Studenten kopen een tweedehands bank – dan vinden ze het geheim van een weduwe in een armleuning
Connect with us

Nieuws

Studenten kopen een tweedehands bank – dan vinden ze het geheim van een weduwe in een armleuning

Toen deze studenten een tweedehands bank kochten, hadden ze nog geen enkel idee wat ze erin zouden vinden.

Overal op de wereld zijn kleine verborgen schatten en veel daarvan kunnen op veilingen en vlooienmarkten gevonden worden. Er zijn talloze voorbeelden van mensen die erachter kwamen dat hun aankoop meer waard was, dan ze ervoor betaalden. Deze studenten horen inmiddels bij deze groep.

De drie studenten Reese, Cally en Lara zijn kamergenoten en kochten een oude bank bij het Leger des Heils voor ongeveer 20 euro. De bank rook een beetje raar en was behoorlijk afgeleefd, maar voor die prijs was de bank perfect, zo dachten de vrienden, schrijft Daily Mail.

Maar ze hadden nauwelijks gebruik gemaakt van de bank toen ze iets in de armleuning vonden.

Enveloppen verstopt in de bank
De kamergenoten waren een film aan het kijken toen ze merkten dat de armleuning een beetje vreemd aanvoelde. De vrienden realiseerden zich dat er iets verstopt was en besloten de bank open te maken.

Geen van hun had ooit verwacht wat ze daar vonden. In de armleuning was een envelop met zo’n 700 dollar (ongeveer 600 euro).

Iets zei ze dat er meer te vinden zou zijn. Na een nauwkeurige zoektocht vonden ze nog meer enveloppen.

Het totaalbedrag? Meer dan 35.000 euro!

Kan je je de schok en blijdschap voorstellen toen ze realiseerden dat ze bijna letterlijk op een goudmijn zaten?

Maar in alle opwinding zag een van hen dat één van de enveloppen aan iemand geadresseerd was. Het drietal besefte zich dat al het geld een rechtmatige eigenaar had – en besloten dat ze die zouden vinden.

De zoektocht naar de rechtmatige eigenaar
De vrienden zochten naar de vrouw wiens naam op de enveloppe stond geschreven. Nadat ze eindelijk was gevonden, deelde de oudere vrouw het unieke verhaal achter het geld in de bank.

Ze vertelde de studenten dat het geld afkomstig was van haar zieke echtgenoot, die haar, voordat hij overleed, veel contant geld had gegeven voor als hij niet meer voor haar kon zorgen.

De vrouw gaf aan dat het geld bijna 30 jaar in de bank lag, totdat ze een rugoperatie moest ondergaan en verschillende maanden in een ziekenhuis moest doorbrengen. Dokters raden haar kinderen aan om de bank te vervangen, om te helpen met haar herstellende rug. Zo kwam de bank terecht bij het Leger des Heils.

Maar dankzij deze drie goudeerlijke studenten is gelukkig het geld terug bij de rechtmatige eigenaar.

De oudere vrouw gaf elk van hen 250 euro als beloning. Luister naar het drietal in het onderstaande filmpje en deel dit ongelooflijke verhaal met jouw vrienden!
[fblike]

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending