Sylvana Simons krijgt ruzie met voorzitter.. ‘Ben nog niet klaar met jou’
Connect with us

Celeberties

Sylvana Simons krijgt ruzie met voorzitter.. ‘Ben nog niet klaar met jou’

Afgelopen maandag liep een debat over emancipatie liep niet helemaal lekker. Sylvana Simons en voorzitter Ockje Tellegen kregen het namelijk aan de stok met elkaar. En het lijkt nog niet voorbij.

Ruzie debat

In de video is te zien dat de voorzitter keihard uithaalt naar Simons. “Het opvoeden van mijn vier kinderen thuis is makkelijker dan het leiden geven van deze vergadering”. Sylvana probeert erop te reageren maar de voorzitter geeft haar geen kans om dat te doen. En onderbreekt haar en reageert met “Mevrouw Simons, u heeft niet het woord.”

“Het lijkt wel een kleuterklas” voegt Tellegen nog eraan toe. Sylvana Simons zou buiten de microfoon worden geïntimideerd door PVV-kamerlid Harm Beertema.

‘Niet klaar mee’

Er werd nog even polshoogte gehouden bij Sylvana Simons over het debat. Ze wilde er niet veel over kwijt maar reageerde wel op de felle reactie van Tellegen. “Ik vind haar reactie nogal ongepast. Ik vond het op zijn minst, buitenproportioneel”. Wat er precies buiten de microfoon gebeurde wilde Simons niet kwijt. Ze wacht het af en gaat via de voorzitter een melding maken. Hierbij laat ze ook weten dat ze er niet klaar mee is.

Bekijk de video hier

Celeberties

Koning Willem Alexander huilt om nieuws dochter Amalia

Tijdens een buitengewone vergadering van de Raad van State is prinses Amalia door koning Willem-Alexander binnengeleid bij de Raad van State. Het leek voor het koninklijk paar soms moeilijk de emoties te bedwingen…

Onder het toeziend oog van de pers, belangstellenden, vicevoorzitter van de Raad van State, meester Thom de Graaff, en enkele andere hoogwaardigheidsbekleders kwam prinses Amalia samen met haar ouders aan bij Paleis Kneuterdijk. Nu de prinses achttien jaar is geworden is zij oud genoeg om de troon van haar vader over te nemen. Als voorbereiding op haar koningschap krijgt de prinses daarom zitting in de Raad van State. Dat is het het adviesorgaan voor regering en Tweede Kamer en de hoogste bestuursrechter van ons land. Vandaag werd zij tijdens een buitengewone vergadering van het orgaan geïntroduceerd.

Binnengeleiding

Tijdens de binnengeleiding, zoals dat heet, gaf koning Willem-Alexander aan trots te zijn op zijn dochter: ,,Wij zijn u dankbaar dat u onze dochter op deze hartelijke wijze verwelkomt en dat u haar in toekomstige jaren kennis wilt laten maken met de inhoud van uw werk”, aldus de koning tegen de Raad van State. Ook vertelde hij over zijn tijd bij de Raad van State: ,,Ik heb warme herinneringen aan de vele woensdagen die ik hier aan de Kneuterdijk en aan het Binnenhof heb doorgebracht. De verbinding met de Raad heeft niet alleen mijn kennis verdiept en mijn horizon verbreed, ze heeft me ook in contact gebracht met vele wijze en inspirerende mensen. De vruchten pluk ik tot op de dag van vandaag.”

Profiteren van het heldere inzicht

De prinses hield een toespraak en die begon hem met de volgende woorden: ,,Dank u wel, Voorzitter, als ik u voor één keer zo mag noemen.” Haar vader, koning Willem-Alexander, is uit hoofde van zijn functie door voorzitter van de Raad van State. Amalia vertelt verder: ,,Om mijn taak te kunnen vervullen en mij in te zetten voor het Koninkrijk, zal ik nog veel moeten leren. Ik realiseer mij hoe weinig ik pas weet over de taken van de overheid, de beoordeling van wetten, het functioneren van het bestuur en de functie van de rechter. Mijn grootmoeder en ook u, Voorzitter, hebben al mogen profiteren van het heldere inzicht dat de Raad daarover biedt. In die lijn hoop ik dan ook na de afronding van mijn studie de vergaderingen regelmatig bij te wonen.”

,,Bewust van mijn verantwoordelijkheid”

De prinses citeerde in haar speech ook prinses Beatrix: ,,Nog zeer lange tijd, leden van de Raad van State, zal ik mij beschouwen als uw leerling. Ik zal – bewust van mijn verantwoordelijkheid – trachten een goede leerling te zijn.”

