Studenten kopen een tweedehands bank – dan vinden ze het geheim van een weduwe in een armleuning
Connect with us

Lifestyle

Studenten kopen een tweedehands bank – dan vinden ze het geheim van een weduwe in een armleuning

Toen deze studenten een tweedehands bank kochten, hadden ze nog geen enkel idee wat ze erin zouden vinden.

Overal op de wereld zijn kleine verborgen schatten en veel daarvan kunnen op veilingen en vlooienmarkten gevonden worden. Er zijn talloze voorbeelden van mensen die erachter kwamen dat hun aankoop meer waard was, dan ze ervoor betaalden. Deze studenten horen inmiddels bij deze groep.

De drie studenten Reese, Cally en Lara zijn kamergenoten en kochten een oude bank bij het Leger des Heils voor ongeveer 20 euro. De bank rook een beetje raar en was behoorlijk afgeleefd, maar voor die prijs was de bank perfect, zo dachten de vrienden, schrijft Daily Mail.

Maar ze hadden nauwelijks gebruik gemaakt van de bank toen ze iets in de armleuning vonden.

Enveloppen verstopt in de bank
De kamergenoten waren een film aan het kijken toen ze merkten dat de armleuning een beetje vreemd aanvoelde. De vrienden realiseerden zich dat er iets verstopt was en besloten de bank open te maken.

Geen van hun had ooit verwacht wat ze daar vonden. In de armleuning was een envelop met zo’n 700 dollar (ongeveer 600 euro).

Iets zei ze dat er meer te vinden zou zijn. Na een nauwkeurige zoektocht vonden ze nog meer enveloppen.

Het totaalbedrag? Meer dan 35.000 euro!

Kan je je de schok en blijdschap voorstellen toen ze realiseerden dat ze bijna letterlijk op een goudmijn zaten?

Maar in alle opwinding zag een van hen dat één van de enveloppen aan iemand geadresseerd was. Het drietal besefte zich dat al het geld een rechtmatige eigenaar had – en besloten dat ze die zouden vinden.

De zoektocht naar de rechtmatige eigenaar
De vrienden zochten naar de vrouw wiens naam op de enveloppe stond geschreven. Nadat ze eindelijk was gevonden, deelde de oudere vrouw het unieke verhaal achter het geld in de bank.

Ze vertelde de studenten dat het geld afkomstig was van haar zieke echtgenoot, die haar, voordat hij overleed, veel contant geld had gegeven voor als hij niet meer voor haar kon zorgen.

De vrouw gaf aan dat het geld bijna 30 jaar in de bank lag, totdat ze een rugoperatie moest ondergaan en verschillende maanden in een ziekenhuis moest doorbrengen. Dokters raden haar kinderen aan om de bank te vervangen, om te helpen met haar herstellende rug. Zo kwam de bank terecht bij het Leger des Heils.

Maar dankzij deze drie goudeerlijke studenten is gelukkig het geld terug bij de rechtmatige eigenaar.

De oudere vrouw gaf elk van hen 250 euro als beloning. Luister naar het drietal in het onderstaande filmpje en deel dit ongelooflijke verhaal met jouw vrienden!
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Het gezicht van Martien Meiland na zijn heftige ongeluk!

Misschien dat het je weleens is opgevallen, Martien Meiland heeft twee verschillende ogen. Tenminste, twee verschillende kleuren. Dat komt doordat hij als kind ooit eens een schaar in zijn eigen oog heeft gekregen tijdens het knutselen. Hij was destijds vier jaar oud en het heeft hem voor de rest van zijn leven beïnvloed kunnen we wel stellen.

Hij ziet namelijk vrijwel niets meer met dat oog en moet het dus doen met één oog. Omdat het op jonge leeftijd is gebeurd denkt de kasteelheer dat hij er niet zoveel last van heeft. Normaal gesproken hebben mensen namelijk veel last met het zien van diepte wanneer één oog wegvalt.

Het oog van Martien Meiland

Omdat het ongeluk op zijn vierde levensjaar is voorgevallen heeft hij er goed mee kunnen leren leven. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij een dode hoek ervaart aan zijn rechterkant. Als je goed kijkt kun je hier het verschil goed zien. Let op zijn rechteroog, voor ons aan de linkerkant dus:

Doorgaan met lezen

Celeberties

Pijnlijk: Rachel Hazes haalt hiermee keihard uit naar dochter Roxeanne Hazes

André Hazes senior krijgt zijn eigen wassenbeeld. Een mooi moment voor de familie Hazes waarmee ze hun overleden vader kunnen herdenken. Maar niet iedereen wordt betrokken in dit mooie familiemoment: Rachel zegt dat ze het wassenbeeld gedaan heeft voor hun ‘kleine jongen’, maar hoe zit het met hun kleine meid?

Geen contact

Een pijnlijk moment voor Roxeanne Hazes. Zij en haar moeder Rachel hebben al een lange tijd geen contact met elkaar, maar toch voel je het als je zo gepasseerd wordt.

Rachel schrijft een emotioneel eerbetoon aan haar overleden man op haar Instagram en laat Roxeanne expres buiten beschouwing:

,,Lieve schat, ik weet dat je het nooit hebt gewild en zal waarschijnlijk mijn poten breken als ik boven kom… maar ik heb het gedaan voor onze kleine jongen en weet stiekem dat je er toch wel trots op zult zijn…❤️

❤️❤️ ”

Rachel’s volgers vragen zich ook af waarom Rachel haar dochter Roxeanne niet noemt: ,,Vergeet je Rox niet?” en ,,Prachtig mooi😍mooi voor jullie kleine jongen, maar ook voor zijn kleine meissie waar hij zo zuinig op was neem ik aan” luidden de reacties…

Zij aan zij
Extra pijnlijk is dat André Hazes senior een bekende buurman krijgt in het Madame Tussauds. Papa Hazes zal naast zijn zoon Dré junior komen te staan, die ook een wassenbeeld krijgt in het museum. Een eerbetoon aan Hazes die samen met zijn zoon te zien zal zijn, met geen spoor van dochter Roxeanne…

Bron: ditjesendatjes.nl Beeld: Youtube, Instagram

Doorgaan met lezen

Celeberties

Goedele Liekens heeft huidkanker: ’Het gaat steeds slechter’

Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat maakte de 57-jarige Vlaamse politica donderdag bekend op Facebook.

„Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht op het sociale platform. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Te laat

De operatie bleek achteraf te laat uitgevoerd, want de kankercellen waren inmiddels uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Hoewel het behandeltraject Goedele zwaar valt, is de kanker gelukkig wel behandelbaar. „Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Goedele is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

Ze sluit het bericht af met het advies om huidvlekjes te laten testen.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending