Sylvana Simons wil alle mannen gewoon laten steriliseren
Connect with us

Meest bekeken

Sylvana Simons wil alle mannen gewoon laten steriliseren

Sylvana Simons is voorstander van de verplichte sterilisatie van alle slechte mannen en vaders. De politica kreeg lucht van een oud plannetje van minister Hugo de Jonge. In zijn hoedanigheid van wethouder van Rotterdam liet hij ooit een ballonnetje op om vrouwen die hun kinderen niet kunnen opvoeden te laten steriliseren.

In 2016 zei de huidige vicepremier: “Sommige kinderen hebben het recht om niet geboren te worden.”

Het is niet duidelijk waarom dit absurde plan nu weer komt bovendrijven, maar Sylvana Simons heeft er wel een mening over.

Sylvana tweette: “Het is echt veel efficiënter om gewoon alle mannen/slechte/incompetente vaders te steriliseren hoor …”

Celeberties

‘André Hazes maakt Sarah helemaal belachelijk: Lacht haar keihard uit’

Het klikt onwijs tussen André en Sarah. Ook de goeie klik met elkaars familie ontbreekt niet. Toch kan André Hazes het niet laten een kleine sneer uit te delen aan zijn nieuwe vlam.

Bassie & Adriaan

Sarah van Soelen draagt een blauwe blouse. Iets wat volgens André wel héél erg lijkt op de blouse van acrobaat Adriaan, bekend van artiestenduo Bassie en Adriaan. In zijn Instagramverhaal deelt de zanger een foto van Sarah, met daarnaast voor de vergelijking een foto van Adriaan. André plaatst daarbij de tekst: ,,Met Adriaan op pad!”

Tekst gaat verder onder de foto.

 

Soortgelijke blouse als Monique

De blouse die Sarah draagt lijkt overigens wel heel erg veel op een blouse van Monique. Monique publiceerde enkele jaren geleden een foto, waarop ze de soortgelijke blouse droeg.

Bron: Story

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Harde kritiek: ‘Ik ben één van de mensen die zegt dat prinses Amalia veel te dik is’

Lisa was één van de mensen die tijdens Koningsdag afwijzend reageerden op sociale media over het uiterlijk van prinses Amalia. “Ik heb op Twitter gezegd dat ik haar te dik vind en dat vind ik nog steeds.” Ze maakte zich niet populair met haar tweets. Eigen schuld, vindt Patricia Bolwerk, van Stoppestennu. “Dit is pestgedrag.”

Tijdens het bezoek van het koninklijk huis aan Groningen tijdens Koningsdag, werd er volop getwitterd over de leden van het koningshuis. Veel van de berichten gingen niet over de festiviteiten in Groningen, maar over het uiterlijk van prinses Amalia. Enkelen noemden haar te dik en al snel barstte de discussie los. Patricia Bolwerk, directeur van Stoppestennu verbaasde zich niet over de berichten. Boos maakte het haar wel. “Het ergste vind ik dat de meeste mensen volwassen zijn.”

Reactie

Lisa, die in dit artikel niet met haar volledige naam wil worden genoemd, is niet per se een fan van het koningshuis, zegt ze zelf, maar dat heeft niets te maken met de tweets die ze afgelopen vrijdag verstuurde. “Ik schrok toen ik Amalia op televisie zag. Ik zag een veel te dikke puber”, vertelt ze. Ze las de reacties op Facebook en Twitter over de prinsesjes. “Er was alleen maar adoratie. Het was te zoet, te lief, alles té”, vertelt Lisa.

Ze besloot een reactie te plaatsen onder een bericht op Twitter, waarvan de strekking was: Er is zoveel geld voor het koningshuis, dan mag er ook wel wat meer geld naar een goed voedingspatroon voor prinses Amalia. Al snel kwamen de reacties op Lisa’s tweet. “Ik werd uitgescholden voor vuile hoer, ik had een rotkop, mijn inbox stroomde vol”, zegt ze. “Blijkbaar mag je niet zeggen dat iemand te dik is.”

Publiek persoon

Dat Amalia een prinses is, maakt voor Lisa veel uit. “Ze is een publiek persoon. Het volk wil prinsesjes. Dan moeten ze ook gewoon gezond zijn”, vindt ze.

Volgens Bolwerk zit hem hier het probleem. “Zodra het over publieke personen gaat, denken mensen dat ze alles mogen zeggen, terwijl Amalia ook gewoon een meisje van 14 is.” Nog voor Koningsdag begon, zag Bolwerk de negatieve reacties al aankomen. “Het is elk jaar weer hetzelfde. Kennelijk als je iets niet oké vindt, mag je dat direct de ether in slingeren, want je mag immers een mening hebben.”

