Sylvana Simons: “Verwijder gewoon al die witte mannen in de Tweede kamer”
Connect with us

WOW

Sylvana Simons: “Verwijder gewoon al die witte mannen in de Tweede kamer”

Nederlands politica, televisie- en radiopresentatrice Silvana Simons is van mening dat alle ‘problemen’ in dit land ontstaan door ‘witte mannen’.

Sylvana die partijleider is Bij1 vind dus dat deze ‘witte mannen’ vervangen moeten worden door vrouwen, of mannen met een andere huidskleur.

Dit is heel ironisch omdat haar partij tegen racisme zou zijn. Sylvana heeft in de afgelopen jaren gestreden voor minder racisme, en een gelijke behandeling.

Maar in onderstaande video is te zien hoe juist haar partij de meest racistische partij van dit moment is.

Sylvana zei: “Het is mijn persoonlijke ervaring, onder andere in de politiek. Dat veel van wat er misgaat, misgaat onder leiding van witte mannen.

Nou is mijn vraag: hoe vreemd zou het zijn als ik zou voorstellen, per motie wellicht, om alle witte mannen op basis van de geleefde ervaringen hier in de kamer, maar ook in het land, te vervangen door mensen waar we die ervaringen niet mee hebben?

Meest bekeken

Jim Bakkum woedend wegens ophef rondom Marco Borsato: “Diep, diep triest”

Jim Bakkum vindt het vreselijk dat Marco Borsato de laatste weken onder vuur ligt door alle ernstige geruchten. Er gaan geruchten rond dat de zanger grensoverschrijdend gedrag heeft laten zien tegenover minderjarige meisjes. Jim Bakkum staat uitgebreid stil rond deze hetze op zijn Instagram Stories.

Het is een hetze

Afgelopen weken zijn er geruchten in de wereld gekomen die zich als een lopend vuurtje verspreiden. De zanger wordt van vreselijke dingen beschuldigd.

‘Ik weet dat dit heel gevoelig ligt’, begint Jim. Jim zegt ook dat hij absoluut geen kant kiest, maar het met ‘lede ogen’ aanziet.

“Wat ongelofelijk pijnlijk hoe je zo jaren aan de top staat, een voorbeeld bent voor vele artiesten en vanuit het niets (wat de waarheid ook is) er finaal van afvalt door aantijgingen die worden gedaan jegens hem. Vind het diep, dieptriest”, gaat hij verder. Ook geeft hij aan dat hij geen kant kiest. “Dit is mijn neutrale gevoel als iemand die het net als jullie aanschouwt.”

Marco Borsato heeft inmiddels ook een advocaat. Zijn advocaat voor deze zaak is Geert-Jan Knoops. Knoops liet vrijdag weten dat Marco alle insinuaties ontkent. Hij zei hier het volgende over: “Omdat de geruchten blijven aanhouden en schadelijk zijn voor de ‘persoonlijke integriteit en reputatie’ van Borsato is verzocht een onderzoek in te stellen. En voor een ieder die het bericht nog steeds niet begrijpt..: dhr. Borsato ontkent dus de insinuaties.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Maan valt hard door de mand in interview: “Je liegt gewoon!”

Maan heeft het behoorlijk te verduren gekregen de afgelopen dagen. Allereerst werd er geopperd dat de zangeres ons wellicht ging vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dit was onder andere bij het juice-kanaal ‘JuiceChannel’. Al snel werd duidelijk dat dit iemand anders werd, namelijk Stien den Hollander (S10).

Ditzelfde kanaal wist dit al een paar dagen vóór de officiële bekendmaking de wereld in te gooien. Ook liet dit kanaal weten dat S10 flink bot geweest is betreft het ingezonden nummer van De Steenwinkel. Het zou onder andere een “duf” nummer zijn geweest. Toch blijft de eerstgenoemde zangeres stellig beweren dat ze géén nummer ingestuurd heeft, maar de beelden zijn nogal ongemakkelijk. Frank Dane vroeg ernaar op de radio: “Ik heb inderdaad gehoord dat dit een soort van gaande was, maar echt eerlijk.” Dane: “Heb je een liedje ingestuurd?” Steenwinkel: “Nee. Echt alles wat er wordt geroepen is niet waar.” Dane: “Hoe kan dat dan joh?” Steenwinkel: “Weet ik veel. Er zijn mensen die het denk ik leuk vinden om een beetje te speculeren.”

Maan beticht van liegen!

Yvonne Coldeweijer zegt er het volgende over: “Bij Boulevard kon ze duidelijk slecht liegen maar bij 538 kwam het super geloofwaardig over. Toch is het echt zo, Steenwinkel liegt weer. Ze wilde ook meedoen aan het Songfestival, maar is afgewezen.” Ook Juice Chanel gaat vol tegen de beweringen van de zangeres in. Op hun social media zeggen ze onder andere: “Wij weten 10.000 procent zeker dat dit wel zo is geweest! En vriendinnen zijn ze zeker niet, want S10 heeft haar echt belachelijk gemaakt vorige week backstage toen ze de promo gingen opnemen!“.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Dit worden de zware coronamaatregelen die vanaf 19 december zullen gelden

De cijfers zijn iets naar beneden gegaan maar nog lang niet op het niveau zoals het zou moeten zijn. De overheid is daarom wederom druk aan het kijken naar de beste manier om hiervoor te zorgen en volgende week zullen ze dit tijdens de persconferentie weer bekend maken.

“Op tafel liggen verschillende opties”, zegt politieke verslaggever Fons Lambie tegen RTL Nieuws. “Of het kabinet verlengt de huidige maatregelen met een paar weken. Dan blijft de huidige ‘avondlockdown’ ongewijzigd. Maar het is ook een optie om bijvoorbeeld het tijdstip van 17.00 uur iets op te schuiven, bijvoorbeeld naar 18.00 uur, 19.00 uur of 20.00 uur. Of dat echt gaat gebeuren, wordt zondag in het Catshuis besproken.”

Maar ze kijken ook of het mogelijk is om ervoor te zorgen dat er tot wat later buiten mag worden gesport. De Tweede Kamer heeft zich hier al meerdere malen over uitgesproken.

“Een ander vraagstuk voor het kabinet: de bezoekregels tijdens Kerstmis en oud en nieuw”, laat Lambie weten. “Op dit moment geldt het advies om maximaal vier mensen thuis op bezoek te ontvangen. Versoepel je dat voor de feestdagen? Of creëer je met een versoepeling tijdens de feestdagen juist een nieuwe piek in de besmettingen? Ook die afweging moeten de ministers maken.”

Er zit een daling in de cijfers maar dit is nog lang niet goed genoeg. De ziekenhuizen hebben het nog altijd veel te druk.

Verlenging kerstvakantie

Er wordt steeds meer geroepen dat de kerstvakantie verlengd moet worden om er zo voor de zorgen dat de cijfers nog harder dalen. Dit gaat echter alleen gebeuren als het OMT daarop adviseert. Het zou wel kunnen dat er een weekje achter de kerstvakantie aangeplakt zal worden.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending