Tegenslag voor ouders: Kinderbijslag gaat flink omlaag
Connect with us

Nieuws

Tegenslag voor ouders: Kinderbijslag gaat flink omlaag

In een bedroevende wending van gebeurtenissen is vandaag bekend geworden dat de kinderbijslag zal worden verlaagd. Eerder was deze juist verhoogd vanwege de sterk stijgende energieprijzen, maar nu ziet het ernaar uit dat het bedrag weer omlaag gaat.


Kinderbijslag is een maandelijkse toelage voor ouders en verzorgers van kinderen tot en met 17 jaar.

Het exacte bedrag wordt bepaald op basis van de leeftijd van het kind en de woonplaats. Bijvoorbeeld, voor een kind van 4 jaar bedraagt de kinderbijslag momenteel 269,76 euro per kwartaal.

Het afgelopen jaar heeft de overheid de kinderbijslag met meer dan 16 procent verhoogd als gevolg van de historisch hoge inflatie.

Echter, er is nu een nieuwe indexering doorgevoerd waardoor het bedrag wordt verlaagd. Concreet betekent dit een daling van 8,06 euro voor kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 5 jaar.

Voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar wordt het bedrag met 9,79 euro verlaagd, terwijl kinderen vanaf 12 jaar 11,52 euro minder kinderbijslag zullen ontvangen.

Minister Karien van Gennip begrijpt dat veel ouders teleurgesteld zullen zijn, ook al valt de verlaging relatief gezien mee. Er wordt binnenkort gekeken naar de koopkrachtontwikkeling voor 2024 tijdens de augustusbesluitvorming.

Hierbij ligt de nadruk met name op het bestrijden van kinderarmoede en het waarborgen van de levensstandaard van Nederlandse huishoudens.

Terwijl de kinderbijslag dus wordt verlaagd, is vorige week bekendgemaakt dat de kosten voor kinderopvang juist zullen stijgen.


Dit tussentijdse besluit komt voort uit de constatering dat de kosten volgens organisaties “de pan uit rijzen”. Al met al geen goed nieuws voor ouders…

Het besluit om de kinderbijslag te verlagen heeft geleid tot gemengde reacties onder ouders. Velen voelen zich teleurgesteld en bezorgd over de financiële gevolgen voor hun gezinnen.

De verlaging van de kinderbijslag komt op een moment waarop gezinnen al te maken hebben met toenemende kosten, zoals de stijgende prijzen van levensonderhoud en de recente verhoging van de kinderopvangtarieven.

Deze opeenvolgende ontwikkelingen brengen de financiële druk op gezinnen in een lastige positie. Sommige ouders uiten hun frustratie over het feit dat essentiële ondersteuning, zoals kinderbijslag, wordt verminderd terwijl andere kosten juist stijgen.

Ze maken zich zorgen over de impact op de algehele financiële stabiliteit en het vermogen om te voorzien in de behoeften van hun kinderen.

Anderen begrijpen dat de besluitvorming complex is en dat er meerdere factoren in overweging worden genomen.

Ze erkennen dat de verhoging van de kinderbijslag eerder een tijdelijke maatregel was om tegemoet te komen aan de stijgende kosten, en dat de verlaging nu wordt doorgevoerd als een reactie op de herziene indexering.

Wat is jouw mening over dit besluit? We waarderen jouw mening enorm. Tag andere ouders en laat in de reacties weten hoe jij hierover denkt. Delen is uiteraard ook welkom!


Nieuws

Rust in vrede: geliefde beroemdheid is niet meer onder ons

Op de veel te jonge leeftijd van 35 jaar heeft de wereld een van haar meest stralende lichten verloren. Anca Molnar, een geliefde Roemeense actrice en vooraanstaande visagiste, is vroeg op dinsdagochtend overleden aan de gevolgen van een hersentum0r.


Haar overlijden brengt een golf van verdriet en reflectie over de hele wereld, waarbij dit tragische nieuws de noodzaak benadrukt van meer aandacht en middelen voor het onderzoek naar hersentum0ren, een vaak over het hoofd gezien maar verwoestend gezondheidsprobleem.

Anca was niet alleen bekend om haar talenten in de film- en mode-industrie, maar ook om haar invloedrijke aanwezigheid op sociale media, waar ze haar dagelijkse leven en strijd met haar gez0ndheid deelde met tienduizenden volgers.

Ondanks de ernstige hoofdpijn die haar plaagde, negeerde zij aanvankelijk de symptomen, een tragische beslissing die later een dodelijke afloop bleek te hebben. Haar nalatigheid in het herkennen van deze vroege waarschuwingssignalen van een hersentum0r is een krachtige herinnering aan het belang van medisch bewustzijn en tijdige interventie.

In een van haar laatste en meest ontroerende berichten aan haar fans, schreef Anca: “Ik kwam, ik leefde prachtig en ik vertrok naar een andere wereld. Ik ben dankbaar voor hoe geweldig mijn leven was, en mijn glimlach laat zien dat ik het ten volle heb geleefd. Doe goede dingen en zoek mij in de sterren. Af en toe knipoog ik naar je!”


Deze woorden laten een blijvende indruk achter op iedereen die haar kende of volgde, en benadrukken haar moed en levensvreugde, zelfs in het aangezicht van de naderende d00d.

De tragische d00d van Anca weerspiegelt het verhaal van Michelle Noakes, een 38-jarige moeder uit Devon, wiens leven ook abrupt werd onderbroken door een hersentum0r, slechts 19 maanden na de diagnose.

Haar eerste symptomen manifesteerden zich als een tintelend gevoel tijdens haar trouwdag, maar ontwikkelden zich snel tot iets veel ernstigers.

Michelle’s geval benadrukt niet alleen de agressiviteit van hersentum0ren maar ook het kritieke belang van vroege diagnose en behandeling.

Ter nagedachtenis aan haar heeft haar familie meer dan £7,000 ingezameld voor onderzoek naar hersentum0ren, in een poging om andere families te behoeden voor soortgelijke tragedies.

Louise Aubrey, community development manager bij Brain Tumor Research, benadrukt de discrepantie in de financiering en aandacht voor hersentum0ren: “Slechts 12% van de mensen bij wie een hersentum0r is vastgesteld, overleeft langer dan vijf jaar,” verklaart ze, “terwijl dit gemiddeld 54% is voor alle vormen van k@nker.

En toch is sinds 2002 slechts 1% van het nationale budget voor k@nkeronderzoek besteed aan hersentum0ren.”

Deze schokkende cijfers roepen op tot een dringende herziening van hoe middelen worden toegewezen in de strijd tegen k@nker.


Doorgaan met lezen

BNers

Babynieuws in huize Meiland? ”Maxime is zwanger”

Maxime Meiland heeft nooit geheimzinnig gedaan over haar wens om een derde kind te krijgen. Volgers op Instagram weten het zeker: ”ze is in verwachting!”

Maxime Meiland zwanger?

Momenteel is de familie Meiland per camper aan het touren. Niet omdat ze dat dit nou zo leuk vinden. Nee, dit doen ze voor een nieuw seizoen Chateau Meiland.
Het is volstrekt onbekend naar welke landen de televisiefamilie allemaal gaat, maar doordat Maxime haar social media up to date houdt, weten we nu dat ze in Frankrijk zitten. Maxime heeft een fotot geplaatst waarop ze voor een Frans chateau staat.
En die foto maakt veel los. Een volger reageert met: ”Zwanger?” Een ander laat weten dit ook te denken. Er zijn veel meer volgers die het zeker denken te weten.
”Leroy heeft weer raak geprikt”, schrijft iemand. Maxime heeft er nog niet op gereageerd, en dat zorgt voor een hoop speculatie.Aankondiging

Eens te meer omdat Maxime recent nog een zoetsappig kiekje met Leroy deelde. Een volger schreef daar toen onder: ”Aankondiging baby nummer 3 binnenkort”. Mooi was dat Maxime daarop reageerde met een hartje. En dat doe je niet zomaar.

Geen connies

Maxime heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze graag een derde kindje wil. Vorig jaar onthulde ze dat ze haar spiraal heeft laten verwijderen.
Tegen Story vertelde Maxime dat ze geen andere anticonceptie gebruikt. ”Dat deden mijn moeder en mijn oma ook nooit, hoor.”
”Leroy en ik gebruiken geen condooms. Dus we moeten wel opletten. Maar als het gebeurt, is het welkom”, zo liet ze optekenen.


Doorgaan met lezen

Entertainment

LLDL-Julia schokt zowel de kijkers als Angelo met het cadeautje dat ze meegebracht heeft

Het lijkt wel verplicht om een cadeautje mee te nemen voor je date als je meedoet aan Lang Leve de Liefde. Of dat echt zo is weten we niet, maar het valt wel op dat alle deelnemers áltijd een cadeautje bijhebben.

Waar Angelo een doordacht cadeautje heeft, heeft Julia iets anders in petto. Ze heeft er namelijk voor gekozen om Angelo een soort eitje te geven, dat hij in bed kan gebruiken.

Eitje in bed

Wat moet een kerel met een eitje in bed, hoor ik je denken. Maar dit eitje is een bijzonder eitje, dat je handen beschermt tegen alle viezigheid wanneer je er een slinger aan geeft. Angelo kijkt een beetje raar naar het voorwerp in zijn handen en kan zich niet goed bedenken hoe dat dit nou zou moeten werken. Julia is ondertussen dolenthousiast.

Kijkers reageren verdeeld op het cadeau. De één kan er wel om lachen maar de ander verbaast zich om waarom je zoiets in vredesnaam mee zou nemen op een eerste date.Vreemde trekjes

De kijker is niet alleen onder de indruk van het cadeautje, maar ook van de vreemde trekjes die Julia heeft. Zo praat ze alsof ze in een natuurfilm speelt en kreunt achter vrijwel iedere zin. Daarnaast lijkt ze niet echt te luisteren naar wat Angelo te vertellen heeft.


Doorgaan met lezen

Trending