de gevangenis van Falkirk werd het leven van Katie echter zuur gemaakt door medegevangenen – en begon haar haar uit te vallen van de stress.

Als onderdeel van een “trainingsprocedure” in de gevangenis werd ze eveneens gedwongen om naakt te paraderen voor het personeel.

Na haar overlijden in juni, na vijf maanden gevangenis, omschreef een vriend haar als een “schaap in een wolvenhok.”

Ze was vooral bang van een bepaalde pestkop, die haar dwong om haar tabak af te geven.

Een vriend zei: “Ze werd gepest. Dat en de omgeving van de gevangenis hebben rechtstreeks geleid tot haar zelfmoord. Ze had daar gewoon nooit mogen zijn.”

Uiteindelijk werd Katie wegens het pesten zelfs overgeplaatst naar een andere gevangenis, maar de terreur bleef duren. Nadat ze 21 werd, werd ze overgeplaatst naar een afdeling waar voornamelijk junkies zaten.

De ouders van Katie, Linda en Stuart, eisen nu gerechtigheid voor hun dochter.

Hoewel ze helemaal aanvaarden dat hun dochter een ernstig misdrijf beging en het verdiende om gestraft te worden, hebben ze ernstige vragen over de manier waarop haar rechtszaak behandeld werd.

Ze zijn furieus dat sheriff David Pender de rechtbank vertelde dat het onmogelijk was om haar geen gevangenisstraf op te leggen.

De ouders verwijzen naar andere zaken waarin de dader geen gevangenisstraf kreeg.

“Tijdens mijn laatste bezoek met haar broer, wisten we dat er iets fout was. Ze zag er uitgeput uit en had niet geslapen omdat ze geterroriseerd en gepest werd.”

Linda en Stuart worden overigens gesteund door de ouders van het slachtoffer en de rector van de Universiteit van Glasgow.

WAT VIND JIJ HIERVAN? HAD DE RECHTER HIER MILDER MOETEN ZIJN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Arrestatieteam gaat Erasmus MC binnen na schietpartij, massale politie-inzet in Rotterdam

In het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam heeft een schietincident plaatsgevonden, zo meldt de politie. Tevens is er geschoten in een woning aan het Heiman Dullaertplein, dat ongeveer 1,5 kilometer verderop ligt.

Er zijn twee personen gewond geraakt, maar verdere details over hun verwondingen zijn op dit moment onbekend.

Volgens Rijnmond is een arrestatieteam het ziekenhuis binnengegaan. Het team is bezig met het controleren van alle kantoren, en mensen worden verzocht het gebouw te verlaten. Of het hele ziekenhuis ontruimd wordt, is nog niet bevestigd.

De vermoedelijke schutter, die bij beide incidenten betrokken lijkt te zijn, is gekleed in gevechtskleding en zou mogelijk een vluchtpoging hebben gedaan op een motor. De politie vermeldt dat hij bewapend is met een handvuurwapen.

De man wordt beschreven als lang, met zwart haar en rond de midden 20. Hij draagt een rugzak en een koptelefoon. De politie roept op om bij het zien van de man direct 112 te bellen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Is dit het einde van Mobicep’s carrière? Schokkend incident op camera vastgelegd!

In een schokkend voorval dat de fitnesswereld in Nederland deed opschudden, ging de bekende influencer en bodybuilder Mobicep door het lint in zijn eigen sportschool. Video’s van het incident circuleren op sociale media en laten een duidelijk geagiteerde Mobicep zien die apparaten vernielt en zich overduidelijk agressief gedraagt.

Wie is Mobicep?

Mobicep is meer dan alleen een bodybuilder; hij is een prominent figuur in de fitnessgemeenschap, vooral in Nederland. Met een aanzienlijke aanwezigheid op sociale media heeft hij een grote schare volgers die zijn fitnessreis en levensstijl op de voet volgen. Naast zijn invloed in de fitnesswereld heeft Mobicep ook zijn eigen supplementenmerk, MB Nutrition.

Wat gebeurde er?

Op de bewuste dag betrad Mobicep zijn sportschool en, volgens ooggetuigen, leek er in eerste instantie niets aan de hand. Maar al snel veranderde zijn houding. Zonder duidelijke aanleiding begon hij apparatuur te vernielen. Dumbbells werden met kracht op de grond gegooid, machines werden omgestoten en in sommige video’s was te zien hoe hij schreeuwde en duidelijk gefrustreerd was.

De reden voor deze plotselinge uitbarsting van woede is nog onbekend.

Reacties en gevolgen

De beelden van het incident veroorzaakten een storm van reacties op sociale media. Velen waren in shock door het gedrag van iemand die vaak wordt gezien als een rolmodel binnen de fitnessgemeenschap.

Het incident roept ook vragen op over de toekomst van MB Nutrition. De associatie met een dergelijke openbare uitbarsting kan gevolgen hebben voor het merkimago.

Slotwoord

Het is duidelijk dat iedereen, ongeacht hun status of bekendheid, menselijk is en fouten kan maken. De uitdaging voor Mobicep zal nu zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn acties, de schade te herstellen en, indien nodig, hulp te zoeken.

Bron: YouTube

Doorgaan met lezen

BNers

Marco Borsato krijgt nekschot: ‘Vervolgd wegens ontucht met minderjarige’

Marco Borsato zal toch worden vervolgd voor het seksueel misbruiken van een indertijd minderjarig meisje. Dat maakte het OM woensdag bekend.

 

De inmiddels 22-jarige vrouw deed in december 2021 aangifte tegen de zanger. Marco Borsato wordt ontucht met een minderjarige ten laste gelegd.

Hij zou het slachtoffer onzedelijk hebben betast. De Telegraaf meldt dat er nog geen zittingsdatum is vastgelegd.

Na het overlijden van de vader van het meisje, zou de zanger zich hebben opgeworpen als een soort pleegvader.

De vrouw onthulde dat Marco indertijd aan haar billen en borsten zat. En ook onder haar rokje gleed en tussen haar benen greep. De feiten vonden plaats tussen 2014 en 2019.

De bal ging aan het rollen nadat de moeder van het meisje haar dagboek vond. Daarin stond het misbruik uitgebreid beschreven.

De moeder was werkzaam voor de zanger en sprak hem hierover aan op 4 juli 2019. Uiteindelijk deed de moeder ook melding bij de politie. Haar dochter was toen mentaal nog niet in staat om officieel aangifte te doen.

Omdat Marco voor haar een vertrouwenspersoon was, durfde ze de zanger niet meteen terecht te wijzen.

Ze was immers haar vader al verloren en nu vreesde ze ook om Marco kwijt te raken. Pas na enkele sessies met de psychologe durfde ze dan toch aangifte te doen.

Volgens zijn advocaat is Marco Borsato heel teleurgesteld met de beslissing van het OM tot vervolging. Hij zegt 29 getuigenverklaringen te hebben die zijn aangifte van laster en smaad staven.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending