Supermarkt toont prachtig gebaar voor jongen met downsyndroom nadat zij zien dat zijn vader het moeilijk heeft.
Connect with us

Nieuws

Supermarkt toont prachtig gebaar voor jongen met downsyndroom nadat zij zien dat zijn vader het moeilijk heeft.

Deze kleine jongen werd uitgenodigd achter de kassa van supermarkt Tesco toen de manager van zijn “favoriete winkel” hem zag spelen in een gesloten rij.

David Burke (45) bekent dat shoppen met zijn zoon Jay, die het syndroom van Down heeft, soms best lastig kan zijn.

Maar op 6 oktober werd het hart van de brandweerman verwarmd toen een manager van de supermarkt in Bradford in het Verenigd Koninkrijk een prachtig gebaar toonde.


David had alle moeite van de wereld om Jay weg te lokken van een gesloten kassa nadat hij beslist had dat hij die dag voor de winkel wilde werken. Toen manager James het tafereel zag, opende hij de kassa en hielp Jay met het scannen van de boodschappen van papa.


David prees het personeel van de winkel om hun geduld en medeleven om van een uitdagend moment een prachtige herinnering te maken.

Hij zei:

“Ik probeerde hem van de kassa weg te krijgen, maar Jay besloot dat hij die dag voor Tesco wilde werken. Ik had het echt lastig, maar verrassend genoeg kwam de manager, James, erbij en opende de kassa voor hem.”

“Hij voelde zich als een werknemer en het verwarmde mijn hart om te zien hoe geconcentreerd hij was en hoe zeer hij zich amuseerde.”

“We noemen hem de ultieme ijsbreker want hij stapt op iedereen toe, dus het personeel kent hem al wel – maar James hadden we nooit eerder ontmoet. Winkelen met een kind met speciale noden kan soms erg moeilijk zijn. Zien dat mensen dat erkennen en je helpen neemt de druk weg van het idee dat anderen je als ouder veroordelen.”


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending