Tegenslag voor ouders: Kinderbijslag gaat flink omlaag
Connect with us

Nieuws

Tegenslag voor ouders: Kinderbijslag gaat flink omlaag

In een bedroevende wending van gebeurtenissen is vandaag bekend geworden dat de kinderbijslag zal worden verlaagd. Eerder was deze juist verhoogd vanwege de sterk stijgende energieprijzen, maar nu ziet het ernaar uit dat het bedrag weer omlaag gaat.

Kinderbijslag is een maandelijkse toelage voor ouders en verzorgers van kinderen tot en met 17 jaar.

Het exacte bedrag wordt bepaald op basis van de leeftijd van het kind en de woonplaats. Bijvoorbeeld, voor een kind van 4 jaar bedraagt de kinderbijslag momenteel 269,76 euro per kwartaal.

Het afgelopen jaar heeft de overheid de kinderbijslag met meer dan 16 procent verhoogd als gevolg van de historisch hoge inflatie.

Echter, er is nu een nieuwe indexering doorgevoerd waardoor het bedrag wordt verlaagd. Concreet betekent dit een daling van 8,06 euro voor kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 5 jaar.

Voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar wordt het bedrag met 9,79 euro verlaagd, terwijl kinderen vanaf 12 jaar 11,52 euro minder kinderbijslag zullen ontvangen.

Minister Karien van Gennip begrijpt dat veel ouders teleurgesteld zullen zijn, ook al valt de verlaging relatief gezien mee. Er wordt binnenkort gekeken naar de koopkrachtontwikkeling voor 2024 tijdens de augustusbesluitvorming.

Hierbij ligt de nadruk met name op het bestrijden van kinderarmoede en het waarborgen van de levensstandaard van Nederlandse huishoudens.

Terwijl de kinderbijslag dus wordt verlaagd, is vorige week bekendgemaakt dat de kosten voor kinderopvang juist zullen stijgen.

Dit tussentijdse besluit komt voort uit de constatering dat de kosten volgens organisaties “de pan uit rijzen”. Al met al geen goed nieuws voor ouders…

Het besluit om de kinderbijslag te verlagen heeft geleid tot gemengde reacties onder ouders. Velen voelen zich teleurgesteld en bezorgd over de financiële gevolgen voor hun gezinnen.

De verlaging van de kinderbijslag komt op een moment waarop gezinnen al te maken hebben met toenemende kosten, zoals de stijgende prijzen van levensonderhoud en de recente verhoging van de kinderopvangtarieven.

Deze opeenvolgende ontwikkelingen brengen de financiële druk op gezinnen in een lastige positie. Sommige ouders uiten hun frustratie over het feit dat essentiële ondersteuning, zoals kinderbijslag, wordt verminderd terwijl andere kosten juist stijgen.

Ze maken zich zorgen over de impact op de algehele financiële stabiliteit en het vermogen om te voorzien in de behoeften van hun kinderen.

Anderen begrijpen dat de besluitvorming complex is en dat er meerdere factoren in overweging worden genomen.

Ze erkennen dat de verhoging van de kinderbijslag eerder een tijdelijke maatregel was om tegemoet te komen aan de stijgende kosten, en dat de verlaging nu wordt doorgevoerd als een reactie op de herziene indexering.

Wat is jouw mening over dit besluit? We waarderen jouw mening enorm. Tag andere ouders en laat in de reacties weten hoe jij hierover denkt. Delen is uiteraard ook welkom!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Patrick (58) is gestopt met werken omdat hij er moe van wordt: ‘Uitkering geeft stabiliteit’

De 58-jarige Patrick uit het Vlaams-Brabantse Hoeilaart is sinds juni vorig jaar werkloos. Hij werkte 42 jaar voor een bedrijf, maar dit ging plotseling failliet.

De man ging overal solliciteren voor een nieuwe baan. Hij kwam er algauw achter dat werken eigenlijk niet meer loont.

In gesprek met Het Laatste Nieuws legt hij uit waarom. “Als ik wil heb ik volgende week werk”, klinkt het.

“Maar ik heb alle kosten om te gaan werken en de inkomsten naast elkaar gelegd. Waarom zou ik moeite doen voor maar 200 euro extra?”

Bij zijn laatste werkgever had Patrick een auto van de zaak. Die moest hij uiteraard meteen inleveren.

Daarover zegt Patrick: “Ik zou dus moeten investeren in een nieuwe auto. Dat kost makkelijk rond de 15 à 20.000 euro. Ik wil ook geen wrak kopen. Maar over twee jaar zou ik die alweer verkopen, ik ga dan met pensioen.”

Vanwege zijn woonplaats wilde hij absoluut geen gebruik maken van het openbaar vervoer. “Voor een traject van 15 kilometer ben ik 2 uur onderweg.”

Een nieuwe auto zit er wel niet in. “Als je dan nog verzekeringen, inschrijvingsbelasting, onderhoud en kilometers moet betalen, dan kost alleen een auto me al zo’n 1.000 euro per maand.”

Naast het openbaar vervoer is er nog een groot probleem voor Patrick. Ook het salaris zit hem dwars.

Hij legt uit: “Ik krijg nu 1.400 euro werkloosheidsuitkering. Na een jaar zakt dat naar 1.200 euro. Stel dat ik een nieuwe baan zou krijgen met een loon van ongeveer 2.500 euro netto.”

“Min de kosten van de auto: dan hebben we het over een verschil van 100 tot 200 euro per maand. Dat neemt mijn motivatie wel weg, ja. En als ik dan werk zou aannemen waar je niets voor hoeft te kunnen wordt er nog minder betaald.”

Patrick heeft zich neergelegd bij de huidige situatie. Dat vindt hij helemaal prima. Naar eigen zeggen is hij zelfs niet arm.