Dankbaar

Nadien heeft de prinses ook een persconferentie gehouden. Daar zei ze dankbaar te zijn dat haar privacy in haar tussenjaar gerespecteerd wordt. Ze gaf aan veel dingen mee te maken en mensen te ontmoeten: ,,Die ervaringen neem ik mee naar de toekomst en leveren ook een enorme persoonlijke groei op.” Verder zei ze weinig over haar tussenjaar. Omdat ze dat ziet als een privé aangelegenheid evenals haar studie en schooltijd.

Tijdens de persconferentie vertelde Amalia ook graag een goede koningin te worden. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima keken de prinses liefdevol aan en waren duidelijk geëmotioneerd door het moment. Voor de ceremonie plantte prinses Amalia een koningslinde – een boom – in de tuin van Paleis Kneuterdijk.

Binnenhof

De ceremonie wordt normaal gesproken aan het binnenhof gehouden. Dat kon dit keer niet doorgaan vanwege de renovatie aldaar. Daarom is besloten de ceremonie te verplaatsen naar Paleis Kneuterdijk.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Collega’s van Rene Le Blanc zijn woest: “Ik ben boven de rest uit gestegen”

Het contact tussen René Le Blanc en zijn collega’s van Ik Geloof In Mij is helemaal verbroken. Zij willen ook geen contact meer met hem. Zijn collega’s vinden ook dat de show eigenlijk alleen om René le Blanc draait.

René heeft een interview gedaan met Story. Daarin deed hij een boekje open over zijn collega’s. Zijn collega’s hadden gezegd dat ze niet meer wilde samenwerken omdat het ‘de grote René le Blanc show’ is geworden. “Ik heb alleen nog contact met Rutger van Barneveld. Hem heb ik deze week al twee keer gezien en ik heb net een armbandje van hem gekre-gen”

Ook heeft hij een lied voor hem gemaakt. “Ik ken hem ook al tien jaar en heb zelfs nog een keer een nummer voor hem geschreven. Dan heb ik met Dave (van Well – red.) die mijn plaatsgenoot is, af en toe nog appcontact. Maar daar houdt het wel mee op.”

“Er wordt mij divagedrag verweten, wat echt helemaal nergens op slaat. Kijk, we hebben samen aan een programma gewerkt, soms wel acht tot negen uur per dag. De programmamakers beslissen uiteindelijk wat daarvan wordt gemaakt” zegt rené.

Hij vindt dat hij meer succes heeft gekregen dan de andere: “Dan hoor ik dat mij wordt verweten dat het de grote René le Blanc-show is geworden. Daar ben ik natuurlijk blij mee, dat ik een beetje boven de rest ben uitgestegen, maar ik heb er geen invloed op.”

Ook legt hij uit waarom hij in het derde deel minder was te zien. “In het derde deel van de serie ben ik minder te zien. Ik wilde het publiek laten zien wat ik kan en juist in die tijd stond ik op heel veel festivals. Dat leek me belangrijker dan weer allemaal beelden van mij aan de keukentafel”

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Wat is er tussen Emma Heesters en Marco Borsato gebeurd: “Geschrokken!”

Emma Heesters was dolblij afgelopen week, ze ging namelijk samenwerken met niemand minder dan Marco Borsato. Maar laatstgenoemde is de laatste tijd behoorlijk veel in het nieuws, en niet altijd even positief. Er worden dan ook aan alle kanten allerlei geruchten in het leven geroepen over de zanger en het moet nog maar blijken wat daarvan waar is. De zanger heeft gisteren nog zijn nieuwste tour afgezegd via een brief aan de kaartkopers. De brief zou nogal vreemd vallen bij veel van zijn fans en is nog terug te lezen via de link onder de onderstaande alinea.

Maar terug naar mevrouw Heesters. Gisteren was ze op bezoek bij Omroep Max waar ze het uitgebreid heeft over haar nieuwe kerstnummer ‘Holiday’. Maar natuurlijk is er vervolgens gevraagd naar de samenwerking met Borsato die de laatste tijd veel in het nieuws is. Maar plots lijkt dat enthousiasme over de samenwerking helemaal verdwenen te zijn bij de zangeres.

Emma Heesters ongemakkelijk bij vraag over Borsato

De vraag die bij haar terecht komt is: “En de samenwerking met Marco Borsato, hoe staat het daarmee?” Emma reageert hier zichtbaar geschrokken op: “Ja, ik heb een nummer met hem opgenomen maar dat hij eigenlijk groter gemaakt dan dat het is. Er ligt een nummer maar wat daarmee gedaan wordt weten we niet.” Natuurlijk is dat verassend nieuws en wordt er verder gevraagd: “Maar wellicht komt dat ook nog uit?” Maar plots lijkt dit van tafel te zijn geschoven en wordt het onderwerp een beetje ongemakkelijk weggepraat: “Ja, nu is daar geen sprake van. Eerst maar even het kerstnummer..” Yvonne Coldeweijer heeft inmiddels ook gereageerd, hieronder te zien. Daaronder is de laatst genoemde video van Heesters te zien:

Doorgaan met lezen

Trending