Voorbeeld

De meeste reacties op Facebook en Twitter kwamen van volwassenen. Ook Lisa is een volwassen vrouw. Ze zou volgens Bolwerk beter moeten nadenken over haar opmerkingen. “Volwassenen hebben een voorbeeldfunctie en die onderschatten ze. Ouders en leerkrachten wijzen vaak naar kinderen als het gaat om online pesten, maar die kinderen doen gewoon na wat ze van volwassenen zien.” Kinderen kunnen ook zien hoe hun ouders zich gedragen op sociale media. “Kijk alleen al eens naar wat volwassenen alleen aan commentaren produceren op een dag als Koningsdag”, zegt Bolwerk. “Het maakt me echt heel boos.”

De heftigste opmerkingen worden vaak geplaatst door mensen met anonieme profielen. “Je ziet dat kinderen dit overnemen. Die pesten elkaar online ook met anonieme accounts.”

Pesten

Lisa vindt niet dat haar opmerkingen pesterig of haatzaaiend zijn. Bovendien gebruikte ze in geen van haar berichten grof taalgebruik. “Ik zou dit ook tegen iemand in de supermarkt kunnen zeggen. Dit is niet pesten.” Ze zegt zelf het beste voor te hebben met prinses Amalia. “Ze is nu al heel lang en dat is niet altijd fijn als meisje. Ik kan het weten want ik ben ook heel lang. Als je dan ook nog eens enorm bent, is dat erg vervelend. Nu kan ze er nog wat aan doen.”

Lisa zou het liefst Amalia zelf spreken. “Dan zou ik tegen haar willen zeggen, meid ga fietsen, eet gezonder, ietsje minder chips.” Of zij precies weet wat Amalia wel en niet eet? “Nee, maar ik denk wel dat het zo is.”

Volgens Bolwerk is het typerend dat Lisa niet vindt dat ze Amalia heeft gepest. “Je weet dat het niet aardig is wat je zegt, waarom doe je het dan?”, zegt ze. Lisa voelde zich zelf wél gepest, toen mensen haar uitscholden na haar berichten over Amalia. “Dat is precies wat je vaak ziet. Het is meten met twee maten. Wat jij hebt gedaan is niet pesten, maar wat mensen jou aandoen wel”, vervolgt Bolwerk. “Dat zie je ook op scholen. Als de pester wordt aangesproken zeggen ze vaak dat iedereen het ineens op hen gemunt heeft. Onzin, jij hebt het zélf op iemand gemunt.”

Schadelijk

Bolwerk vindt de opmerkingen over het uiterlijk van Amalia zeer schadelijk. “De mensen die reageren beseffen zich niet dat er levens beschadigd kunnen worden. Wat als Amalia niet de begeleiding zou krijgen die ze nu krijgt?” Ook Lisa ontving berichten van mensen die vertelden over meisjes met anorexia. “Ik vond dat nogal overdreven. Anorexia is iets heel anders en ik geloof niet dat Amalia dat heeft.”

De volgende keer dat de prinsessen in het publiek verschijnen, zullen er ongetwijfeld weer veel reacties komen. Positief en negatief. Aan de mensen die vinden dat ze mogen reageren in negatieve zin wil Bolwerk meegeven: “Denk na over je voorbeeldfunctie als volwassene. De volgende keer gaat het misschien wel over je eigen kind. Houd dat in je achterhoofd.”

Bron: Shownieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Net binnen: Dit zijn de coronamaatregelen die aanstaande dinsdag worden aangekondigd

Vorige week kregen we helaas geen versoepelingen omdat het nog niet goed met de cijfers gingen maar dit weekend heeft de overheid weer een overleg. Aanstaande zondag is er weer een overleg in het Catshuis en dan dinsdag hebben we weer een persconferentie.

Er is een extreem kleine kans op versoepelingen maar verwachten dit niet omdat het OMT dit absoluut niet adviseert. Meerdere bronnen hebben laten weten dat er aanstaande zondag weer een overleg is. Het is de bedoeling dat aanstaande dinsdag er weer versoepelingen zouden komen. De plekken die buiten te bereiken zijn zouden dan weer open mogen, denk aan de dierentuin.

Ook voor sporten zou er weer iets mogelijk moeten zijn.

Bron: NOS, Lekkerleven

Doorgaan met lezen

Trending