“Ik heb ook spaargeld, dus ik eet geen boterham minder. Waarom zou ik risico’s nemen terwijl ik met een uitkering stabiliteit heb? Met alle respect, maar daar ga ik mezelf niet meer moe voor laten maken.”

Doorgaan met lezen

BNers

Video toont voorval: ‘Dronken Douwe Bob beschuldigd van mishandeling op minderjarige jongen!’

Douwe Bob kondigt onverwacht aan dat hij tijdelijk uit de schijnwerpers zal verdwijnen vanwege zijn problematisch alc0holgebruik.

Op Instagram deelde Douwe vandaag het volgende bericht: “Hoewel veel dingen op dit moment goed gaan, gaat er één ding volledig mis.
Douwe Bob

Ik worstel met een ernstig alc0holprobleem en ik ga nu professionele hulp zoeken.

Deze verslav!ng richt veel schade aan en veroorzaakt problemen voor mijn omgeving.
Douwe Bob

Ik zal een tijdje weg zijn, en als alles goed gaat, sta ik er volgend jaar weer. Met liefde, Douwe x.”
Douwe Bob

De beslissing van de zanger heeft veel steun gekregen van zijn fans en de industrie.
Douwe Bob

Er moet echter een reden zijn geweest voor deze plotselinge wending in zijn leven.
Douwe Bob

Naast zijn alc0holprobleem blijkt er een incident te zijn geweest met een minderjarige jongen gisteravond.
Douwe Bob

Er is een melding van een confrontatie tussen jongeren en een dronken Douwe Bob geweest in Abcoude.

Het doorgaans betrouwbare Reality.FBI berichtte hierover: “Gisteren zou er een incident hebben plaatsgevonden in Abcoude waarbij Douwe betrokken was bij enkele jongeren.
Douwe Bob

Douwe zou een minderjarige jongen hebben gesl*gen terwijl hij onder invloed was.
Douwe Bob

Hoewel er reacties zijn geplaatst, zijn deze verwijderd.

We hebben echter met mensen gesproken die getuige waren van het incident.

Er schijnen beelden te zijn, maar deze willen ze niet delen.

De manager heeft de situatie wel bevestigd.”
Douwe Bob

Het is vaak slechts een kwestie van tijd voordat dergelijke beelden opduiken en openbaar worden gemaakt. Meer informatie volgt hierover.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Al het moois (@al.het.moois)

Doorgaan met lezen

Nieuws

Amber (24) laat decolleté vol met tattoos bedekken – mensen reageren geschrokken als ze haar BH uittrekt

Amber Luke, een 24-jarige Australische, heeft een onconventioneel levensdoel. Ze streeft ernaar om haar hele lichaam te bedekken met tatoeages voordat ze 25 wordt.

Onlangs heeft ze een opvallende stap in die richting gezet door haar borsten te laten tatoeëren, zoals gemeld door de Daily Star.

Haar reis naar totale tatoeagebedekking begon toen ze slechts 16 jaar oud was, en sindsdien is haar fascinatie voor inkt uitgegroeid tot een levensveranderende passie.

Het volwassen zijn brengt veel voordelen met zich mee, waaronder de vrijheid om jezelf op verschillende manieren uit te drukken.

Mensen hebben de vrijheid om te dragen wat ze willen en te genieten van de entertainmentkeuzes die ze verkiezen, zolang ze binnen de grenzen van de wet blijven.

Het is deze vrijheid die Amber Luke heeft omarmd, zonder zich iets aan te trekken van de mening van anderen over haar persoonlijke keuzes.

Amber’s toewijding aan haar tatoeage-avontuur begon op jonge leeftijd, toen ze zich aangetrokken voelde tot de wereld van body art.

Sindsdien heeft ze gestaag gewerkt aan het transformeren van haar lichaam in een kunstwerk van permanente inkt.

Haar meest recente beslissing om haar borsten te laten tatoeëren, is slechts een van de vele stappen die ze heeft genomen om haar doel te bereiken.

Bij Leefspiritueel geloven we in het respecteren van ieders keuzes en levensstijl, ongeacht hoe onconventioneel ze kunnen lijken voor anderen.

We delen niet alleen lichtzinnige of humoristische verhalen, maar we volgen ook mensen die ervoor kiezen om hun leven op een unieke manier te leiden.

Amber Luke is een uitstekend voorbeeld van iemand die haar individualiteit omarmt en haar eigen weg volgt.

Amber’s toewijding aan haar tatoeages gaat verder dan alleen maar inkleding.

Het vertegenwoordigt haar persoonlijke reis van zelfexpressie en zelfontdekking.

Voor haar zijn tatoeages meer dan alleen inkt op de huid; ze zijn een manier om haar innerlijke wereld naar buiten te brengen.

Hoewel sommigen Amber’s keuze als extreem kunnen beschouwen, is het belangrijk om te onthouden dat individualiteit en vrijheid van expressie essentiële aspecten zijn van het volwassen zijn.

Het respecteren van elkaars keuzes en het erkennen van de diversiteit in levensstijlen is wat onze samenleving uniek en boeiend maakt.

Amber Luke’s reis om zichzelf te bedekken met tatoeages is een weerspiegeling van haar vastberadenheid en passie voor kunst.

Haar beslissing om haar borsten te laten tatoeëren markeert een belangrijke mijlpaal in haar ongebruikelijke levensreis.

Het is een herinnering dat het volgen van je eigen pad en het trouw blijven aan jezelf altijd bewonderenswaardig is, ongeacht hoe anders het kan zijn.

Amber Luke leert ons dat ware schoonheid ligt in het zijn van je authentieke zelf.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending